|
Тема
|
По 1 лимон на ден
|
|
Автор |
novosti (непознат
) |
Публикувано | 06.02.06 11:28 |
|
Посъветваха ме да давам на сина си , който е на г. по 1 лимон на ден. Целта е да се засили имунитета му . Моята позната каза ,че като била на неговата възраст щели да и вадят сливиците , а вече имала проблем и със сърцето и една лекарка казала на майка и тази рецепта. След като яла по 1 лимон на ден в продължение на 2 год. отшумяли всички проблеми - със сърцето и сливиците . сега каза че не боледува въобще .
Някой чувал ли е нещо подобно .
| |
Тема
|
Re: По 1 лимон на ден
[re: novosti]
|
|
Автор |
kati_k (член) |
Публикувано | 06.02.06 11:33 |
|
Аз не съм чувала такова нещо. В лимона има много Вит. С, сигурно е затова. По принцип, аз като малка понеже бях ужасно слаба и болнава, майка ми ми даваше лимони накиснати с нещо за имунната ситема, но спомена ми е само, че беше много гадно. Ще ми е интересно да прочета, ако някой знае нещо.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mъppp (прекрасна) |
Публикувано | 06.02.06 11:47 |
|
Да. Спомням си, че моя приятелка в детските години ядеше заради проблеми със сърцето - нарязан на филийки, заедно с кората и поръсен със захар. Но тогава не че нямаш, но още не знаехме за всичките отрови, с които третират корите.
Сетих се и нещо друго - пак по бабешки на приятелка й бяха препоръчали да яде по 1 лимон но ден по време на бременността за да роди по-лесно. Наистина роди много лесно, но дали е от лимона не знам. Нямам научно обяснение.
| |
Тема
|
[re: Mъppp]
|
|
Автор |
novosti (непознат
) |
Публикувано | 06.02.06 11:52 |
|
чудя се как ще се отрази тази киселина на стомахчето на детето ми
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mъppp (прекрасна) |
Публикувано | 06.02.06 12:01 |
|
Много си права, още повече, че е доста мъничко. Може би може да разтвориш сока в нещо. И в никакъв случай на гладно. Приятел, който се американизира, закусваше с чаша фреш и си навлече проблем със стомаха. Докторът тотално му забрани тази здравословна закуска.
| |
|
Някой чувал ли е подобна глупост - бих редактирала последното ти изречение, без да засягам никой лично. Просто много ми е интересно как лимоните лекуват сърцето ................... Вярно, че имат много витамин C, който подсилва имунната система, ама чак пък толкова..............
| |
|
За подсилване на имунната система се препоръчва по един лимон с лъжица мед всеки ден /става въпрос за възрастни/
| |
|
Доколкото знам,в пиперките има повече вит.С ,отколкото в лимоните,но може и да бьркам
Аз не бих взела сьвета на някаква позната,която се излекувала от незнам си какво и много прехвалва даден продукт и да го приложа на детето си
За засилване на имунната система има и други начини.Един вьзможен-хомеопатията.
Да ти кажа честно,това с лимона ми прилича на някаква бабина легенда,от рода на мед на биберона,сол вьв водата за кьпане и т. н.
Като се размисля,ми се струва доста несериозно за нещо толкова комплексно като подсилване на имунната система да се използва един-единствен плод,!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
hrissi (непознат
) |
Публикувано | 09.02.06 08:45 |
|
Давам на моето дете сок от лимон когато някои вкъщи е болен или има грип.Изстисквам по една лъжичка сок и го изсипвам в шишето с вода- пълно, така вкуса му не се усеща.Количеството ми се струва голямо-цял лимон, но ако все пак решеш, смятам че трябва да наблюдаваш слабините за пъпчици от киселината.Ние сме с доста чувствителна кожа и при повече сок от портокал се обриваме.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
лю () |
Публикувано | 09.02.06 12:43 |
|
Моят младеж е почти на годинка и от одавна му давам лимон, но по-скоро за вкус към храната. Някак си не мога да си представя цял лимон да вместя в менюто му и то всеки ден. Предполагам, че още на втори, трети ден ще му писне на самия него. Иначе нашето педи препоръчва при здравословни проблеми за засилване на имунитета да му давам ампула вит.С 2мл. Според нея това е еквивалент на няколко лимона, а е не повече от чаена лъжичка. Пие го с огромно удоволствие.
ПП Мисля, че и с вит.С обаче не е хубаво да се предозира и аз не го давам повече от 5 дни.
| |
|
|
|
|