Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:12 16.05.26 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Бъбречна криза и бременост - какво да правя?нови  
Автор cchery ()
Публикувано05.02.06 13:15

Здравейте мами! Бременна съм в края на 6-ти месец и от 5 дена ме налегнаха болки в бъбреците и пикочния мехур. Петък ходих на лекар и пуснахме урина - имам много еритроцити. От което личната ми лекарка заключи, че става въпрос за бъбречна криза, въпреки, че мен ме боли като за цистит. Но поставянето на крайната диагноза оставихме за момента, след като получа резултатите от стерилната урина. А нея ще давам чак утре. Междувмремено единственото, което ми казаха да правя е да пия много течности и Но-шпа за болките. До тази нощ всичко беше търпимо, но нощес и днес се засили усещането за парене в мехура и позиви за малка нужда без да има изобщо какво да изкарам. Направо не мога да си намеря място на моменти.

Моля, посъветвайте ме какво да направя, ако някоя мама е минала през моя проблем. Или пък ако вече е имало подобна тема, да ми дадете линк, щото аз съм скарана с търсачката на дира. Благодаря ви предварително!

Тема Re: Бъбречна криза и бременост - какво да правя? [re: cchery]  
Автор bibi (вярваща)
Публикувано05.02.06 16:06

Привет мила, доста неприятно нещо е това циститът. Напълно те разбирам понеже и аз си имам проблеми с бъбреците, но слава Богу по време на бременноста нямах. Та на въпроса с цистита, купи си специален чай за бъбреци има комбинирани на др. Ламбрев и др. Пий повече течности два - три литра поне. Има едни хапчета на билкова основа Цистон, но пипай лекарката дали може да ги пиеш. Но най-добре след като излязат резултатите на специалст нефролог. Пиеш ли витамини, матерна? Топли си краката и кръста. Проверявала ли си преди бременността дали имаш проблеми с бъбреците или сега се появиха?
Бог да та благославя!

Тема Re: Бъбречна криза и бременост - какво да правя?нови [re: bibi]  
Автор blizna4e (мартенска мама)
Публикувано05.02.06 16:24

Миличка,аз съм минала през тоя проблем !В началото на 5-и месец получих бъбречна криза.Веднага ме приеха в "Шейново",имаше и опасност от аборт.Болките бяха непоносими.Никакви лекарства,системи и инжекции не ме спасиха.И моите еретроцити бяха доста и ми казаха че се касае за възпаление.След една седмица в болница нещата се уталожиха и до края нямах повече проблеми.Започнах да пия повече вода (по 2-3 литра) и едни хапчета на билкова основа ,които прочистват бъбреците (Неоренал).
Спокойно,и при теб ще премине,само стискай зъби.По време на бременноста се появяват какви ли не болежки,длъжни сме да се справим заради мъничетата.
Дано всичко при теб се оправи,оздравявай бързо и щастлив край на бременеенето ти желая !

Тема Re: Бъбречна криза и бременост - какво да правя?нови [re: bibi]  
Автор Tandoori (veche mama)
Публикувано05.02.06 19:42

Само да уточня- чай за бъбреци може да е противопоказен за бременност( както и много други билки), така че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО попитай преди да пиеш каквото и да било. Освен това топлене на крака и ОСОБЕНО КРЪСТ е противопоказно по време на бременност!
Много е неприятно, на гърба си съм го изпитала. Моята рецепта, порепоръчана ми от лекар- при всяко ходене до тоалетната изпиваш по 250мл течност. Желателно е да е вода, но може да е и някакъв сок.
Сок от червени боровинки е изключително полезен по време на бърбечни и циститни кризи и не е противопоказен.

Тема Re: Бъбречна криза и бременост - какво да правя?нови [re: cchery]  
Автор jana (...)
Публикувано05.02.06 21:13

Пии си Но шпа-то, както ти е казала лекарката, завивай си кръста с шал или нещо топло, много течности и следи много внимателно нивото на левкоцитите, защото те са "лошите"
Успех и бързо възстановяване.

Автор Poline (аз)
Публикувано05.02.06 23:16

За съжаление нищо не можеш да направиш ако са бъбречни кризи.Аз бях в 7-ми месец когато се прививах от същия проблем.Камъка,който имах не беше много голям,но с много връхчета.Повече от месец бях в болницата (докато излезе камъка)и ме "лекуваха"само с инжексии (болкоуспокояващи).Когато камъка излезе дойде време за раждане.
Преди това повръщах и се обезводнявах.4 месеца живях единствено и само на глюкоза (пак в болницата,но в друго отделение).Никаква храна не можех да приемам.Първоначално си мислех,че глюкозата ме "повреди"...Важното е,че накрая родих здраво и голямо (за мен)дете-3100кг,50см.Като ме изписаха от родилното не можех да стоя на краката си.И до ден днешен ме е срам от себе си като се видя на снимки......47 кг,170 вис.... 17 дни ме гледаха докато се захраня,нямах сили да ставам от леглото .А кърма имах и за кварталните деца
Спазвай инструкциите на лекарите и не се самолекувай.В момента най важното е да изтърпиш тази болка и да се роди живо и здраво дете.Ако не ти се яде (както на мен)-не яж,ще те "нахранят"с глюкоза.

Автор вeceлo чaйничe (тиха церемония)
Публикувано06.02.06 08:25

Днес като дадеш сстерилната урина попитай лекарката си или в аптеката за
"Неоренал" на Неофарма. Значи, аз пия нон стоп Неоксид на същата компания за поддържане на имунитет и витамините, а моя приятелка беше получила удебеление на пикочния мехур, с болки и циститно състояние. Нищо не й помогна така, както Неоренала! Лекарят каза после, че е изчистен идеално мехура, нямало и следа от инфекцията.
Много вода е задълже да пиеш, не вярвам ти самата това да не го знаеш.
Заболяванията на отделителната с-ма са често срещани при бременните, навсякъде го пише, но за съжаление болките и инафекциите не са хич добър знак. Ако се наложи пий антибиотик, защото от опит знам, че един цистит става ужасяващ когато стигне бъбречните легенчета! И е опасно за бебока!
Ще видите резултатите, но дните минават!
Вземи превантивни мерки!
Желая ти бързо оздравяване, стой само на топло, без да загряваш областта специално, пий си но-шпа колкото може да помага, но пак ти препоръчвам да попиташ за Неоренал дали ти е позволен. Лекарката може да не го познава като препарат, в аптеката ще ти кажат.

Автор kati_k (член)
Публикувано06.02.06 10:43

Здравей, аз изкарах две бъбречни кризи по време на бременност и това което пих беше Но-шпа. Наистина адски болки бяха и първия път мислех, че раждам или че ще родя всеки момент. Направо полудях от болки, но и аз пих течности и това е. Друго май неможе да се пие или поне не мен не ми дадоха. Дано се размине по-лесно, просто стискам палци.

Автор mishlentze ()
Публикувано06.02.06 10:50

На мен ми се случи в 5-ти месец, точно по време на медения ни месец в Турция. Оказа се ,че съм пипнала бъбречна инфекция от детския басейн. По препоръка на доки докато бях там пих само но шпа, а като се пребрах и пуснахме стерилната урина вече почнах антибиотик
Бяха адски болки, особено нощно време и изкарахме страшен меден месец
Спала съм на 2 високи възглавници, защото не можех да се изпъна дори Така че те разбирам перфектно

Тема Re: Бъбречна криза и бременост - какво да правя?нови [re: Tandoori]  
Автор bibi (вярваща)
Публикувано06.02.06 11:03

Да права си за това съм казала, че най-добре е с резултатите при нефролог.
Аз съм си топлила краката по време на бременност, но не прекалено разбира се и с умерена температура. Специално чаят ми е изписан от моя лекуващ нефролог, за това го препоръчах. Но при всеки случай си е индивидуално за това, най-добре ще си прецени нефролога.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.