Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:03 13.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема за преварената вода и вареното яйценови  
Автор bebo4e (непознат )
Публикувано20.01.06 10:51

Искам да попитам до кога се дава преварена вода на малко дете?До кога се слага захар в нея?А мед?Аз давам и по половин преварено яйце през ден,грешка ли е?

Тема Re: за преварената вода и вареното яйценови [re: bebo4e]  
Автор milamia ()
Публикувано20.01.06 10:57

Вода преварявам и до сега- без подсладители!!!!
Не знам на колко ти е бебока, но ако си захранила рано, се дава по половин жълтък през ден от 6 месец. Дотогава- по четвърт. Поне аз така давах.

Автор Джинджъp (червенокоска)
Публикувано20.01.06 11:08

Захар спираш да слагаш във водата след първия месец, защото ще му се промени вкуса и ще предпочита сладко /така ми обясни педиатърката/. Аз вода преварявах до към 7-мия месец. Сега давам бебешка "Девин" и "Предела", а също и от време на време пак преварявам за разнообразие, че не било хубаво да се пие една и съща мин. вода дълго време. А колкото до яйцето - от 5-тия мес. по 1/4 жълтък през ден. От 6-тия месец - по 1/2 жълтък през ден. Към средата на 7-мия мес. започнах да взимам от кухня - те там си им правят менюто както трябва да е.

Когато обувката е тясна, каква полза, че светът е широк?!

Автор Blondi (hohi)
Публикувано20.01.06 11:18

Ами пропуснала си да кажеш все пак колко ти е голямо детето,та как можем да ти отговорим?Ако е на два месеца,естевено,че е грешка яйцето... Захар и мед във водата изобщо не бива да се слага,а на малко бебе вода няма нужда да се дава.За преваряването на водата преди два дни имаше тема,хубаво е да четеш първо,за да не се пита през ден едно и също.

Автор savv (минаващ)
Публикувано20.01.06 11:21

От 17.01.06 е темата, в момента е на 4 стр.

Тема Re: за преварената вода и вареното яйценови [re: Blondi]  
Автор happy_mama (минаващ)
Публикувано20.01.06 12:22

"а на малко бебе вода няма нужда да се дава"

е, това за първи път го чувам

две деца имам...

ти нали се храниш и пиеш вода - същото е и с малкото дете - то се ХРАНИ с кърма или адаптирано мляко, но също така има нужда да пие вода.

Ти като си жадна, мляко ли пиеш - защо мислиш, че на малкото бебе жаждата се утолява с млякото или кърмата?

Много майки не разбират, че едно бебе може да плаче и от жажда - няма нужда всеки път да даваш гърда....понякога е нужна глътка вода.

За подсладяването съм съгласна - колкото по-малко - толкова по-добре, а най-добре - хич.

Автор Пиcaнa (Консерва)
Публикувано20.01.06 12:53

На колко ти е детето?
Преварена вода, само, ако даваш от чешмата, защото не е сигурно през какво минава, ако даваш от бебешките изворни води не е необходимо да преваряваш.
Вода със захар не съм давала никога, започнах да предлагам след като захраних с твърда храна, а реално пропи на 1.3 г.
Мед можеш да даваш след 1 г., а най-добре след 3 г., тогава рискът от алергии и бутолизъм е минимален.
Яйце- поне след 9 месеца, но ако яде всеки ден месо не му е нужно. Аз още не давам.

Тема Re: за преварената вода и вареното яйценови [re: happy_mama]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано20.01.06 12:56

Не мога да не си призная,че доскоро и аз като теб много борбено защитавах тезата,че бебета трябва да пият вода,така се спорех и аз с Писана,но после падна голямо четене и мислене и наистина се оказва,че малките бебета нямат никаква,ама абсолютно никаква нужда от вода.Защото са САМО на течна храна,а аз не и затова аз пия вода,а те-не.И затова майките я подслаждат,за пият бебетата,а те си знаят и затова не искат.И не трябва,повярвай ми.И кучетата и котките пият много вода,нали?Да си видяла новороден и кърмен бозайник да пие вода?Няма и да видиш.Ние също сме бозайници...

Тема Re: за преварената вода и вареното яйценови [re: happy_mama]  
Автор Пиcaнa (Консерва)
Публикувано20.01.06 13:44

happy_mama,

ти отговорих на същия въпрос, който задаваш, в една друга тема, мисля, че не си го видяла, затова ти го пуснам пак

Тема Re: за преварената вода и вареното яйценови [re: Пиcaнa]  
Автор savv (минаващ)
Публикувано20.01.06 14:14

Ами нали в предаването на В. Ахчиева се оказа, че даже и изворната вода е необходимо да се преварява?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.