Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:11 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Какъв домашен любимец?нови  
Автор bubu74 (shtastliva)
Публикувано04.02.06 17:34

Здравейте!
Искаме да вземем на Саша животинче, на което да се радва и за което да се грижи. Решили сме да й вземем морско свинче, защото съм чувала, че не са агресивни и са любвеобилни животинки.
Въпроса е, обаче, дали няма да предизвика някаква алергична реакция гадинката?
Ние имахме проблеми, като беше на 8м. получи уртикария, след като яде риба.
Дали това значи, че и свинчето ще ни прави проблем?
Да си призная досега я пазих далеч от кучета и котета и не е имала близък контакт с животинска козинка.
Моля, кажете какво мислите за морското свинче и дайте съвет дали се сещате за по-подходящ мъничък домашен любимец. Искаме да е нещо, което може да се гушка и гали и което да не е агресивно!

Очаквам мненията ви!

Бубу

Тема Re: Какъв домашен любимец?нови [re: bubu74]  
Автор Tandoori (veche mama)
Публикувано04.02.06 19:41

Аз много харесвам хамстерите и морските свинчета и съм имала, но да ти кажа наскоро тук в САЩ четох, че не е хубаво гризачи да имат контакт с бременни и малки деца до 5 години. Честно казано не си спомням къде беше статията иначе бих ти дала да я прочетеш, но и ние мислехме на моя син ( 2 г и 8 месеца) да купим хамстер за рождения ден, но май ще му вземем костенурка. Още не сме решили точно..

Автор malecka (непознат )
Публикувано04.02.06 20:17

моята щерка досега умори 3 морски свинчета от стискане.последно и взехме коте но от много мачкане то стана злобно и само скача да хапе.иначе обича да се гушка но е рядкост.но оцеля.и си е наше и си обичаме котето.освен това ако вземеш свинче всеки ден се сменя талаша трябва да се разхожда поне един час и не дай си боже се скрие някъде не можеш да го намериш.една позната още не го е намерила.рибки е най безопасно още повече че има аквариуми с капачета отгоре и самостоятелно филтриране на водата.а и са много красиви.куче ще трябва ти да го разхождаш и непрекъснати грижи.колкото до уртикариите аз го имах от едно болно коте като малка но като излекувахме котето ми мина.ако получи ще го махнеш.птици е по опасно защото хвърчат кокошинки и вреди на очите.каквото и да решиш успех

Тема Re: Какъв домашен любимец?нови [re: malecka]  
Публикувано04.02.06 20:37

За рибките аз да кажа- много хора имат алергия към храната за рибки.

Тема Re: Какъв домашен любимец?нови [re: Tandoori]  
Автор malecka (непознат )
Публикувано04.02.06 20:48

може не споря за нещо което не знам.ама има детски аквариуми с капачета и лампички по 15 лева и много ме кефят.сега даже ще взимам такъв с неонови рибки които светят в тъмното.

Тема Re: Какъв домашен любимец?нови [re: malecka]  
Публикувано04.02.06 21:50

Аз ОБОЖАВАМ риби!! Особено тея неоновите дето казваш са разкошни! Жалко, че ние не можем да си вземем, заради алергията на тати.
Много успокояват между другото! Особено за малки деца и хора с болно сърце са супер!

Автор bubu74 (shtastliva)
Публикувано07.02.06 10:09

омичета,
Много ви благодаря за мненията.
Ние пообиколихме зоомагазините и установихме, че сега момента не е подходящ за животинка вкъщи.
Чакаме бебе през август и май ще ми дойде в повече присъствието на малкото зверче, на което няма да успявам да обръщам необходимото внимание и да го обгрижвам както трябва. Не дай Боже да му стане нещо! Та, засега си оставаме без домашна гадинка, а Саша така или иначе ще се "радва" на нов любимец в къщи през август. Дано й хареса!

Бубу

Автор вeceлo чaйничe (тиха церемония)
Публикувано07.02.06 14:32

Алергиите доколкото ми е известно се проявяват главно по наследство. Ако има предразположеност към алергии ще получава. Имам деца в групата, които живеят с котки, с кучета, но нямат алергии. Козината на любимците е чиста и сресана, котката особено не излиза и навън, т.е. не се цапа толкова. Кучето пък може да е някое паркетно тип дакел, те са много игриви и късокосмести, което ги прави лесни за поддържане.
Папагалите имат малки перушинки, а и за галене не стават.
Хамстерите и гризачите изобщо имат един недостатък - крехки са и лесно се гътват. При тях болестите имат кратък период на развитие до фатален край. Детето ти е малко и ще стиска животното, а гризачеви са с остри зъбки. Аз ъсм имала хамстери, таралеж, папагали, куче, котка. Сега има мини зайци, но все пак те не се приучават така лесно да пишкат и акат в клетката им, не че е невъзможно.
Хигиенично е котето, което хем пишка на определено място, хем се обезпаразитява, не се разхожда. Котките по-рядко боледуват от всички останали животни.
Решете си вие де.
И не мислете, че непременно ще развие алергия. По-вероятно е алергията да е към храни и омекотители, отколкото към козина. Всички си имаме някаква.

Тема У наснови [re: bubu74]  
Автор Smile (стара, ама нова)
Публикувано08.02.06 13:39

има 13-годишен котарак, 7 броя риби и два пошенски гълъба. Последните два вида пристигнаха по

начин, но сега нещата се стабилизираха. Учудва ме това, че хлапетата се грижат много всеотдайно и ги наблюдават дълго време (а после още по-дълго разказват кой какво бил направил).
За хамстерите и другите гризачи съм чувала, че живеят година-две. Може би е по-добре да вземеш животно с по-дълъг живот (принцесите-риби живеят около 7г. примерно) и е хубаво да се размножават за да може детето да осъзнае цикъла на живота по-лесно (ние през час сме на клетката на гълъбите да гледаме дали яйцата не са се излюпили, въпреки, че ги снесоха преди четири дена).

Редактирано от Smile на 08.02.06 13:42.

Тема Re: Какъв домашен любимец? [re: bubu74]  
Автор leila75 (новак)
Публикувано09.02.06 17:19

Алергията или предразположеността към алергии е наследствена, но някои лесно могат да бъдат провокирани. Особено в днешно време. Колкото до котките - те са чисти животни, но много силен алерген. Да гледаш котка или куче в къщи не е едно и също. Причината за реакцията на организма не са космите, а СЛЮНКАТА на котката. И тъй като тя е голяма чистница и постоянно се ближе - след ядене, след тоалетна, а и по друго време, защото не понася чужди миризми върху себе си - слюнката е на козината й. А козината й лети навсякъде. Това е една от най-разпространените алергии.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.