Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:44 11.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема До майките на 2-годишни непослушковцинови  
Автор Poparka (непознат )
Публикувано03.02.06 17:31

Здравейте мили майчета,

отдавна посещавам форума само като читател, но се натъкнах на проблем, с който сама не мога да се справя и имам нужда от вашата помощ.
Имам едно сладко момиченци на 2 години и три месеца. От около два месеца тя се промени доста, стана страшно своенравна и инатлива. Интересното е, че проявява тези си черти основно когато сме навън на разходка и за мен разходките се превърнаха в кошмар. Не иска да ходи сама, а иска да я нося (за което вероятно аз съм си виновна), винаги иска в противипиложната посока, когато дойде време за прибиране тя се вкопчва в някоя катерушка или пързалка и не иска да тръгва, та се налага да я извличам, а междувременно всяко нещо, от което не е доволна предизвиква плач. Да не споменавам случаите, в които трябва да се свърши някаква работа или да се отиде до магазина. Имам чувството, че хората ни сочат с пръст като пример за лошо възпитание.
Моля ви дайте съвет. Постоянно се измъчвам, че аз съм виновна и с нещо съм предизвикала този негативизъм, но не знам с какво.

Тема Re: До майките на 2-годишни непослушковцинови [re: Poparka]  
Автор Tanika (диреща)
Публикувано03.02.06 17:37

Няма страшно периода между 2 и 3 годинки е такъв. Вие сте цветенца в сравнение с моя палавник, който сега е на 2 и 9 месеца.
Излизане на пазар - рев докато не се купи каквото иска, в противен случай лягане на пода на магазина/аз естествено не се поддавам на изнудване и следват коментари каква лоша майка съм и не купувам на детето си/
В къщи- изливане на вода с чаши навсякъде, чупене на играчки/релсите на влака/, късане на кабел на нощна лампа с ток по него/слава богу видян навреме/, вдигане на персийски килими и завиране под тях, и много подобни лудории , които няма да ми стигне време да изредя.Така че спокойно и горе главата периода е кратък и ще мине

Тема Re: До майките на 2-годишни непослушковци [re: Tanika]  
Автор pimpim (минаващ)
Публикувано03.02.06 17:47

Това наистина е период. Спокойствие и силна храна. Не случайно го наричат детския пубертет. Няма оправия.

Тема Re: До майките на 2-годишни непослушковцинови [re: pimpim]  
Автор Poparka (непознат )
Публикувано03.02.06 18:10

Е, благодаря ви. Наистина ме успокоявате, че е нормално, но в такъв случай кое е нормалното поведение и реакции. Да се правя ли, че не забелязвам, да се карам или да приемам всичко на шега.
Майка ми вече ме обвинява, че е невъзпитана и че съм я изпуснала, а на мен много ми се иска доколкото мога да се държа с уважение, като с възрастен човек, по-приятелски.

Автор anim (лястовичка)
Публикувано03.02.06 18:33

А случайно скоро да си се върнала на работа?
Само предполагам....звучи ми както беше с мойта дъщеря в този момент. Проявяваше капризи както никога преди това, не ме изпускаше от поглед и общо взето ме правеше луда. Може би наистина е било период, но най-вече го отдавах на това, че през деня ме няма и май ме наказваше за това

Тема Re: До майките на 2-годишни непослушковцинови [re: anim]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано03.02.06 18:51

Опитвай се да не се ядосваш и да не й показваш,че те дразни или те засяга.Дръж се твърдо,отстоявай това,което смяташ,ч е правилно и бъди спокойна с нея,даже невъзмутима.Така бързо ще научи докъде може да се простира ината й и лека полека ще се откаже.Нормално е сега поведението й,ние не сме стигнали до там,но предполагам,че е коюмар.А за околоните и кой какво си мисли-хич да не ти пука.Детето си е твое,ти си му майка и знаеш най-добре какво,кога и как.Най-важното - бъди непреклонна.Когато е НЕ,да е Не,а не заради крясъци и тръшкане да кажеш -добре,айде,и и да остъпиш,защото тя много бързо ще реши,че така се постигат всякакви капризи и ще ти е трудно после.Успех и здрави нерви

Автор klamerche (щастливо)
Публикувано04.02.06 13:20

Абсолютно в същото положение се намирам и аз. Вики (2,4 г) е станала неконтролируема. Като й кажа нещо, прави точно обратното. А ме разбира перфектно. Но чува само когато й е изгодно. Тръшка се, пищи, реве, чупи ... кошмарно е. Напоследък забелязвам, че съм се изнервила покрай нея и така се въртим в омагьосан кръг. Отделно на всичко си имаме и бебе в къщи. Каката на моменти решава, че и тя е бебе и започва луд купон. За моя сметка. Искренно се надявам и вярвам този детски пубертет да не трае още дълго, че съм на прага на лудостта.

Вики 04.10.03
Криси 02.10.05

Автор hrissi (непознат )
Публикувано04.02.06 16:41

Здравейте майчета.Алекс е на 2ги 4м.Всико ми е толкова познато, излива вода чудесен начин да покажеш как се почиства две кърпи една за него една за мен, следващия път направо взе кърпата да почисти сам.Изнервяш се за всяка нова лудория, нали?Горе главата какво още предстои?Впериод на отричане сме или т.н. утвърждаванена личността-започва от дома и се пренася навън.За да се развие детето като пълноценна личност му е необходимо да го приемат за такава така се учи че има мнение и е личност с която трябва да се съобразяват.Като четеш това не ти ли става по леко да приемеш лудориите, аз лично се почувствах така когато го прочетох, от тогава приемам детето си като "възрастен", обяснявам, показвам, но и наказвам-извеждам го от стаята и казвам че не ми еприятно и няма да позволя подобно лошо поведение.Навън е различно правя се че не забелязвам, а когато прекали просто го остовям отдалечавамсе и наблюдавам без да ме забележи.УСПЕХ!

Автор maniana ()
Публикувано05.02.06 14:53

Здравей. моят палавник е на 2 години и 1 месец, усещам, че натам отива и той. Не съм чела мненията на другите майчета, но съм чела, че е отвъзрастта. Други майки са споделяли с мен, че след този буен период идва такъв в който слушат доста и не можеш да ги познаеш. Не забравяй, че всичко е индивидуално и трябва да бъдем много внимателни-без резки движения и висок тон, защото това още повече влошава нещата. Желая ти успех и търпение:))))

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.