Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:45 15.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Зелено и рядко аконови  
Автор NikiFin (videnie)
Публикувано12.01.06 22:28

в продължение на няколко дни. Често ака и зелено и воднисто бебче на кърма и на 3 месеца. На някой случвало ли му се е и каква може да е причината. Питам първо тук защото майката е в чужбина.

Тема Re: Зелено и рядко аконови [re: NikiFin]  
Автор gigikas (мама на Алекс)
Публикувано13.01.06 09:48

До колкото знам, когато акото е зелено, значи бебчо е настинал. А като е рядко - може би има разстройство. По-добре на лекар да го заведат.

Тема Re: Зелено и рядко аконови [re: gigikas]  
Автор milamia ()
Публикувано13.01.06 09:52

Може кърмачката да е яла спанак или броколи

Тема благодаря винови [re: milamia]  
Автор NikiFin (videnie)
Публикувано13.01.06 12:48

иначе верно яде броколи ама само веднъж. А бебка така сере от 5 дена

Тема Re: благодаря винови [re: NikiFin]  
Автор [desi] (мама)
Публикувано13.01.06 13:38

при кърмено бебе всичко е възможно и НОРМАЛНО. Ако бебето се чувства ОК, и акикатата на миришат на лошо (трябва да са със сладникаво-кисела миризма) мама трябва само да си преразгледа диетата- чай, кафе, храни с подправки(примерно пици), сокове.

Автор kati_k (член)
Публикувано13.01.06 14:33

Значи, аз не съм кърмила, но това което зная е, 4е ако акото е зелено има проблем с коремчето, т.е може да са колики, настинка, вирус и т.н. С две думи има проблем. Нормалното ако трябва да е жълто, естествено ако бебчо е ял пюре от моркови трудно ще е жълто, но до колкото разбрах твоето е на кърма. Защо не питаш педиатъра си, ще ти даде по-компетентен съвет.

Тема Re: Зелено и рядко ако [re: kati_k]  
Автор ruja72 (член)
Публикувано13.01.06 14:58

От моя опит от кьрменето на двете деца знам че когато на бебето му е студено ака зелено и рядко, особено през зимата когато са по-ниски температурите.
Не давам сьвет да ходи при педиатьр, защото навярно вече се е свьрзала с такьв, но не са и дали час веднага и може би не за тази седмица, което е нормално явление в чужбина и поради което се допитва до форума. А може и вьобще да не и дадат час защото повечето от педиатрите в чужбина за голямо сьжалениене смятат такьв "дребен" проблем според тях като повод за преглед.

Тема Re: Зелено и рядко аконови [re: ruja72]  
Автор maia_22 (минаващ)
Публикувано13.01.06 16:37

и аз бях задала този въпрос преди известно време защото имах такъв проблем само с разликата че моята беба е на смесено хранене или по точно от време на време даваме добавка.И нашето не беше рядко а доста гъсто/но това е от АМ/Така и не разбрах от какво точно е но се оправи.След това още един път ака малко в зелено и след това пак нищо.Така че да пита педиатъра но на мен нищо не ми казаха.

Автор mama_ma (непознат )
Публикувано13.01.06 17:59

това се случи на моето бебе /3 мес/, когато му давах сок от ябълка, сега вече не давам ще изчакам до 4 месец

Тема Re: Зелено и рядко аконови [re: mama_ma]  
Автор Toni Tx (непознат )
Публикувано13.01.06 18:57

Аз съм чела, че е нормално на бебе да му е зелено акото, ако е на адаптирано мляко. Зеления цвят идва от желязото в АМ.
Ако обаче е на кърма зеления цвят може да значи, че бебето поема твърде много лактоза (натуралната захар в млякото). Това се случва ако бебето суче често, но не стига до задното мляко в края на храненето, което е с различен химически състав. Затова се препоръчва бебето да изпразни напълно едната гърда преди да му се предложи втората.

Поздрави!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.