Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:16 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Може ли да ви използвам за проучване?  
Автор вeceлo чaйничe (тиха церемония)
Публикувано06.02.06 08:47

С моя колежка имаме идея да започнем наш бизнес.Бизнес, само как звучи!
Понеже и двете сме в специалност с педагогическа насоченост - тя е предучилищен и начален педагог, аз музикален и с компютри, мислим да е бизнес свързан със забавления за деца.
Така...В София има доста местя, където да заведеш децата си за по час-два, като например: Ментов носорог, Патиланци, Барбарони, Клъц, Маг Дак и т.н., но в някои от тях са вложен много пари, което за нас е непосилно. Дори за тази идея ще трябва много риене, аз искам да избегна прекалената зависимост от разни институции, защото съм се убедила за себе си, че само неприятности влачат - искат рушвети, а и като се разработи да не започнат с прецакванията и постоянните врънкания. Иска ми се да е честно, точно и прозрачно. Ще разработим план и ще преценим доколко е възможно това.
Идеята ни е да предложим на жителите на някой жилищен комплекс детска площадка за игра на децата+ приятно капанче за родителите. Идеята е приложена в Овча Купел, сумата на ден е 1-1.5 лв вход за дете. Може да влиза и излиза, таксата е за ден. Представете си заградена тревна площ, може и могилка да се направи, която да е снабдена с детски катерушки и люлки, приютени под голяма тента, за да не пече лятно време. Аз предвиждам и цветни градини, защото колкото по-подредено и красиво е, толкова е по-възпитателно и радващо очите. Родителите влизат свободно и пият кафето или биричката си под чадъри на дървени маси. Това може да работи вечер до 10.00 по закон, т.е. изключваме неприятен момент с шум до късно.
Питам ви дали една такава идея би ви заинтересовала като родители, както и кой квартал смятате за подходящ. Аз си мислех за Люлин 10, където площадките последно бяха в окаяно състояние, а бетонът и прахта са навсякъде.
Имате ли мнение и какво е то?
Много ще съм благодарна на всяко мнение.

Тема Re: Може ли да ви използвам за проучване?нови [re: вeceлo чaйничe]  
Автор pimpim (минаващ)
Публикувано06.02.06 09:33

Идеята изглежда добра. Но имам наколко въпроса върху които си заслужава да помислите: Ще има ли пресонал, който да се грижи за децата или родителите ще следят за тях? Това с цветята не е много добра идея, не виждам как ще удържиш 50 и повече деца да не късат и да не газят. Граничи с невъзможното Само от вход ли ще печелите? Струва ми се малко трудно да се издържате само от вход. Е това са неща върху които аз бих размислила... Иначе аз ще съм първа на такова място

Автор anim (лястовичка)
Публикувано06.02.06 09:58

Според мен звучи прекрасно
Където и да го направите...ще ви станем клиенти
Успех

Автор Grami ()
Публикувано06.02.06 10:00

Страхотно звучи!
Елате в Гео Милев, със сигурност ще има голям интерес!

Автор Aйeз Ceдaй ((бойна))
Публикувано06.02.06 10:21

Идеята е супер браво... Та в тази насоки още идеи и от мен..
Направете цената примерно 2 лв/дете, като в нея ще влиза и едно сокче - подарък за всяко дете + една вафличка примерно.
Трябва задължително да има поне едно момие, което ще следи и наблюдава играта на децат. Все пак ще има пакостници на всякаква възраст.
Затревена площ не е според мен много подходяща, защото от тичащите детски крачета нищо няма да остане. Не е ли по-добре да има пясък- дори и да падне ще бъде по-меко и няма да има ожулвания. Там, където ще бъдат детските съоражения, не е зле да има ограда - хем някое диване да не хукне, хем песове да не влизат там.
Много важно също ще бъде и чистотата - никакви фасове, хартийки и т.н.
Китки в саксийки - супер, но около масите, т.е около майките и около оградата на детската площадка. Инае нищо няма да остане...вярвай ми.
Катерушките, люлките, въртелешките и всичко останала да са в ярки, весели цветове...
Тента, да добре е, но ако има и дървета - още по-добре. дърветата осигуряват много по-добра сянка и разхлада. Под тетата става като парник ...

Е, набързо това от мен...

Автор happy_mama (минаващ)
Публикувано06.02.06 10:24

Здравей!

Идеята не е лоша. Ползвала съм такова място веднъж случайно в Надежда и по-редовно до басейна Спартак. Там таксата е левче.

Но има няколко нещица...
- очаквам трето дете - представи си с 3 деца x 1.50 - това са сама 4.50 за вход, а всяко ще поиска сокче и т.н. Мисля, че ако е повече от левче на дете, едва ли ще се възползвам често. Може да се помисли за отстъпки за повече деца, а защо не и за месечен \ седмичен семеен абонамент. Или пък такса за половин ден.

- второто, което не ми харесва на такива места е, че обикновено има лафка само с "боклучави" храни - зрънчовци, снаксове, чипсове и прочие и на родителите им е много трудно да отбиват атаките на децата. Трябва да се помисли за асортимента.

- третото са разни "капани" от рода на клатушкащи се машинки с различа форма, които работят с монети. Не мога да ги трая. Питам - какво дава това на детето? Нали си отишъл там - на "катерушките", за да се движи - да се катери, пързаля, да се гони с други деца и т.н., а не да се клати безумно на огромен паток, да речем. Или пък машинките, дето пускат срещу 50 ст. някакво топче с някоя глупост вътре... предпочитам да взема книжка, касетка и т.н.

Та ако се избегнат тези моменти, които са плод на чисто печалбарство от страна на тези, които държат подобни места (щото не вярвам и те като родители да не се съгласят с някои от моите констатации) бих се възползвала с удоволсвие от подобно чисто и уютно място за игра на децата ми.

Тема За входа и цветята, за персонал за гледаненови [re: pimpim]  
Публикувано06.02.06 11:04

Под "цветя" имах предвид цветни лехи, висящи саксии и храсти. За лефите, да, ще бъдат потъпкани, но ако са заградени с оградки мисля, че не.

Издръжката би трябвало да идва от кафенето за родителите, а входа за децата да е за поддръжка на съоръженията.

Моята приятелка иска да има детегледачки, но представете си площадка с 10-15 деца и едно момиче...не става. Ако се гледат децата трябва да се разделят на групи по възрасти, това води до още персонал и откритата игра си носи рисковете, това не са дунапренови кошари, а люлки.
Моята идея е хубаво място за игра под наем+заведенийце за родителите:)))

Иначе става детегледачница, което изисква цена на час, и то не малка.

Тема Иска ми се майките да си ги гледат:)нови [re: Aйeз Ceдaй]  
Публикувано06.02.06 11:09

т.е. това ще е по-подходящо за по-големите деца - 3-6 годишни.
За бебетата ще има една голяяяма кошара с топки или пясък + пластмасова пързалка примерно.

Може да има момиче, което да следи, но при всички положения няма да е момиче, за което да ги оставиш и да си отидеш. Защото тогава, както вече написах, ще скочи чената на по час.

Тема В Слатина нямате ли паркове?нови [re: Grami]  
Публикувано06.02.06 11:13

Трябва да изберем квартал, който да не разполага с паркове, градинки, в който едно такова място ще е като ОАЗИС за семействата - пържени картофи с цаца, а децата да беснеят !

Тема За автомати никой и дума да не обелва! [re: happy_mama]  
Публикувано06.02.06 11:25

Аз ги мразя, мисля, че са тъпи и безполезни - да правим колекции от топчета за по 50ст...около 99 броя! Ужас!

Идеята е да е зелена площ и шарени катерушки и люлки, алпинеум и цветя, капанче с картофки, цаца и бира, сокове и вафли. Ако ще е друго вече става ресторантче, а там нагазваме в дълбокото. Едно добро кафене върши работа.

Ако има майка с повече деца е естествено да има отстъпка.
Точно това си мислеше приятелката ми, как тя с 2 деца ще отиде в Патиланци, ще даде по 2 лв на час = 4 лв за 1 час, те ще искат нещо, тя ще пие по нещо и...близо 10 лв на ден й трябват, а за час реално.
Искаме да е отворено и достъпно. Да искате да си пиете кафето и 4 часа при нас, а децата ви да са на заградено и обезкучено място. Не че нямам куче, и не че не го обичам, но акита да няма при децата:) Да няма стъкла и боцки, да е чисто и приятно.
Искаме бащите вечер да си говорят за коли на чаша бира, а майките да си клюкарят, децата да тичат.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.