Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:10 08.12.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За и против спираланови  
Автор Meme lndiankata ()
Публикувано08.01.06 02:11

Момичета споделете мнения. Днес бях на доктор и ме посъветва след 2 седмици като отида да ми сложи спирала. Аз съм наясно, че изобщо не е добра идея да рискувам със забременяване след секцио, но някак си не мога да преценя. Вие на какво мнение сте?

Тема Re: За и против спираланови [re: Meme lndiankata]  
Автор Пиcaнa (мама на София)
Публикувано08.01.06 03:51

Против! Познавам жени, които забременяха със спирала, според мен е рисковано!

Тема Re: За и против спираланови [re: Пиcaнa]  
Автор cинeoчka_ (дано да е мама)
Публикувано08.01.06 10:26

преди години си сложих, обаче менструацията ми се промени,стана обилна, имах силни болки и я махнах. Оказа се че някои жени имат непоносимост. Колко е сигурна като контрацептив нямам представа, защото бях само няколко месеца с нея. Но съм против, това си е чуждо тяло.Също съм чувала че могат да се получат някакви сраствания.

Тема Re: За и против спираланови [re: cинeoчka_]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано08.01.06 10:43

Не бих си сложила.

Автор jana (бебе Ния)
Публикувано08.01.06 10:53

Това е много обсъждана и същевременно оспорвана тема. Всеки ще ти каже различно. Аз лично не бих си сложила такова нещо, лекарката ми също е на това мнение. Имам доста приятелки пострадали от спиралите къде сраствания, къде отхвърляния от организма, къде кръвоизливи, трябва да си наясно с всичките последици от тях.

Автор milena* (Варна)
Публикувано08.01.06 13:38

Аз смятам да опитам да си сложа спирала ,въпреки противоречивите мнения. Но моята лекарка каза ,че първо трябва да ми се възстанови цикъла и е добре да мине време от раждането, за да не изпадне спиралата. Родих нормално/незнам дали има значение/

Златко - 16.03.2003 г.
Стоян - 24.09.2005 г.

Тема Re: За и против спираланови [re: milena*]  
Автор Meme lndiankata ()
Публикувано08.01.06 15:59

И моя доктор иска да изчака 1 цикъл. А освен това без да ми се смеете аз не съм сигурна дали вече не ми дойде веднъж. . Ама на 1 януари ми стана по-обилно кървенето. Не бяха само съсиреци, но и не беше силно... Аз се чудех това м. ли е, или е поради това, че изиграх 2 хора на НГ (ама може ли да не се хвана на хорото) И сега съм в чуденка. Но и да е било тов, значи ще чакам 2ри цикъл, а дотогава ще мисля

Автор NadG (Malko Moksi)
Публикувано08.01.06 16:24

Аз не бих си сложила.

Разнообразие -

Автор pipi_67 (momagain)
Публикувано08.01.06 23:19

Твърдо ЗА!
До сега два пъти преди последните две бременности бях със спирала- 5 годишна, махах я като изтичаше срока и не съм имала проблеми със забременяване или нещо по време на ползването им. Имам три здрави планирани деца!

Автор poзi4ka (огнена)
Публикувано09.01.06 10:30

Аз бях със спирала 4 години след раждането на първото ми дете, и я махнах, за да забременея отново, което стана на втория месец. Лично аз съм много доволна от спиралата и задължително след това раждане ще си сложа отново. Още след първото раждане моят гинеколог категорично ми забрани да пия контрацептиви и всякакви други хормонални таблетки след раждането, защото според него те са много по-опасни за здравето от всякакви спирали. Според него хормоналните таблетки способствали за рак, сърдечни проблеми, кръвно в по-късна възраст и т.н. Посъветва ме да не слушам аптекарите и някои лекари, които изтъкват колко полезни уж били за здравето. Аз му се доверих и не съжалявам.
Единствената разлика от преди след слагането на спиралата при мен беше, че цикълът ми стана малко по-продължителен като време - примерно 6-7 дни, а не 3-4 дни, както беше по-рано (без обаче да е по-обилен, просто някак се точеше по-бавно). Иначе нямах никакви други оплаквания.
Спиралата я сложих три месеца след раждането.

Koko - 06.05.2001

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.