Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:33 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Колко помагат татковците?нови  
Автор bisserina (mama)
Публикувано28.01.06 09:40

Здравейте момичета!
Този въпрос ме рови от известно време насам.Моето схващане за отглеждане на дете е споделянето на задълженията между двамата партньори.Имам предвид нощните ставания,храненето през деня, играта с детето. Затова може би имам прекалено големи очаквания от нашия тати,което естествено поражда определена доза огорчения. От контактите си с други мами установявам, че живеят доста по-спокойно и имат твърде благи отношения с половинката си поради факта,че изцяло са поели грижите около детето си и не очакват кой знае какво от таткото освен рутинните неща-пазаруване и т.н.
Та молбата ми е да споделите вашите очаквания,дали се реализират и до каква степен или аз прекалено много неща съм прочела на тема солидарно поемане на отговорности и в резултат на това съм непрекъснато неудовлетворена.Благодаря ви!

Тема Re: Колко помагат татковците?нови [re: bisserina]  
Автор nenepygka (обичаща)
Публикувано28.01.06 09:56

И аз като теб очаквам грижите около детето да бъдат споделени и от двамата родители...Да, но май само съм очаквала.
Симона е на 18 дни, а таткото е спал при нас 1-2 вечери само. Първо кашлял, сега пък някаква алергия...какво да ти кажа. Вечерта, когато спа при нас се измести в 6 сутринта в другата стая, понеже не издържа. А аз как да издържам
Чакам с нетърпение да му мине обрива - алергията и плътно до мен! Искам да види какво е да се гледа дете и че аз наистина имам нужда от помощ!

Автор kati_k (член)
Публикувано28.01.06 10:02

Значи, докъто си стоях в къщи, защото в момента съм на работа, таткото незная защо беше решил, 4е изобщо не се изморявам. Имам 2 деца, кака но 6 г. и бебе на 7 месеца. Та по този повод, не че не ми помагаше, но ми помагаше много по-малко от сега. От както тръгнах на работа всяка нощ се редуваме около бебето плачещо от зъбки или друг дискомфорт, къпем заедно децата и ги храним заедно вечер, събота и неделя се редуваме кой да поспи единия ден и кой другия. Оказа се, като поговорих с половинката, 4е той наистина е смятал, 4е като съм си в къщи по цял ден, значи си почивам и не се преуморявам, а това 4е чистя, готвя, пера, гледам 2 деца, това не е работа и от нея не се преуморява.

Тема Re: Колко помагат татковците?нови [re: nenepygka]  
Автор dineva (член)
Публикувано28.01.06 10:02

При нас татито помага при къпането,като се върне от работа си играе малко с нея и я занимава ако имам нещо да свърша.Общо взето не съм недоволна,ама нещо липсва вниманието към мен...Пък и за храненето тя така се върти,че той обикновено я задавя/и на мен ми се случва/,и не ми се иска да я храни,с покупките все нещо забравя...Когато букне да реве се сменяма да я дундуркаме.

Автор Пиcaнa (Консерва)
Публикувано28.01.06 12:02

Всичко сме правили по равно с мъжа ми и преди, и след детето. Такива са ни разбиранията и на двамата. Беше на изкуствено хранене и нощем е ставал само той, сутрин също, след това я приспиваше и отиваше на работа, а ние двете спяхме до обяд
Къпането също е негова работа, вечер и почивните дни я гледа.
За поддържането на апртамента не го закачам, но пък за готвенето разчитам изцяло на него така, че съм доволна
Като цяло не се оплаква, освен, когато му се иска да играе някоя игричка на компютъра, а аз реша да му я оставя

София 16.08.2004 г.

Тема Re: Колко помагат татковците?нови [re: Пиcaнa]  
Автор rosario (непознат )
Публикувано28.01.06 12:15

Нашият татко много помага още от самото раждане.Една нощ не е спал в другата стая.когато си е в къщи и сменя памперсите,храни я понякога през деня,а вечер винаги той я приспива.Честно казано не бях очаквала чак до такава степен да взема участие в грижите за малката.Просто нямам никакви забележки към него.

Автор gigikas (мама на Алекс)
Публикувано28.01.06 13:25

Ние имаме голем късмет с нашия тати.Въпреки, че е изморен от работа, винаги той става нощем да приготвя храната и въобще помощта, която ни оказва е много голяма. Върши и голяма част от домакинската работа, тъй като аз естествено нямам възможност. Занимава се с бебо винаги след работа, а аз си върша моите си неща. Разбрали сме се дори през, почивните дни да му го оставям, а аз да се виждам с приятелки :)). Е, поне това е предимството на изкуственото хранене :).

Тема Re: Колко помагат татковците?нови [re: gigikas]  
Автор Mama_Vili (нетърпелива)
Публикувано28.01.06 14:45

И аз не мога да се оплача от нашия тати, ама никак!!! Даже понякога си мисля, че се справя по-добре от мен. Винаги ми е помагал и не само с детето, но и с чистене, миене на чинии, готвене. Единствено не му давам да глади. Става нощем да храни детето, приспива го. Понякога ревнувам, защото Марти като го види, когато се прибира от работа и разтяга 24 каратова усмивка. Знае, че го чака забавление. Радвам се, че бабите са далече - двамата се справяме чудесно, без да ни се дават акъли за щяло и нещяло.

Автор A_q (новак)
Публикувано28.01.06 16:18

Нашия татко не успява да ми помага кой знае колко, но на мен ми е достатъчно че го къпе вечер и като се прибере от работа му се радва и гушка, докато аз върша нещо из къщи, както и в неделя. Не искам повече от него, и без това е супер натоварен на работа, не се прибира вечер преди 8ч и събота винаги е работен ден за него. Заслужава си през времето, което не е на работа да си почива и само да се радва на детето.
А заради това, че няма кога да ми помага, ми е наел жена, да ми чисти в къщи, вместо него.

Тема Re: Колко помагат татковците?нови [re: A_q]  
Автор djini76 (Terry)
Публикувано28.01.06 16:34

Здревейте и от мен!Напълно те подкрепям и разбирам, само че при нас тати не почива всяка неделяно пък като вашият, си играе много с малките, то е една радост като е вкъщинямам думиИ аз много по често се виждам с жената която ми помага удома нокъкво да се правиБлагородно завиждам на всички момичета които имат своите момчета по често до тях и бебчетата Поздрави

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.