|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
здравейте,
напоследък се замислям каква седалка(столче) за кола да купя.Разглеждах и май се спирам на тези на Chicco.Но понеже бебето ми е доста едро,на 3,5 мес.е 8кг.700гр. мисля да купя такава от 15-36кг(дали няма да му е голяма в началото).
Кажете ми мнение по този въпрос.
Също приемам предложения да купя и столче втора ръка.
| |
|
До 6 месеца детето не бива да сяда, затова ти е необходима кошница, а не столче за кола!!!
са обикновено от 0 до 13 кг. и се поставят обратно на посоката на движение, за да не се счупи врата на бебето /камшичен удар/.
от 9 кг. до 18 са също с отделни колани. Повечето нямат опция да са в легнало положение и не могат да се използват от малки бебета, дори, когато са стигнали килограмите, те са ориентировъчни, важни са месеците.
Има и от 9 до 36 кг., които са от 2 части, нямат отделни колани и се ползват с тези, които са вградени в колата. От 9 до 18 кг. се ползват с облегалката, а след това без нея, само .
София 16.08.2004 г.
| |
|
Имам кошница,която в момента ползвам.Но все пак детето ще порасне и ще ми трябва седалка.
| |
|
Да, като порасне са много подходящи
Ние купихме това, което е на снимките и го ползваме от 1 г. и 2 месеца, удобно й е. Слагахме я и по-рано но не се чувстваше добре и карахме с кошницата 
София 16.08.2004 г.
| |
|
пипи, направо ме разби с тея килограми дето ги цитираш! мойта на 6 месеца едвам стигна 7,100кг, хем се роди 3,245кг. не ще да яде и това си е.. дай да трампиме малко апетит ако искаш? да ти е живо и здраво бебочето!
има столчета, които са от 0 до 13 кг, от тях си вземи.
| |
|
Ако си взема такова до 13кг.сигурно ще мога да го ползвам доста кратко,щото както вървим на 1год.може и да сме над тези килограми.Идеята на питането ми беше и такава- дали ще мога да ползвам направо от по-големите столчета.
| |
|
Ох, извинявай, ама пак аз 
И дъщеря ми вървеше горе долу с тези кила (само първия месец качи почти 2 кила), но това беше до 8-ми месец, тогава закова на 10.400 кг. и не мръдна до 1г. и 2м. Растежа се забавя след това. Чувстваше се идеално в кошницата. Не става директно столче, поне до 7-8 месец няма да можеш да го ползваш заради сядането, до тези месеци трябва да е легнало мах на 45 градуса, а и въпреки килограмите бебето "се губи" в голямото столче и не може хубаво да се прихване с коланите на колата.
А и до 1 г. е хубаво да се вози обратно на движението, а само кошниците могат да се слагат така.
София 16.08.2004 г.
| |
|
Точно това ме интересуваше,благодаря ти.
| |
|
Нашето е на чиполино и е изпитано в бой, така да се каже, защото вече имахме нещастието да катастрофираме /удариха ни много здраво, направо попиляха колата/. Коко си спеше в седалката и се събуди чак накрая без никакви последствия за него. Не знам дали си оглеждала столчетата на чиполино, но имат едно нещо отзад, което като се сгъне седалката е в полулегнало положение и може да се слага обратно на движението. Когато детето е по-голямо това нещо отзад се отваря и седалката стои права и тогава се закрепва по посока на движението. Коланите могат да се регулират, имат доста резерв. За килограми няма да говоря, защото ние отглеждаме Коко-слончето, роден 4,650 кг, а ан година - 12,500кг.
Съжалявам за кофтито обяснение, но не съм технически грамотна, а и трябва да се види.
| |
|
Благодаря ти за информацията.Моля те пиши ми от колко до колко килограма е и от къде си го купила,зашото не съм от София и ще накарам братовчед ми да ходи да ги оглежда и искам да му дам подробности,че и той е един зает,а бе актьор-Митето Рачков.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|