Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:36 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема За цикъланови  
Автор Luna (минаващ)
Публикувано01.02.06 20:12

Здравейте!
Въпроса ми не е много свързан с темата на този форум, но пък това е форумът който е най-активен и се посещава изключително само от жени.
Имам едно притеснение относно цикъла ми. Забелязах, че последните няколко месеца се променя. Когато ми идва не започва изведнъж, както обикновено, а около три дена има съвсем слабо кървене, то не е даже кървене а леко зацапване. Преди два месеца даже се случи да прокърви една седмица преди да ми дойде, спря и чак след няколко дни ми дойде.
Въпросът ми е на какво може да се дължи това, при някои от вас среща ли се подобно нещо и имам ли основания за притеснение.

Тема Re: За цикъланови [re: Luna]  
Автор Tandoori (veche mama)
Публикувано02.02.06 03:30

За всякакви промени, които имаш с цикъла е препоръчително да се консултираш с гинеколог. Може да е нещо безобидно, но може и да не е.
Може да е от много неща- хормонален дисбаланс, стрес, натоварване, проблеми с контрацептивни методи( хапчета, спирала), доброкачествени образувания( кисти например и т.н.), някаква инфекция...просто мога да ти изброя хиляди неща, които могат да бъдат проблем, но какъв е проблема при теб може да ти каже само гинеколог.
Моят съвет- промените в цикъла, колкото и да са нормални е важно да се знае от какво са. Посети гинеколога си задължително!
Успех!

Тема Re: За цикъла [re: Luna]  
Автор leila75 (новак)
Публикувано02.02.06 21:18

Моя мензис също не започва изведнъж. Първо имам леко зацапване, което постепенно потъмнява до тъмно кафяво и след около 3 дни изведнъж ми идва обилното кръвотечение. Съжалявам, че в подробности описвам, но може би няма за какво да се притесняваш. Ако искаш, разбира се отиди и на гинеколог. Аз не съм била така винаги, но честно казано не съм обърнала внимание от кой момент точно нещата са се променили.

Тема Re: За цикъланови [re: leila75]  
Автор Luna (член)
Публикувано03.02.06 20:23

Благодаря ви за отговорите.
Аз се свързах по телефона с моята гинеколожка (за съжаление не мога да отида на преглед при нея) и тя ми каза, че най-вероятно става дума за функционално нарушение на яйчниците. Каза че не е нещо спешно, но ако започне да се появява зацапване и по друго време на цикъла, тогава трябва да се направят изследвания.
При всички положения това не е нормално и смятам да променя някои неща и да започна да водя по-здравословен живот. Няма за къде да отлагам повече.

Автор Tandoori (veche mama)
Публикувано03.02.06 20:35

Честно казано е хубаво да те видят на един видеозон. За твое спокойствие. Ама ако не може, когато може. Ти имаш ли други проблеми- главоболия, гадене?

Тема Re: За цикъланови [re: Tandoori]  
Автор Luna (член)
Публикувано03.02.06 20:49

Не, нямам абсолютно никакви други симптоми. Но знам че имам проблеми с яйчниците. От време на време на единия яйчник се появява киста, която за два три месеца изчезва. Тогава цикъла ми става по-дълъг. Лекарката ми каза, че това също е функционално нарушение, което се дължи на лек хормонален дисбаланс. Смятам да си дам още три месеца и ако с диета и упражнетия не се оправят нищата, ще си взема час за преглед.
Благодаря.

Автор dineva (член)
Публикувано04.02.06 11:11

Абсолютно същото е при мен,но започна след секциото и го отдавам на операцията.Засега не съм се консултирала с гинеколог.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.