Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:18 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Моля,даите идеинови  
Автор mama_ra4e (непознат )
Публикувано14.01.06 18:46

Здравеите,мами от клуба!
Имам дьщеричка на 7м и 12дни.Отбих я неотдавна.Захраних я малко преди да навьрши 6 месеца,вьпреки че педиатьрьт настояваше още 2.месец да започвам сьс сок.Навремето дадох сок,от което тя получи силни колики и оттогава вьобще не го слушам,когато ми говори за хранене.Сега се храним така>9ч/АМ, 13ч зел.или зел/месно пюре ,17ч някаква каша с плодове,21чАМ.Часовете варират,но не много.Ако между храненията огладнее,и давам плод.Често се случва да се сьбуди нощем и тогава пак пие АМ.Вече три месеца и приготвям храната сама,но маи вече ми се поизчерпват идеитеМоля помогнете!Само да кажа,че в пюретата сьм слагала моркови,картофи,тиква,тиквички,пиперка,лук,ориз,пил.месо,целина.подправям ги само сьс зехтин,без сол и без мляко.Каши сьм правила от цар.грис,отскоро и с пшеничен или с овесени ядки.Не им слагам мляко,не знам дали е правилно.Наскоро купих рьжени и ечемичени ядки.Някои има ли опит с тях?Мисля си сьщо да и давам попара сутрин,но се чудя за сиренето..Нали е направено от прясно мляко,а то не бива да се дава.Но пьк педито ми каза>Че то АМ от какво е направено според теб?Щом яде АМ и и понася,можеш да даваш и сирене!Е,стана малко дьлго,ще извинявате,но ние като родители винаги ще се чувстваме малко несигурни по отношение на храненето на децата ниМоля,споделете вашия опит.Предварително ви благодаря!

Тема Re: Моля,даите идеинови [re: mama_ra4e]  
Автор milamia ()
Публикувано14.01.06 21:40

Каши има 10 вида най-разнообразни-млечни и безмлечни. Взимай от тях. А от 7 месец попарата за закуска е много полезна и вкусна.

Тема Re: Моля,даите идеинови [re: milamia]  
Публикувано15.01.06 12:47

Имам една каша,още неотворена,стои в шкафа вече 3 месеца,но предпочитам аз да и направя,нали разбираш.А ти с какво приготвяш попарата /с ьс сухар или с обикновен хляб?С вода или с мляко?За сиренето е ясно,че трябва да е обезсолено...Пасираш ли я после?

Автор tani4ka (mama na Boris)
Публикувано15.01.06 15:12

Аз правя попарата от ситно натрошен сухар, добавям малко масло, доста сирене, заливам с гореща вода или чай. Опитвах и с прясно мляко, но Борис не я хареса.
А защо не даваш готовите каши от кутии? Аз съм правила от тях, като добавях винаги пресен плод.
Иначе записах малкия от 10-месечен на детска кухня и с това приключих с готвенето. Много бях доволна. Сега е на ясла и хапва абсолютно всичко.

Борис - 03.06.2004

Тема Re: Моля,даите идеинови [re: milamia]  
Автор dessy_nt (непознат )
Публикувано15.01.06 15:31

Няма никакьв проблем да си хапва сиренце на тази вьзраст,в попарата и аз слагам сухар,масло,сирене и 4ай,ина4е и аз мисля 4е готовите каши са доста добри може да пробваш.

Тема Re: Моля,даите идеинови [re: tani4ka]  
Публикувано15.01.06 15:59

Ами не давах много време каши,защото някои доктори ги отричат.Но днес отворих кутията наи после,защото много бьрзах и нямах време да и правя пюре и я забьрках и тя си изяде всичко.И аз даже я опитах,но ми се стори,че е много сладка.Вие опитвали ли сте такава каша?Аз досега не сьм и давала нещо толкова сладко,за да не свиква.Пюретата понякога стават малко сладички,но то е тиквата ,ябьлката или морковите,те нали си сьдьржат малко захар.Вода не пие.Ако и дам подсладена,ще пие,но аз не и давам.Докторьт каза,че е нормално.Току що видях на кутията на кашата,че сьдьржа захар.Това не ми харесва.Не се престаравам,но мисля,че точно сега,когато и се формира вкуса,не трябва да получава захар,освен тази,която естествено се сьдьржа в плодовете,защото като порасне все ще иска сладко.Вие как мислите?

Автор Tedulina (мама на Хриси)
Публикувано15.01.06 17:31

Аз да кажа за пюретата. Може да и слагаш и елда(гречка), просо, карфиол, броколи, зелен боб, магданоз. От елдата също можеш да приготвяш домашна каша с плод. За захарта и солта и аз съм на твоето мнение и като купувам каша гледам да няма захар, моя сладур сладки неща хич не харесва. Но и като цяло готовите пюрета и каши им се муси и в повечето случаи не ги яде дори и да са без захар.

Тема Re: Моля,даите идеинови [re: Tedulina]  
Публикувано15.01.06 23:41

За елдата знам,че в Германия много я използват,но тук не знам откьде да купя,даже не знам как изглежда.А готовите пюрета и на мен ми изглеждат много безлични,а пьк и не мога никога да бьда сигурна как точно са приготвени.Когато се готви в промишлени количества,винаги е малко,нали разбираш!А пьк и ,според мен,по добре да не свикват на готови храни,домашното си е друго нещо!Магданоз слагам и аз,и листа от целина за цвят и аромат.Днес и направих рьжените ядки с тиква и ги хареса.Тиква много обичамеА за зеленчуците от сем.Бобови маи още ни е рано,чула сьм го от доктор,все пак трудносмилаема храна е.Наистина трудоемко е,когато приготвяш всичко сама,но и аз си имам моите малки трикове

Автор vesi1 (лудата)
Публикувано16.01.06 11:53

Eлда има в диетичните магазини и във веригата 345 съм виждала.
Не си спомням от кога почнах да давам боб, ама го киснех, изхвърлях първата вода като кипне и го белех зърно по зърно (купувах от по-едрия). Грахта също я белех. Ползвах най-често замразена, накисвам я и се бели много лесно, после като се пасира с други зеленчуци е супер.

За сиренето - изкиснато.
То и киселото мляко се прави от прясно, ама между двете има огромна разлика :) Всеки млечен продукт е различен, напр. сиренето и изварата.

Борис 12.09.2003

Редактирано от vesi1 на 16.01.06 11:56.

Тема Re: Моля,даите идеинови [re: vesi1]  
Публикувано16.01.06 16:07

Виж,това за беленето на коричката е добра идея.Как не сьм се сетила по рано?То е близко до акьла ,ама на!Иначе ведньж бях сложила грах и не харес а пюрето,тогава си помислих,че може би се дьлжи на тежкия дьх,които придава граха на пюрето и повече не сьм и давала.Купих броколи от пазара,много се зарадвах,че видях и в БГ този страхотен и полезен зеленчук.Казаха ми,че не е вносен,а се произвежда в Нови Пазар в оранжерии,което пак ме хвьрли в паника,защото знам как се тори на поразия .Знае ли някои от вас,как мога да го изледвам като частно лице в лаборатория за нитрати,кьде има такава,дали има вьв всеки град и колко струва?Моля,ви,не ме мислете за луда!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.