Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:41 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема По 1 лимон на деннови  
Автор novosti (непознат )
Публикувано06.02.06 11:28

Посъветваха ме да давам на сина си , който е на г. по 1 лимон на ден. Целта е да се засили имунитета му . Моята позната каза ,че като била на неговата възраст щели да и вадят сливиците , а вече имала проблем и със сърцето и една лекарка казала на майка и тази рецепта. След като яла по 1 лимон на ден в продължение на 2 год. отшумяли всички проблеми - със сърцето и сливиците . сега каза че не боледува въобще .
Някой чувал ли е нещо подобно .

Тема Re: По 1 лимон на деннови [re: novosti]  
Автор kati_k (член)
Публикувано06.02.06 11:33

Аз не съм чувала такова нещо. В лимона има много Вит. С, сигурно е затова. По принцип, аз като малка понеже бях ужасно слаба и болнава, майка ми ми даваше лимони накиснати с нещо за имунната ситема, но спомена ми е само, че беше много гадно. Ще ми е интересно да прочета, ако някой знае нещо.

Автор Mъppp (прекрасна)
Публикувано06.02.06 11:47

Да. Спомням си, че моя приятелка в детските години ядеше заради проблеми със сърцето - нарязан на филийки, заедно с кората и поръсен със захар. Но тогава не че нямаш, но още не знаехме за всичките отрови, с които третират корите.

Сетих се и нещо друго - пак по бабешки на приятелка й бяха препоръчали да яде по 1 лимон но ден по време на бременността за да роди по-лесно. Наистина роди много лесно, но дали е от лимона не знам. Нямам научно обяснение.

Тема Re: По 1 лимон на деннови [re: Mъppp]  
Автор novosti (непознат )
Публикувано06.02.06 11:52

чудя се как ще се отрази тази киселина на стомахчето на детето ми

Автор Mъppp (прекрасна)
Публикувано06.02.06 12:01

Много си права, още повече, че е доста мъничко. Може би може да разтвориш сока в нещо. И в никакъв случай на гладно. Приятел, който се американизира, закусваше с чаша фреш и си навлече проблем със стомаха. Докторът тотално му забрани тази здравословна закуска.

Автор Mama_Vili (нетърпелива)
Публикувано06.02.06 12:41

Някой чувал ли е подобна глупост - бих редактирала последното ти изречение, без да засягам никой лично. Просто много ми е интересно как лимоните лекуват сърцето................... Вярно, че имат много витамин C, който подсилва имунната система, ама чак пък толкова..............

Тема Re: По 1 лимон на деннови [re: Mama_Vili]  
Автор milamia ()
Публикувано06.02.06 18:12

За подсилване на имунната система се препоръчва по един лимон с лъжица мед всеки ден /става въпрос за възрастни/

Автор mama_ra4e (новак)
Публикувано09.02.06 03:12

Доколкото знам,в пиперките има повече вит.С ,отколкото в лимоните,но може и да бьркам
Аз не бих взела сьвета на някаква позната,която се излекувала от незнам си какво и много прехвалва даден продукт и да го приложа на детето си
За засилване на имунната система има и други начини.Един вьзможен-хомеопатията.
Да ти кажа честно,това с лимона ми прилича на някаква бабина легенда,от рода на мед на биберона,сол вьв водата за кьпане и т. н.

Като се размисля,ми се струва доста несериозно за нещо толкова комплексно като подсилване на имунната система да се използва един-единствен плод,!

Тема Re: По 1 лимон на ден [re: novosti]  
Автор hrissi (непознат )
Публикувано09.02.06 08:45

Давам на моето дете сок от лимон когато някои вкъщи е болен или има грип.Изстисквам по една лъжичка сок и го изсипвам в шишето с вода- пълно, така вкуса му не се усеща.Количеството ми се струва голямо-цял лимон, но ако все пак решеш, смятам че трябва да наблюдаваш слабините за пъпчици от киселината.Ние сме с доста чувствителна кожа и при повече сок от портокал се обриваме.

Автор лю ()
Публикувано09.02.06 12:43

Моят младеж е почти на годинка и от одавна му давам лимон, но по-скоро за вкус към храната. Някак си не мога да си представя цял лимон да вместя в менюто му и то всеки ден. Предполагам, че още на втори, трети ден ще му писне на самия него. Иначе нашето педи препоръчва при здравословни проблеми за засилване на имунитета да му давам ампула вит.С 2мл. Според нея това е еквивалент на няколко лимона, а е не повече от чаена лъжичка. Пие го с огромно удоволствие.
ПП Мисля, че и с вит.С обаче не е хубаво да се предозира и аз не го давам повече от 5 дни.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.