|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Въпрос за "дефектни" гърди?
|
|
Автор |
thinker (непознат) |
Публикувано | 02.02.06 20:12 |
|
Момичета, знам че още ми е малко рано, но се замислям по един уж козметичен проблем, който имам от детството и който вероятно ще ми причини големи грижи, като живот и здраве дойде бебчо.
Дори след пубертета зърната на гърдите ми останаха хлътнали, т.е. не естествено щръкнали, а нещо като при съвсем малките деца.
Както и да е, след дълги години любовно внимание, лявото как да е изскочи, но дясното си е по старому хлътнало навътре и дори и от бременността не излиза.
Родата ме съветва да почна да го дърпам превантивно с помпа за цедене на кърма, но лекарят, който питах не разреши, защото съм можела да си възпаля зърното и да направя големи проблеми.
И майка ми, и сестра ми са имали много кърма, така че сигурно и аз ще преливам, но ако бебчо няма откъде да я суче, как ще се оправяме?
Някой имал ли е подобен проблем? Чували ли сте какво може да се направи, докато имам още над 4 месеца за подготовка?
| |
Тема
|
Re: Въпрос за "дефектни" гърди?
[re: thinker]
|
|
Автор |
drastichna (непознат
) |
Публикувано | 02.02.06 20:25 |
|
Послушай лекаря, не дърпай зърното си и не го травматизирай по никакъв начин. Последствията може да са страшни. Бременна съм в 33 седмица и имам същия проблем. В течение на бременността ми лявото зърно изскочи малко, но дясното си е съвсем плоско. Това, което специалистите съветват е:
- да се носи сутиен в продължение на няколко седмици, като там където е върхът на зърното, се изреже малка дупка. Така постоянният, но нежен натиск наоколо ще накара зърното да изскочи.
- продават се специални изкуствени зърна, с които може да се кърми в началото докато изскочи зърното. Те също помагали и за оформянето на зърното.
Все още не съм пробвала това със сутиена, а за другото ми е рано.
Ако някой, който вече е кърмил и се е справил със същия проблем, ще се радвам и аз да науча дали тези съвети работят или са се справили по друг начин.
| |
Тема
|
[re: drastichna]
|
|
Автор |
lesna (непознат) |
Публикувано | 02.02.06 20:32 |
|
Здравейте бъдещи мами.Аз нямам такъв проблем но момичето което беше до моята стая в болницата имаше , та и бяха казали да си купи силиконови зърна.И тя се мъчеше горката , но май ставало...
Леко бременеене:)
[url=http://vsdi.net/count][img]http://vsdi.net/count/baby/i/meter-ru22644.png[/img][/url]
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Acя () |
Публикувано | 02.02.06 20:38 |
|
аз съм със същия проблем!аз също на лявата гърда имам оформено зърно, но дясната е плоско!не съм имала особени проблеми с кърменето от тази гърда !пробвах със силиконови зърна обаче не става, получава се разстояние между зърното и изпъкналата част на силикона!(дано сте разбрали какво имам предвид)
значи една санитарка ме научи че в същност не е важно да има оформено зърно, трябва да се освободи леко гърдата да не е твърда отпред събира се ореолатас пръсти и се подава в устичката на бебето!
ако не сте разбрали нескопосаното ми обяснение кажете ще се опитам да обясня пак!искам да сте спокойни може да се кърми и с "дефектни" зърна!
| |
Тема
|
[re: lesna]
|
|
Автор |
Mama_Vili (нетърпелива) |
Публикувано | 02.02.06 20:56 |
|
Аз имам същия проблем, но силиконовите зърна ми решиха проблема. Не, че имах много кърма, но това е друг въпрос. Много е неприятно, но това е единственото решение. С хлътнали зърна е просто невъзможно да кърмиш. На мен ми донесоха в болницата на Авент, стрували 8 лв. Казвам ти го, защото ако си нямаш на идея как са цените може да се набуташ да дадеш 15 лв., което е абсолютно безсмислено. Не се притеснявай, дано да имаш кърма! Успех ти пожелавам и леко раждане!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
leila75 (новак) |
Публикувано | 02.02.06 21:42 |
|
Според мен няма да имаш никакви проблеми да кърмиш стига да имаш желание.
Плоски/хлътнали зърна. Сред някои акушерки и педиатри цари схващането, че щом майката няма ясно изразени зърна, това е пречка за бебето да захапе правилно. Плоските/хлътнали зърна действително са проблем, но в никакъв случай неразрешим. Понякога дори не е необходимо никакво действие от страна на майката, за да кърми успешно: просто бебето успява само да изтегли зърното и да суче без проблем. Ако сте бременна и забележите плоски/хлътнали зърна, можете за по-голяма сигурност през последните седмици да носите специални колектори за зърна (в началото по 10-15 минути като увеличавате времето с колекторите до 8 часа на ден). Те представляват гумени чашки с малки отвори за зърната, през които те излизат. Друг вариант е да изрежете дупки в средата на стар сутиен.
Ако вашето малко същество се е появило, но не сте правили горните процедури, а бебето има трудности със захапването на зърното, тогава можете да му помогнете като преди кърмене изпомпвате малко мляко. Помпата ще оформи зърното. Между храненията също може да се носят колекторите или сутиена с дупки.
Всичко това е от www.biberonbg.com
Има още много инфо "Защо спрях да кърмя ...."
Редактирано от leila75 на 02.02.06 21:44.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Andrea$ (Andy) |
Публикувано | 02.02.06 21:49 |
|
Плоските и вдлъбнати зърна всъщност не са проблем за сукането, защото при самото сукане бебето не суче самото зърно, а ареолата. Проблем може по-скоро да е засукването на бебето, но и той е преодолим, ако майката е подготвена теоретично и още повече ако има кой да й помогне на практика за засукването. Има много майки кърмили успешно с плоски и вдлъбнати зърна. Ето тук може да почетеш споделен техен опит:
Иначе има едни специални приспособления на Авент - Niplettes. Те са нещо като миниатюрна помпичка, която се носи известно време преди раждането на зърната и ги изтегля. За тях виж тук:
Предлагам ти да се подготвиш теоретично по въпросите на кърменето и особено по отношение на правилното засукване. Много полезни статии са събрани тук:
Успех! :)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pimpim (минаващ) |
Публикувано | 03.02.06 10:46 |
|
Eх много се радвам че се включиха майки които да кажат че няма голям проблем с плоските зърна, ако искаш да кърмиш разбира се. Имам няколко познати с такива зърна които кърмят без проблем. Едната ползва тези силиконовите и е много доволна от тях, така си предпази ареолата в началото от разраняване. А иначе съм съгласна,че бебето не суче само от зърното. Аз имам малки гърди и Калинка - баракудата като захапе и е много гладна половината гърда и влиза в устата, цялата ареола и отгоре даже.
Много се надявам да успееш да кърмиш. Трябва да се подготвиш психически че не е много лесно. Не е като да извадиш 5 пъти гърдата и с това да се приключи. Аз имам случаи, когато прекарвам с малката на гърда по три дни. Но от друга страна чувството е незаменимо.
Поздрави и леко бременеене.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
gigikas (мама на Алекс) |
Публикувано | 03.02.06 11:25 |
|
Ами ако след като родиш не изкочи, тогава може да пробваш с помпичка. Може да ползваш и изкуствени зърна, макар, че така бебчо може да се отбие :((.
| |
Тема
|
[re: pimpim]
|
|
Автор |
Blondi (hohi) |
Публикувано | 03.02.06 12:23 |
|
Калинка-Баракудата....  
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|