|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Хранене на майката при кърмене
|
|
Автор |
anakin (непознат
) |
Публикувано | 18.02.06 22:41 |
|
Обръщам се към всички мами, които кърмят или които са кърмили,може и професионално лице - начина на хранене на майката при кърмене. Със здравословното хранене как да се нормализира теглото след раждане и в същия момент и детето да е нахранено?
| |
Тема
|
Re: Хранене на майката при кърмене
[re: anakin]
|
|
Автор |
Pyжa (цвете) |
Публикувано | 19.02.06 13:57 |
|
Аз като родих, ходих на професионална консултаация за теглото.
Мадамата ми каза - никакви диети!
Кърмещата мама има нужда от повече калории дори от бременната мама.
Нормалнос около 700 - 800 кал на ден повече от нормалната ти диета.
Ако например нормално приемаш 1600 кал/ден, като кърмиш трябва да стигнеш до 2300 - 2400 кал/ден... Множко е , нали!
За избора на храни.. препоръча ми тонове млечни продукти, пълнозърнести храни, високо протеинни храни... но не ме насърчи много за месото.
| |
Тема
|
[re: Pyжa]
|
|
Автор |
anakin (непознат
) |
Публикувано | 19.02.06 19:20 |
|
След предишното раждане много напълнях докато кърмех. След като сина стана на една година и го отбих, тогава започнах по малко да се възстановявам.30 кг бях качила по време на бременността, след като се върнах от болницата след раждането бях с 11 по-малко и по време на кърмененто ги възстанових наново тези 11 кг.
С тази бременност не знам как ще е
| |
Тема
|
|
|
Автор |
michok (минаващ) |
Публикувано | 19.02.06 19:55 |
|
аз още кърмя и все още бавно и славно свалям килограми.Храня се нормално,не съм се ограничила от нищо,но имам повечко движение.Бях качила 17 и от раз свалих 7 ,всеки месец свалям по килограм.Сега мъника като започне да иска да ходи ще се тича доста покрай него и ще се сваля по-прогресивно.
Храната на която трябва да наблягаш е:сирене,мляко плодове,зеленчуци и от време на време биричка.
а които трябва да избягваш са:тестени, газирани и сладки неща
Успех!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mi6ka (сива на точки) |
Публикувано | 19.02.06 20:41 |
|
Аз кърмих, без да пазя специална диета. При нас е разпространено мнението, че на кърмещата майка не са й необходими повече от две-три филийки черен хляб допълнително към ежедневния режим - важно е обаче да се пият много течности, най-добре вода и чай от анасон, кимион и копър - течностите, а не огромно количество допълнителна храна, довеждат до отделянето на повече кърма.
Аз избягвах храните, от които и преди това се подувах - брюкселско зеле, круши и грах например, при всеки е индивидуално. Аз гледах да не прекалявам със сладките неща и соковете от кутия, така успях да запазя едно нормално тегло.
Според мен е заблуда, че като проходи мъника, се отслабвало. Тогава очите ти просто започват да шарят по-бързо, но това май е единственият ефект, говоря от опит.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dafna (с посл.буква А) |
Публикувано | 20.02.06 11:42 |
|
Знам, че ако диетата е изготвена професионално и индивидуално няма да има проблем. Ето в тази тема ще намериш малко инфо.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Andrea$ (Andy) |
Публикувано | 20.02.06 20:54 |
|
Един полезен материал за храненето на кърмачката:
| |
Тема
|
|
|
Автор |
anakin (непознат
) |
Публикувано | 20.02.06 21:32 |
|
Много благодаря на всички мами за отзивчивостта по въпроса
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Aйeз Ceдaй ((бойна)) |
Публикувано | 21.02.06 09:39 |
|
Добре за ти казали момичетата, никакви диети. Аз също кърмих и не съм спазвала диети. Е, въпреки, че мина година и половина от раждането още се боря с последните 7 кг., а качих 30 по време на бременността.
Ще огранииш или спреш въобще сладкото. Не ти е необходимо, само излишни калории. Няма да ядеш глупости от сорта на чипс, зрънчо и т.н. Не яж полуфабрикати също.
Дневното ти меню трянва да съдържа мляко, сирене, плодове, заленуци, варива, тестени изделия.
По-важно е бебчо да е здрав и нахранен. Килограмите ще се регулират, не бой се...
Забравих да допълня - месо и риба също...
Редактирано от Aйeз Ceдaй на 21.02.06 09:40.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
лю () |
Публикувано | 21.02.06 11:51 |
|
Аз смятам, че т.нар. здравословно хранене трябва да включва освен всички онези полезни неща и тези, които без да са особено полезни обичаме :) Все пак, да се погрижим и за психиката си, а не - безсмислен стрес. Храненето е удоволствие. По тази логика аз не съм се лишавала от нищо след раждането, вкл. чаша кафе сутрин и вино вечер :) Доста стриктно обаче избягвах полуфабрикати и храни с консерванти, оцветители и т.н. Определено ям повече от преди, но нямам представа колко точно. Бебока вече е едно малко момче - почти на година, аз все още го кърмя, и още откакто той беше на около 6-7 месеца вече бях свалила всички килограми + 1-2 бонус. Т.е. изглеждам и се чувствам по-добре от преди раждането!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|