Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:20 03.12.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Майчин дом - гр. Варнанови  
Автор She_ (непознат )
Публикувано31.01.06 16:28

Наскоро разбрах, че съм бременна. В момента събирам информация относно майчинството и основно за добър специалист, при който да ходя на консултации.
Бих искала да чуя и мнения на раждали в "Майчин дом" гр. Варна. Може би ще се ориентирам натам.
Благодаря Ви предварително.

Тема Re: Майчин дом - гр. Варнанови [re: She_]  
Автор an je (;-))))
Публикувано31.01.06 16:41

Здравей!
Първо честито за добрата новина и леко бременеене! Аз съм в 6ти месец и ходя на консултации там. Доволна съм от вниманието. Ако си здравноосигурена можеш да отидеш и с направление от личен лекар. По желане се доплаща абонамент за още няколко ултразвука. На място обясняват подробностите. Приятелки са раждали там и са много доволни, стига да можеш да си го позволиш. По другите болници има риск да чакаш по опашки с мургави дами и да те преглеждат само акушерки -не лекар.
Чао засега и успех!

Редактирано от an je на 31.01.06 16:46.

Тема Re: Майчин дом - гр. Варнанови [re: an je]  
Автор sysi_mysi (Съсита)
Публикувано31.01.06 17:10

Честито и от мен!!! Аз също съм раждала там и съм доволна, но за повече информация търси тази тема за МД-Варна в архива. Беше обсъдена, дори с подробности бяха обсъдени и лекарите там. Мисля обаче че една бъдеща майка беше питала и може темата с д-р Яков да беше свързана. Потърси я за повече инфо.

Тема Re: Майчин дом - гр. Варна [re: an je]  
Автор Tandoori (veche mama)
Публикувано31.01.06 19:43

А ти като ходиш на консултации в Майчин дом как точно разбра, че на другите места се чака по опашки с мургави дами и преглеждат акушерки, не лекари? Много интересно изказване.
Аз съм раждала в АГ-то и не ми се е случвало нито едно от двете. Нито познавам някой, който да е преглеждан от акушерка?!

Тема Re: Майчин дом - гр. Варнанови [re: Tandoori]  
Автор mimoza2OO5 (новак)
Публикувано31.01.06 21:27

Здравей!Честито за хубавата новина!!Аз ходя на консултация в Майчин дом и също съм 6м..Консултацията ми е по здравната каса, т.е. нищо не плащам за нея.Ще плащам за раждането ,но ще се възползвам пак от касата.Смятам да раждам при д-р Яков..
Tandoori- стига с това отричане на частните болници..Първото ми раждане беше в държ. болница и чаках редом с мургави дами.....А лекар почти не ме е преглеждал,добре,че имах и лични контакти та тогава да...
Всеки решава за себе си сам.Аз реших втория път в частна болница,не мога да изтърпя втори път това което беше първия път!!!
А на бъдещата майка успех,каквото и да избере -леко и безпроблемно раждане и здраво бебче!!

Тема Re: Майчин дом - гр. Варнанови [re: mimoza2OO5]  
Автор Tandoori (veche mama)
Публикувано31.01.06 21:32

Никъде не съм писала, че отричам частните болници или имам нещо против тях. Просто изказване от типа на " приказки от 1001 нощ" за държавните болници от човек, който ходи от 6 месеца на консултации в частна болница най-малкото не е адекватно. Хубаво е за такива неща човек да говори от собствен опит. Всеки си преценява къде и как да роди, но нека да се придържаме към фактите, с които разполагаме, а не да си говорим празни приказки.

Тема Re: Майчин дом - гр. Варнанови [re: Tandoori]  
Автор baby_doll ()
Публикувано01.02.06 10:11

Права е Tandoori, че за такива неща трябва да се говори от собствен опит.
По темата - раждах в Майчин дом при д-р Капка Атанасова. Страшно съм доволна и от лекарите и от условията. Ако ще раждам отново, живот и здраве, със сигурност ще е пак там
Имам доста познати, които родиха там - лоши мнения не съм чувала.

Автор VlF (бъдеща мама)
Публикувано01.02.06 11:22

Здравей и от мен! И честито!
И аз съм от Варна, но не ходя в Майчин дом.
Но ще ти кажа каквото знам от две мои прителки раждали там. Разбира се това е казано от тях, не от мой опит.
И двете са категорични относно това, че те обслужват перфектно, с необходимото внимание и от добри специалисти. И двете раждаха със секцио при д-р Яков. При едната обаче при раждането се оказа, че е имала много околоплодна течност, и имаше опасност за бебчето, а нямаха точно този апарат който им трябваше. Резултата беше - бебето в АГ, а тя в Майчин дом и така до изписването и на двамата. Но всичко си им е наред, слава богу.
При другата ми приятелка, пък й откриха че има две миомни образования на матката, и трябваше след като извадят бебчето да ги отстранят. Всичко мино чудесно, и двамцата са много добре и много доволни от всичко там.
И за да обобщя - не знам дали точно можем да ти помогнем с тази информация. Според мен всичко е строго индивидуално за всяка бъдеща майка и за всяко бебе. Дай боже при всички бременноста и раждането ни минат леко.
P.S. По повод на изказване по-горе за мургавите мами. Аз ходих на един преглед в Майчин дом, и се наложи да чакам ред след точно две такива мургави бъдещи мами . Така, че явно ги има и там, и не това е определящото като че ли ...

Желая ти успех

Тема Re: Майчин дом - гр. Варнанови [re: VlF]  
Автор Pamilia (Plambo)
Публикувано01.02.06 12:22

Честито на бъдещата мама
На 7-01-2006 в Майчин дом се роди сина ми. Бях тръгнала да раждам нормално , но понякога в последния момент нещата се объркват и хоп се наложи спешно секцио. Свормираха спешен екип точно за 5 минути. Отдавна вече сме си в къщи а аз дори понякога забравям че даже съм оперирана. Гласувам с две ръце за Майчин Дом - Варна.
Желая ти леко бремелеене

Автор milena* (Варна)
Публикувано01.02.06 15:30

Втората си бременност и раждане бях в Майчин дом. Доволна съм както от грижите към мен ,така и към бебето,което се наложи да бъде в кувьоз няколко дена. Акушерките които израждат бебетата са много добри. Това което ми направи впечатление е ,че не бързат да режат,което за съжаление правят в останалите болници.
Това което не ми хареса е ,че бързо дават на бебетата адаптирано мляко.Не обясняват много за кърменето. А това е важно за майките които раждат за първи път.
За женската консултация бях по здравна каса при д-р Евгения Георгиева,при нея и родих. Препоръчвам ти я

Златко - 16.03.2003 г.
Стоян - 24.09.2005 г.

Редактирано от milena* на 01.02.06 15:50.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.