Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:58 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Фолиева киселинанови  
Автор vkw (непознат )
Публикувано21.02.06 16:23

Зная, 4е трябва да се пие до 3 ия месец. Аз запо4нах 4етвъртия. Забравих да питам моя лекар дали трябва да я спра или пък е препоръ4ително да продължавам да я пия. 6те се радвам да 4уя ва6ето мнение.
Благодаря предварително!

Тема Re: Фолиева киселинанови [re: vkw]  
Автор Mopsy (непознат)
Публикувано21.02.06 16:32

Ami skupa, to ve4e niama smisul da ia piesh. I osobeno ako piesh Maltofer (tova e jeliazo za hemoblobina). Tvoiat doktor ne ti li obiasni?! Nikade li ne si 4ela zasto se pie folievata kiselina? I zasto triabva da se pie predi da zabremeneesh i do tretia mesec. E, ako ne znaesh pro4eti za spina bifida. Vuv foruma ima dostatu4no napisano!

Uspeh

A da, i ne e zle da piesh vitamini (za vseki slu4ai, ako doktora e zabravil da ti kaje pitai go). Za sujalenie imah gor4iv opit s edna takava lekarka deto zabraviashe :(((

Автор kadrokosa (слънчева)
Публикувано21.02.06 16:36

Аз я пиех по препоръка на лекарката ми до началото на петия. Не съм имала проблеми. Не мисля, че е фатално, че не си я спряла! Следващия път когато отидеш на ЖК попитай дали да я спреш или не за свое успокоение!
Лека бременност!

Тема Re: Фолиева киселинанови [re: kadrokosa]  
Автор vkw (непознат )
Публикувано21.02.06 17:26

Благодаря ви, моми4ета.
Зная прекрасно за6то се пие, но тук във форума някъде бях 4ела, 4е може да се пие и след 3-ив месец, за това и попитах.
И желязо и витамини вземам , даже се опасявам, 4е може би прекалявам с тези добавки....

Автор Mopsy (непознат)
Публикувано21.02.06 18:22

OK! V takuv slu4ai samo iskam da ti pripomnia, 4e e vajno da se pie do treti mesec zastoto togava se formirat nervanata truba i drugite organi na budestoto beb4e. A ina4e s vitaminite vnimavai, v smisul nedei da piesh pove4e ot edna tabletka na den. Osven ako doktora ne ti e kazal drugo, no iskam da znaesh, 4e predoziraneto s vitamini po vreme na bremennost e vredno.

Тема Re: Фолиева киселинанови [re: Mopsy]  
Автор vkw (непознат )
Публикувано21.02.06 18:37

Da, i tova mi e izvestno. Vzemam samo edna tabletka vitamini, no yam nai-razli4ni plodove vseki den. Osven tova piya vseki den priasno iztzedeni sokove ot razli4ni vidove plodove + sok ot morkovi. Te sashto sadarjat vitami i ot tuka, vsashtnost, idva pritesnenieto mi, che moje bi vitaminite stavat pove4e ot neobhodimoto.
Znam, che predoziraneto na vit. A, naprimer, moje da dovede do abort.
Ot druga strana ne sam sigurna, 4e estestvenite vitamini vav vid na sokove i plodove sa dostatachni. Abe, problemi mnogo
Blagodaria ti za otgovorite

Автор ketintze (непознат )
Публикувано21.02.06 20:11

Zdravei.Az karam vtora bremennost i predi i sega (sega sam vav vtorija mesec) pija folievata kiselina do kraja na tretija mesec.Do togava se obrazuva plodcheto na bebeto, a posle to raste.No pitai i lekarja ti

Тема Re: Фолиева киселинанови [re: ketintze]  
Автор milamia ()
Публикувано21.02.06 22:54

Някъде назад имаше същата тема. В нея се включи и доц.Кременски, който каза ,че ф.к. се пие до края на втория месец.

Тема Re: Фолиева киселина [re: vkw]  
Автор leila75 (новак)
Публикувано22.02.06 13:03

На мен една доцентка ми е казала: "Фолиевата киселина се пие 3 месеца преди и до третия месец на бремеността. След това все едно пиеш вода." И аз слушам , не че не ги знам тия работи от първия път, ноооо.......

Автор gigikas (мама на Алекс)
Публикувано24.02.06 15:12

http://healthyfood.info.bg/Vitamins.html

Виж това :)

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.