Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:27 24.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема как спестихме пари от пюретанови  
Автор 6u6ulka (новак)
Публикувано15.01.06 22:08

Здраейте на всички мами. Много съм доволна от апетита на малката Вяра от както реших да й приготвям аз храната. Преди това давах пюрета на HIPP, но като започнахме и плодовите и зеленчуковите и кашите - взе да ми става много скъпо. Тя харесваше и ядеше само 2-3 от зеленчуковите пюрета, другите й ги давах в комбинация с вкусните , иначе ги плюеше. От готвене нищо не отбирам по принцип - само супа мога да правя. Вяра обаче харесва моите "манджи'', дори и тези, които са еквивалент на пюретата, които мразеше. . Та от както и приготвям храната е много щастлива, аз също, а и спестеното не е малко. Давам й абсолюно всякакви неща - имам предвид плодове и зеленчуци. Последното ,което съм й купила е авкадо. Ако някой знае как се приготвя , ако се приготвя , моля да сподели. Блгодаря за рецептите във форума на бг мама.

Поздави,
Цвети

Тема Re: как спестихме пари от пюретанови [re: 6u6ulka]  
Автор NikiFin (videnie)
Публикувано15.01.06 22:54

аз не знам как се приготвя авокадо, но знам че децата го обичат и си го ядат натурално. А и предполагам, че така си е най-полезно. Не е евтино, но пък е по-евтино от купешки пюрета, а и колко може да изяде едно дете....

Автор jorjeta81 (мама на Ирен)
Публикувано15.01.06 22:55

Da6teria mi e na 10 meseca,ot 7-ia hodim na kuhnia,no poneje sabota i nedelia ne se vzima hrana predimno kupuvah pureta.No opitala vednaj gotveno elate da vidite kak plue pureto,togava re6ih az da i gotvia.Sega i prigotviam supi4ki,zaelen4ukovi,manji4ki s pile6ko,ili tele6ko,nemoga da e izhrania,mnogo i haresvat,a na me mi e udovolstvie da i gotvia kato e gledam kak sladi4ko si hapva,a i haide da badem 4estni -kolkoto i da e skapo pureto,ni6to ne moje da se srvni s doma6no prigotvenata hrana,nali taka???

Тема Re: как спестихме пари от пюретанови [re: jorjeta81]  
Автор milamia ()
Публикувано16.01.06 09:58

Авокадото се яде сурово. То е меко и можеш да й го мачкаш направо с вилицата.Смеси го с нещо друго, че има тежък вкус, за да го яде само него

Автор nati_nat (непознат)
Публикувано16.01.06 10:46

Авокадото го даваме така:
1/2 авокадо + 2/3 до 1 банан (зависи колко е голям), намачкани, може да се добавят 1-2 лъжички формула, предварително разтворени с малко вода.

Авокадо можеш да добавяш по малко и в зеленчуковите пюрета, вместо масло.

Автор A_q (новак)
Публикувано16.01.06 10:58

Аз нямам нужда да пестя пари, но не бих купила пюрета на детето си. Всичко му готвя сама, защото е много по-здравословно.

Авокадото съдържа доста мазнини, които са много полезни за бебетата. Може да се смесва с всякакви зеленчуци, но трябва да е сурово.

Тема Re: как спестихме пари от пюрета [re: A_q]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано16.01.06 11:08

От каква възраст може да се дава вече авокадо?

Тема Re: как спестихме пари от пюретанови [re: Blondi]  
Автор A_q (новак)
Публикувано16.01.06 11:24

По този въпрос не съм много сигурна, защото има много различни мнения. На някои места пише след 9-тия м, на други - че може да е от първите храни около 6-тия, но не можах да намеря инфо - защо?
Аз ще му дам още сега - като намеря да купя, защото сега му е сезона и после ще свърши. Обаче за всеки случай ще внимавам, като му го давам много постепенно, по лъжичка на ден.

Автор sysi_mysi (Съсита)
Публикувано16.01.06 11:24

Ами ние от 3-4 дни вземаме от кухнята и много и хареса. Топла манджичка и кремчета. И ето че дойде уикенда и ужас не иска готовите пюрета, които до сега ядеше. Яде обаче не е с желание. Трябва явно и аз да готвя, но честно казано ме мързи защото живеем с мъжа ми сами и няма кой да помага. Имаме котка и камина което налага ежедневното ми чистене и мъж-ламя , което налага ежедневното ми готвене. Много време ли отнема и готвене за беба??

Тема Re: как спестихме пари от пюретанови [re: sysi_mysi]  
Автор vesi1 (лудата)
Публикувано16.01.06 12:09

Сиси, просто приспособяваш вашите манджи да стават и за детето. Отделяш за него преди да посолиш, не запържваш, аз просто спрях да ползвам черен пипер....никога не съм готвила специално за него (освен ако нямам манджа и съм решила да караме на сухоежбина и омлети)

Борис 12.09.2003

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.