|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
На каква възраст проговориха децата ви?
|
|
Автор |
Pipito (новак) |
Публикувано | 19.01.06 11:34 |
|
Привет от нас!!!
Румяна е на 1г.и 6м.и казва около 5,6 думи4ки....,а вашите деца?
| |
Тема
|
Re: На каква възраст проговориха децата ви?
[re: Pipito]
|
|
Автор |
kati_k (член) |
Публикувано | 19.01.06 12:08 |
|
Дъеря ми проговори на 3 г., но имаше проблеми.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dessy_nt (непознат
) |
Публикувано | 19.01.06 12:10 |
|
Моето син4е е на 1г.и 5м. и не казва все още нищо дори и мама, само вика.А като беше по малък казваше мама,баба после изведнъж спря.И на мен ми е интересно другите де4ица кога са проговорили да не би ние да изоставаме.А вие кои думи4ки казвате?
| |
Тема
|
[re: dessy_nt]
|
|
Автор |
Pipito (новак) |
Публикувано | 19.01.06 12:35 |
|
Казва само и то от време на време:мама,тата,айде,гол,баб,другото което си говори е напълно неразбираемо..
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pimpim (новак) |
Публикувано | 19.01.06 12:47 |
|
на 2години и 2-3 месеца. Спомням си че тогава за първи път го дадохме на баба му. и тя не го разбираше какво иска само с поглед както аз и му се наложи да проговори за 1 месец. имаше смешна случка: Боян казваше на водата - тата и много пиеше. А като казал на баба си: Тата. Тя му отговорила: Да баби, тати ще дойде да те вземе. И така като стоял жаден 2-3 дни се научил да казва вода. А свекърва ми казва, абе да не ми кажете и аз да оставя детето жадноооо. До преди това ходене, той нямаше никакво желание да повтаря след мен. Като ням беше, дори в картона от яслата чета, че педагожката е написала: детето изостава говорно. А преди няколко седмици идва логопед в групата и каза че боян и още едно дете, само те нямат говорни проблеми. Казва дори р, много чисто.
Абе всичко е индивидуално.
| |
Тема
|
[re: pimpim]
|
|
Автор |
Pipito (новак) |
Публикувано | 19.01.06 13:07 |
|
През деня сме само двете и аз непрекъснато и говоря,но и тя не иска да повтаря след мен...не ще и толкова.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pimpim (новак) |
Публикувано | 19.01.06 13:30 |
|
Да точно това и аз забелязвах в Боян. Тогава нямаше никакво желания да повтаря. Седи и ме гледа, все едно не разбира. Пък той чудесно си разбираше, защото като му дадех някаква поръчка, веднага я изпъляваше. Например: Донеси си чашата! И тичаше да я вземе. Но за повтарянето беше голяяяяям темерут. Никога няма да забравя като се върна от Кърджали, вече боравеше с около 50 думи и мн правилно ги произнасяше. Стана ми мъчно че не съм била там, но и се успокоих.
А вие сте момичета, та ще проговорите по-скоро, не и се шашкай много.
Лек ден
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Lali (надежда) |
Публикувано | 19.01.06 13:40 |
|
Дъщеря ми проговори около трите годинки. Преди това казваше 5-6 думички. Проблеми нямаше. После я приеха в НУКК училището за талантливи деца в Горна баня.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
V_lady (усмихната) |
Публикувано | 19.01.06 13:58 |
|
Споко и мойта беше така. Около 2-та годинка като взе да говори, ела да видиш. Не мога да и затворя устата. Всичко е индивидуално, така че не се притеснявай.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
tswete (Alex 25.04.04) |
Публикувано | 19.01.06 14:05 |
|
Ей, момичета, добре, че сте вие да ме успокоите. Синът ми е вече почти на година и 9 м. пък казва мама, баба, тати, гол, кака, ей такива... И той не иска да повтаря след мен. Вече ми стана ясно, че не си казва името, защото явно л-то го затруднява и стига до Аааа и лекса му е сложен. Но ми писна вече да обяснявам на всички, че не знае как се казва, защото още не говори. А аз съм толкова приказлива... И той е съвсем наясно с нещата, защото изпълнява отдавна поръчения, но имаме познати момченца, които доста ясно и добре говорят, дори с кратки изречения.
Ми ще чакам да проговаря и после в Горна Баня, дано!
Бе и да не е в училище за изпреварващи деца, защо не проговаря вече?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|