Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:46 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Трета сливицанови  
Автор Бeни ()
Публикувано03.02.06 23:00

Здравейте!
Предстои операция на трета сливица на дъщеря ми - на 5 години е.

Преди 2 години д-р Манджуков от ИСУЛ препоръча операция, но тогава тя нямаше много силни оплаквания, освен това е алергична, което според неговите думи ще доведе до рецидив. Понеже не боледуваше често, има от както се е родила само 1 гнойна ангина, решихме с нашата детска лекарка да отложим операцията. Но сега положението е влошено, нощният й сън е доста тежък, диша през устата, появи се и хъркане. И ще трябва да я махаме.

Извинявайте ако повтарям темата, но търсачката на ДИР-а не работи.
Приемам съвети всякакви и разчитам да ми дадете такива.
Първо за лекари - насочили сме се към ИСУЛ. В петък ще ходим на преглед при опериращ УНГ. Чух противоречиви мнения за д-р Манджуков и д-р Тодоров, а проф. Кърлев дали оперира - за него засега имам 1 единствено положително мнение?
Какво е важно да попитам?
Болезнена ли е операцията за детето? За колко време се възстановява? Наистина ли са чести тези рецидиви? Колко е престоя в болницата, допускат ли родител?

Тема Re: Трета сливицанови [re: Бeни]  
Автор Tandoori (veche mama)
Публикувано03.02.06 23:06

Аз имам опит с болката дотолкова, че и на мен на 5 години ми вадиха 3-та сливица с местна упойка. Неприятна е операцията, но не е безумно болезнена. Ще поплачете малко, но бързо минава! Не се притеснявай! Не знам за престоя и родителите как е сега, преди 20 години не пускаха родителите и децата стояха 12 часа в болницата. Сега най-вероятно е друго, нека напише мама, която скоро е минала през това.
Нещо друго исках да те питам обаче- какви методи на лечение пробвахте? Моят син беше със силно възпалена сливица, течност в ушите и синзуит. Искаха пункция на синузита, вадене на сливица и тръбички в ушите. Правихме масажи за оттичане на течността от ушите, давах хомеопатични и ползвахме и хомеопатичен спрей за нос и резултатите от изследванията преди 1 месец са ни добри и операции не се налагат.
Пробвай да се консултираш с още няколко лекари и ако не е много тежко състоянието на детето съветвам те да опитате с хомеопатия за няколко месеца. Все пак е хубаво лекар да прецени какво е състоянието и ако е тежко наистина и не се повлиява е хубаво да се направи операцията.
Лекар не мога да ти препоръчам в София, защото съм от Варна.
Успех и дано се оправи бързо и безболезнено детенце!

Тема Re: Трета сливицанови [re: Tandoori]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано03.02.06 23:23

Подкрепям Tandoori да опитате с хомеопат.Но истински,има доста такива,които почти нищо не отбират от това.Тук има много мами,които могат да те насочат към добри специалисти.Нищо няма да загубите,опитайте!Успех.

Тема Re: Трета сливицанови [re: Tandoori]  
Автор Бeни ()
Публикувано03.02.06 23:28

Благодаря ти за бързия отговор и пожеланията!
Досега сме лекували настинки ако не става с бабини рецепти, то с традиционните лекарства, изписани от нашата педиатърка. Но и факт е, че откакто навърши три годинки доста поразредихме посещенията си при нея, явно се засили имунитета на детето с възрастта. Не съм ползвала услуги на хомеопат досега, за което вече съжалявам. Давала съм й самоинициативно от лекарствата на Боарон - коризалия, хомеожен, осцилококцинум и й действат. Правила е 2 отита, при които не мина без антибиотик.
В момента оплакванията са й само през нощта, не провеждаме никакво лечение. През деня си диша през носа, понякога й е запушен, по-скоро затапен. Пръскам Стеримар 5-6 пъти дневно и нощем също я облекчава за кратко.

Автор Tandoori (veche mama)
Публикувано03.02.06 23:43

Моя малкия правеше един след друг отити без да минава от антибиотиците. Според най-новите изследвания антибиотик не е добре да се дава при отит ( стурваше ми се налудничаво, прочетох много в нета, вкл. книгата на др Блок за това и има логика да ти кажа. Правихме нейните масажи и съм много доволна).
Ако само невъсможността да спи и запушеното носле ви притесняват- опитайте хомеопатия!Наистина добрия специалист е важен обаче.
Аз бях много скептична по отношение на хомеопатията, но сме живия случай как това помогна.
Само за справка- изписаха ни назален спрей Euphorbium, не знам дали го има в БГ, ако го няма и ви го изпишат пиши ми, ще ти пратя от тука!

Автор Бeни ()
Публикувано06.02.06 08:53

Повдигам темата, защото разчитам да получа повече мнения на майки минали през това.
Благодаря на всички предварително!

Автор Aйeз Ceдaй ((бойна))
Публикувано06.02.06 10:08

Нашият юнак го оперирахме доста голям - на 8 год. До тогава все се надах, че ще се размине операцията. Такова беше и мнението на лекарите... но имаше вечно запушен нос, хреми, ангини, дишаше през устата, хранеше се много трудно и по малко...
Операцията мина много леко....с пълна упойка... Възстанови се бързо и лесно... След самата операция му предписаха антибиотик и нещо (не помня какво вече за промивки на нослето). Беше много щастлив, че се ската от училище десетина дена...
Сега всичко е наред, на 13 год и гълта като ламя..., е има си нормалните за зимно време хреми....
Спокойно всичко ще се оправи...

Автор Mъppp (прекрасна)
Публикувано06.02.06 12:09

И през това сме минали. Синът ми имаше упорита задна хрема, а през нощта хъркаше по-силно от баща си. Докторът каза, че след като не боледува често и най-вече не му пречи на общото развитие, няма нужда да се маха. И се оказа прав.

Автор mamika_anika ()
Публикувано21.02.06 12:10

На моят син му я махнаха на 4 год. с обща анестезия и на втория час поиска да яде. Мина без каквито и да е било проблеми.
Успех!

Автор malecka (новак)
Публикувано21.02.06 22:42

миналата година оперирах и 2 си деца от 3 сливица в 1 градска до ндк при доктор караджова.това е една млада лекарка която няма и 30 години.в началото ходех в исул .там директно ми казаха 300лв за едното и 300 за другото.е добре то така или иначе щях да се набутам за собствено успокоение но биваше ли така направо да ми го казват.освен това ми се каза от друг лекар от исул че правят само операции с местна упойка.това остава такава травма при децата че веднага реших че ще бъде на друго място операцията и то с пълна упойка.моите и двете са алергични.забравих да кажа едното е на 9 а другото на 4.пратиха ме при една доцентка в 1 градска уж много добра.аз си взех отпуска тъй като тя ми каза че ще ги оперира.цяла седмица ме мота ще ги оперирам няма накрая ми вика доведи ги в петък ще ги оперирам сутринта тъй като всички изследвания бяха готови.в четвъртък се сетих че не ми е казала какво да нося в болницата и тъй като знаех че е нощна смяна отидох да я питам.а тя кой ви е казал че ще ги оперирам.пощурях защото ми загуби времето.на другия ден ги заведох при д-р караджова една такава мъничка с лунички по нослето.когато търсих въпросната доцентка тя беше на смяна и беше много любезна с нас и даде отговор на всички мои въпроси и страхове.тя се съгласи да ги оперира и двама та заедно в един и същ ден с пълна упойка и за един ден ни оправи алергичните изследвания в първа градска.сина ми който е много алергичен тогава показа отрицателен резултат но .....това е важно много за тебе не винаги при алергичния тест се показва че има алергия но ти трябва да кажеш детето към какво е алергично и да настояваш за такава упойка.препоръчвам пълна имаше 2 деца които доцентката беше оперирала с местна така ревяха от болка че нямам думи.операциите и на 2 мина за 25 минути все пак се изчаква в реанимацията да ги видят как са.много леко беше и ни изписаха още същия следобед аз бях заедно с тях.за тоя ден доктор караджова заедно с анестезиоложката бяха на всеки 15 минути при нас за да видят как са децата а доцентката влезе при своите 2 само веднъж да се позаинтересува как са.направи ми впечатление че въпреки че е млада доктор караджова доста хора я търсеха даже и възрастни.винаги ще и бъда благодарна за това че се държа като истински професионалист без да увърта да тя каза че е възможно при малката да има рецидив но след 3 месеца каза че няма такава опасност да израсте.такива трябва да бъдат истинските лекари според мен а в исул отдавна вече не ги смятам за такива не заради това че ми поискаха пари но не ги интересуваше дали детето би го боляло при местна упойка и защо трябва да бъде наказано да гледа кървища

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.