Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:32 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
Тема МАЙ 2006 - ново продължениенови  
Автор cchery ()
Публикувано10.02.06 11:28

Здравейте на всички мами, които ги болят пръстите от въртенето на скрола - вече си имаме новата темичка.

Марива, по повод килограмите, аз на предната консултация бях +6. Във вторник съм на поредната консултация и очаквам още 3 кила отгоре - дано не се окажа права, но това е - и аз качвам, въпреки, че се опитвам да се въздържам, но понякога не става. Истината е, че вече мноооооооооооого ми тежи корема, боли ме кръста и краката не ме държат. Вече съм в 7-я месец и като предния път корема ми изведнъж порасна, не съм толкова подвижна и не мога почти да се свивам. Направо ми тежи ужасно и как ще се изкарва, не знам. И аз съм на мнение, че зимата е малко е по-добре да си бремена, но лятото поне нямах всички тези дрехи, които сега навличам, да не говорим, че ще трябва да купувам ново яке - това едвам ме закопчава.

Да има други мами с подобни проблеми?

А по повод морето се сещам, че когато водихме баткото на 8 месеца, си бях взела и котлон и малка тенджерка за преваряване на вода и на шишетата - малко катунарска работа, но поне бяхме на море и затова сега съм толкова убедена, че пак ще отидем. Но дотогава - време бол, първо да се роди дивачето и после ще му мислим!

Тема Re: МАЙ 2006 - ново продължениенови [re: cchery]  
Автор happy_mama (усмихната)
Публикувано10.02.06 11:55

Ох, момичета, като ви слушам за килограмите - почвам да се притеснявам, че имам обратния проблем

Сигурно сте поначало слабички - чувала съм, че слабите качват повече, но пък после лесно ги свалят.

При първата бременност тръгнах от 69 и качих до 82 - 13 кг. Бях на 29 години. Бебето беше 2900. Бързо ги свалих, но и толкова бързо ги качих отново и продължих да напълнявам. Сякаш безпричинно - без да съм си променяла хранителните навици.

При втората почнах от 92 и качих само 6 кг - не минах 100. Бебето беше към 3500. Пак така първо бързо ги свалих и после бързо ги върнах. Бях на 31.

Едва миналата година пролетта започнах устойчиво да отслабвам и от 98 стигнах до 91 - после малко върнах до 93 (вярвате, или не - ама стана благодарение на т.нар. "Златно чудо" №14). И взех, че забременях
Вчера завърших 6-ти месец, а откак съм бременна съм качила има-няма 3 кг.
Корема ми хич не е голям, а на консултациите все казват, че бебето си е наред. Чудя се къде се е дянало. Пък и плацентата била предна. Ако не ме срита през деня - направо не се чувствам бременна.

Е, вярно, че моят термин е чак на 31.май - т.е. - повечето от вас са с 1-3 седмици по-напред. Ама какво ли ме чака през следващите 3 месеца? Дано не напълнея внезапно, стискайте палци.

Ще взема да погледна как се съвместява "Златно чудо" №14 с кърменето...имам усещането, че след тази бременност за мен ще настъпи обрат и най-после ще се нормализирам. Мислите ли? Окуражете ме, моля.... Дайте идеи за отслабване след раждане?

Тема Как да те окуража, Хепи, катонови [re: happy_mama]  
Автор cchery ()
Публикувано10.02.06 12:30

и аз се чудя накъде отиват нещата. Тази моя бременност много напомня по цифри твоята първа. В момента съм на 28 години, април ще направя 29. Заради многото драйф, до 5-я месец само свалях и после почнах да качвам - от 67 кг тръгнах. В средата на януари бях 73, а колко ще съм другата седмица само кантара знае!!!1 Както ви написах в първия постинг, обаче, вече страшно ми тежи и корема и килограмите, не знам причината - от една седмица е това усещане.

Както виждаш хич не съм слабичка, при ръст 160 см, 73 килограма са си бая. А иначе на мен ми се случи същото като на тебе след предната бременност. ТОгава почнах да качвам от 57 и родих при 73 кг. Веднага след раждането свалих 6 кила и вместо да продължа да свалям, аз напълнях. И аз пробвах какви ли не диети и нищо не стана, просто пълнеех!!!!!!!

Пак се олях с дълъг постинг, ще ми простите, моля ви!!!!

Тема Не се отчайвайте, сега пък и вие....нови [re: cchery]  
Автор VlF (бъдеща мама)
Публикувано10.02.06 12:51

Момичета, стига сте се притеснявали за килограми. Това не е толкова важно. Аз съм качила досега 13-14 кг, в сравнение с вашите е направо ужасно много. Аз никога в живота си не съм била толкова. Вярно съм височка - към 172, и 73 кг в момента, не са чак болка за умиране, ама аз се плаша от себе си. И не знам как ще смъквам после - от вода напълнявам, а от пълен глад нищо не смъквам. Знам, че ще съм баба меца след раждането, но какво да направя. Нали пък ще съм мама, на едно сладко бебче, което ще ме обича и ще ми вика мамо, независимо колко тежа.
А иначе, и аз като Чери, напоследък трудничко се свивам да си обуя чорапките. Боли ме таза и ставите, едвам се въртя като легна и трудно ставам, особено вечер, след като цял ден съм стояла на тъпия стол на работа.
И за капак, днес се изтърсих на земята, слизайки от автобуса - направих един полушпагат, с едното коляно в мокрия сняг, ударих го, разтеглих си нещо и сега още повече ме боли ставата в таза. Добре, че не пльоснах по корем, да навредя нещо на бебо.
Ама това си е... ще си ги поносим още малко. Още 2 месеца и половина ми остават горе долу на мен /до 1 май - нали уж тогава ми е термина/ и почвам да си мисля че това ще са най-дългите ми месеци. НО НЯМА ПЪК ДА СЕ ОТЧАЙВАМ!!! На пук на всичко!
Нали така!?
Айде целувам ви и не се тормозете за глупости като килограми... няма смисъл! Поздрави на всички!

Тема Re: МАЙ 2006 - ново продължениенови [re: cchery]  
Автор poзi4ka (огнена)
Публикувано10.02.06 15:02

Здравейте, бъдещи майски мами,

стана ми интересно от темата и реших да се включа неканена. Аз съм към 8 кг. отгоре и не знам на Вас, ама на мен вече доста ми натежават. Тежи ми корема, но имам и на дупето нещо, а бюстът ми за моите скромни по принцип размери е станал направо пищен. Тръгнах от 54 кг., сега съм вече 63 кг.
При първото дете качих към 12 кг., и сега навярно няма да са по-малко през април.

А за отслабване след раждането - на мен ми помогна единствено спортът. Аз като родих първия път, имах 6-7 кг. отгоре, но започнах всяка сутрин след кърменето да тичам по няколко километра - всеки ден увеличавах дестинацията. Тениската ми залепваше за гърба от пот. За два месеца се върнах на изходните 53 кг., а след това без да искам, продължих да слабея и след още два месеца бях 49 кг. Всички ме питаха да не съм нещо болна, дрехите ми висяха. След това почти две години изкарах на 50 кг., без никакви усилия от моя страна и съм много доволна.

Общо-взето, трябва човек за е мотивиран и резултатът е налице. Но само с глад не става работата, уви...

Koko - 06.05.2001

Тема Re: МАЙ 2006 - ново продължениенови [re: poзi4ka]  
Автор Nadia* (непознат)
Публикувано10.02.06 16:00

И аз лесно пълнея трудно слабея Тръгнах от 58 а сега съм 76кг при 1,70м. бая се виждат Притеснявам се за после защото съм астматичка и не ми е позволено да спортувам Единствено на плуването и на разходките ще рзчитам - а и на секса Но съм толкова щастлива, че ще си имаме бебе, че аз самата оставам малко на заден план Все някак ще отслабна

Тема Re: МАЙ 2006 - ново продължениенови [re: Nadia*]  
Автор malecka (непознат )
Публикувано10.02.06 21:29

при първата бременост свалих 15 кг за 9 месеца и се чувствах прекрасно само 2 дена преди да родя корема ми хвръкна напред.при втората качи 30 и бях като балон .второто ми е момиче а ръста ми е1.68 и съм винаги около54 кг.сега пак не ми личеше до преди 3 дена ама от днес дънките ме стягат като за 5 месец и гърдите са ми имам чувството с 3 номера напред.с тях имам най голям проблем защото ми тежат.но чувствам че съм надала не знам колко защото скоро ходих за 1 път да се регистрирам като бременна за ужас на мойта лекарка и чак днес ми взеха изследване.ама знаете ли кое е лошото почти всеки сваля ама след раждане таза не се прибира напълно винаги има 5 или 6 см но кокали не може да се приберат

Тема Re: МАЙ 2006 - ново продължениенови [re: malecka]  
Автор ol4eto (future mam)
Публикувано11.02.06 11:11

Аз пък не знам точно колко съм наддала, но засега е само на корем, до предишната жк бях само +4 кг, но в понеделник съм "на прясно" и ще видим...
Не че това, ми е най - големия проблем за момента. Сега мисля за бебо, пък после ще мисля за себе си. До ген си е всичко!

Тема Re: МАЙ 2006 - ново продължениенови [re: Nadia*]  
Автор mariva ()
Публикувано11.02.06 11:37

Мами вярно е че бебето е по-важно и че килограмите се свалят,но много ми тежат и на мен.Преди бях 56кг,а сега съм 75кг,представете си какво ми е.Ново яке си купих през декември,но скоро пак трябва да купувам,защото корема много ми расте,незнам как ще издържа до края на май,дано да не се пукна от някъде.Акушерката в ЖК ми каза че мога да започна разделно хранене,вие какво мислите по въпроса дали е подходящо за моето състояние?

Тема Re: МАЙ 2006 - ново продължение [re: cchery]  
Автор Cocolina (непознат)
Публикувано11.02.06 12:45

Здравейте! Та като сме почнали с мерките и килограмите и аз да се отчета - досега според кантара в женската консултация съм +6, започнах от 59 при високича 163 см и уж не съм напълняла много според общите разбирания, но вече се чувствам някак си широка и уж съм решила да внимавам и за напред с яденето, защото малко се ужасявам от това, на което ще заприличам през следващите 3 месеца. По принцип трудно свалям кила, ама ще трябва да вляза в норма след раждането и кърменето. Все си викам обаче, че в случая най-важното е да сме живи и здрави с бебчо, лесно да се роди и да няма много притеснения. Моето яке също малко трудно се закопчава и имам чувството че изглеждам като бомбичка. При мене няма и никакво движение - само от работа до вкъщи с транспорт, ама то пък и в това време къде да ходи човек.
Извинявам се на редовните пишещи и подканващи към писане мами в темата, обаче да ви кажа ме мързи да пиша, а иначе чета темите, ама то човек като ходи на работа, след като се прибере вечерта не остава време за много неща...
Занапред ще гледам да взимам по-активно участие в нашата си тема и в клубчето, даже с нетърпение чакам след още месец и половина да изляза в болничен, за да си мързелувам вкъщи, да си правя и разходки навън (а и нали времето ще е пролетно тогава, ще е голям кеф, ако не ми тежи много де) а и да започна да пазарувам от бебешките магазини. Все още нищо не сме купували.
Едното нещо, което искам да питам мамите с предишен опит е много ли се разваля формата на гърдите при кърмене - аз искам да кърмя, но не знам какво трябва да правя, за да не ми изчезнат съвсем след това гърдите. Те са си малки, а и засега не са се уголемили чувствително. Дайте съвети...
А вие избрахте ли вече къде да раждате, ще си правите ли уговорки с лекари и ако да, колко ще им плащате? Нещо се отприщих и мога още неща да напиша, но ще стане много дълго. Погалете бебоците и продължавайте да поддържате нашата си темичка...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.