|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
За гърнето????
|
|
Автор |
jorjeta81 (мама на Ирен) |
Публикувано | 10.01.06 15:51 |
|
Здравейте моми4ета,имате ли представа на каква възраст е подходя6то да се запо4не слагането на детенце на гърне?Моята дъ6тери4ка е на 9 месеца и половина,скоро взех гърне,от няколко дни правим опити да 4и6ка вътре и за сега са доста успе6ни ,но се налага доста е държа на гарнето,което не е много приятно за моята 6авлива Ирен,дали пък не избурзвам,да не би да ие рано о6те
| |
Тема
|
Re: За гърнето????
[re: jorjeta81]
|
|
Автор |
mumi (на Маги) |
Публикувано | 10.01.06 16:17 |
|
Доста по-образовани и опитни от мен хора, психолози и педиатри, смятат, че това е 18 месеца. След тази възраст детето донякъде може да контролира тези функции.
Аз съм от противниците на ранното слагане на гърне. Намирам го за издевателство над малкото човече. Нищо няма да спечелите от едно случайно попаднала пишо в гърнето (защото на този етап е точно това!). Стои дълго на гърнето докато свърши нещо? Ами стои, защото не знае какво да прави, и в едни момент просто пишва, защото му е дошло, а не защото е разбрало каква е целта на занятието. Всички деца се научават. Едни по-рано, други по-късно. Папмерси ще купувате още поне 1.5-2 години. Не си вкарвайте автогол, като накарате детето да намрази гърнето и когато истинския момент дойде, да не иска въобще да седне. Ето това вече ще е проблем.
| |
Тема
|
[re: mumi]
|
|
Автор |
Grami () |
Публикувано | 10.01.06 16:35 |
|
Mumi, АБСОЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ КАЗАНОТО ОТ ТЕБ!
| |
Тема
|
[re: Grami]
|
|
Автор |
jorjeta81 (мама на Ирен) |
Публикувано | 10.01.06 16:39 |
|
blagodaria z asavetite,mai mai 6te pootlojim garneto za po natatak,za sega 6te si var6im rabotata v dobrite stari pampersi
| |
Тема
|
[re: jorjeta81]
|
|
Автор |
jana (бебе Ния) |
Публикувано | 10.01.06 17:13 |
|
На нас педито ни каза, че мога да я слагам на гърнето ако искам когато започне да стои стабилно седнала. Слагам я чат пат колкото да свикне на него, като дебна да е по време когато знам, че ака. Така имаме доста попадения, а и не плаче от гърнето, седи си на него, играе си и след 15-20 мин. я вдигам. Едва ли знае какво трябва да се прави вътре, но й е забавно.
Редактирано от jana на 10.01.06 17:22.
| |
|
3нам zа 2 мами от клуба, чиито дечица получиха стрес от гърнето и оттам много сериоzни схващания на корема, ходене по болници и т.н.
Нашата дъщеря е почти на 10 месеца, но досега не ми е хрумвало да я слагам на гърне, дори не сме го купили.
Преценявам, че ментално просто не е готова да раzбере целта и да приеме гърнето по преднаzначение.
5drerrrrrrrrru ncxf n joelk jmksfjw we eq cgy<tfvqw trqwvrf qvw vt <
| |
|
Ели съм започнала да я слагам на гърне от седем месечна възраст!от година и един месец не е акала някъде извън гърнето, и си казваше от тогава !на година и три месеца махнах памперса за през деня!много се напишкваше първите две седмици!после лека полека нещата потръгнаха, дотолкова че на година и осем месеца махнахме памперса и за през нощта!
и това не е прецедент, само до преди 10 години когато нямаше памперси децата така се учеха!
единственото правило което винаги съм спазвала е ДА НЕ Я НАСИЛВАМ!това е което може да травмира детето!виж по-големия стрес е за майката, защото като беше малка пишкаше на всеки 20 минути.....и това е кофти да тичаш с гърнето, и чат пат лъжат!
за мен това с психоаналитиците твърдят еди какво си за мен се прави в услуга на големите фирми за памперси!без да ангажирам някого с мнението си!
но не мога да не забележа децата по плажовете с подсечените дупета и с раните по тях за мен това е от употребата на памперси!
и още нещо намирам за много тъпо и грозно крещенето по децата от типа:"защо не си казваааааааш?"ами за да се научат да казват трябва да им се покаже!и от педиатър знам че година и половина е доста късно!оставят ги без памперс ама започват да се стискат и да ака само ако му сложиш памперса, и се крие, "има много такива клинични случаи", цитат от лекар!
хубавото е че всички се научават!
знаеш двете страни на медала прецени кое ти е по-удачния вариант!
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Acя на 10.01.06 17:56.</EM></FONT></P>Редактирано от Acя на 10.01.06 17:57.
| |
Тема
|
[re: Acя]
|
|
Автор |
milamia () |
Публикувано | 10.01.06 18:03 |
|
От личен опит знам, че си права и подкрепям тази система. Постига се не насила, а с постоянство и търпение, което за съжаление при ангажиментите на мама не е в изобилие
| |
|
Моите ги слагах от 8-месечна възраст. Така бях чела в някоя от книгите. Но успехите дойдоха доста по-късно. Стрес не съм забелязала. По-скоро аз не дебнех достатъчно. Но е хубаво в началото да уцелиш няколко пъти с резултат и задължително подчертано да я похвалиш - да и покажеш, да пляскаш с ръце, да кажеш "Бравооо"....
Не очаквай успехи веднага, но с постоянство и търпение....
Според мен е доста по-вредно да се държат до късна възраст на памперси - свикват и оттърване няма....
Като понапреднете малко - я остави някой друг път да и е мокро и дискомфортно и да видиш как бързо разбира смисъла...
Едно време памперси не е имало и децата доста по-рано са се научавали на тези неща...
Аз - като майка но 2 момчета - имах и допълнителната задача да ги науча да пишкат прави. Е, без тати - не знам дали щях да се справя

| |
|
blagodaria na vsi4ki za mneniata i savetite,6te napravia tova ,koeto e nai dobre za deteto mi,tia sama 6te si pokaje
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|