Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:21 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема проходилката за или противнови  
Автор djini76 (непознат )
Публикувано08.01.06 19:06

Zdraveite mili maminki,ot skoro sam tuk i molia za savet:kakvo mislite za prohodilkite i ne sa li vredni za kra4etata na beb4etata i grabna4niat im stalb?Vseki mi kazva i taka i taka mmmmm men tova ne me ustroiva,iskam da znam koe e po dobre za bebeto mi.Blagodaria vi predvaritelno

Редактирано от Eлф на 08.01.06 20:04.

Тема Re: prohodilkata za ili protiv [re: djini76]  
Автор jana (бебе Ния)
Публикувано08.01.06 19:50

Моята педиатърка е против проходилката и много ми се кара като й казах, че малката седи в нея защото не можела да пълзи, в проходилката се возела мързеливо по инерция и така нямало да се научи. Трябвало детето да стои в кошара и като почне само да се изправя, да стои стабилно права и да обикаля кошарата държейки се тогава можело в проходилката. На мен лично ми е много удобно като я слагах там, но ...

Тема Re: prohodilkata za ili protiv [re: jana]  
Автор djini76 (непознат )
Публикувано08.01.06 19:55

Blagodaria,moiata sa6to mi kazva da ne ia izpolzvam no mislia 4e toi 6te e 6tastliv v neia.V momenta ska4a kato po6turial v bandjito si i mnogo mu se radvam,moiat sin e na 7m,atvoeto detentse?pozdravi

Тема Re: проходилката за или против [re: djini76]  
Автор EлфМодератор (Джедай)
Публикувано08.01.06 20:07

Знам, че в Канада са забранени.
Лично аз използвах, въпреки, че не ми я препоръчваха. Не знам що за мода беше това, но все пак и ние сме хора. Оставях я да си свърша нешо лично или да сготвя и се чувствах 'рахатясала'.

Автор _sv_ (новак)
Публикувано08.01.06 22:04

Моят син се научи на 4-5 ден да излиза от проходилката. Така че не я ползвахме и от съображения за сигурност. Мисля че без нея дори беше по-добре за развитието му: изправи се на 7 месеца, проходи на 10 месеца и то стабилно; след като 3 мес преди това обикаляше апартамента, подпирайки се по мебелите. Ние имаме кошара за игра и спане, като искам да свърша нещо, го оставям там - това за мен е най-сигурното място.

Тема Re: проходилката за или противнови [re: _sv_]  
Автор milamia ()
Публикувано08.01.06 22:24

Аз ползвам проходилка за бебаната от 8 месец, след като един месец преди това се водехме за ръчички и останах без кръст В интерес на истината тя рано се научи да се изправя в леглото си, а и сега я слагам в проходилката за по 10 минути, след което се водим за ръчичка, или обикаля по мебелите и се отпуска да прави по няколко крачки без опора. Не смятам проходилките за чак пък толкова вредни.

Тема Re: проходилката за или противнови [re: djini76]  
Автор Acя ()
Публикувано08.01.06 23:07

за мен лично плюсовете са повече от минусите!
Ели много се забавляваше в проходилката, не смятам че е попречило на двигателното и развитие(проходи на 11 месеца), не знам дали е навредило на крачетата и, поне видимо не е, започна да се изправя сама на 8 месечна възраст!
на походката и не е навредило, в началото ходеше на пръсти, но това едва ли е от проходилката(друго дете проходи със нашата проходилка и не ходеше така)!
престанахме да я ползваме, когато започна да се измъква от нея!
а колкото до късното прохождане на деца ползвали проходилка не е вярно, поне според мен, аз самата съм проходила на 8 месеца и 20 дни
проходилката ми беше безценен помощник, когато се грижех сама за беба, а имах купища работа!

Автор 3лaBeщицa (член)
Публикувано09.01.06 02:59

Като станахме на 2 месеца ходихме на ортопед, бяхме с кенгурото. И ортопедката каза " кенгурото е полезно за ставите, проходилката е много вредна".

Ванко - 13.09.1990
Васко - 01.10.1995
Преслава - 07.09-2005

Тема Re: проходилката за или противнови [re: djini76]  
Автор chibopis (писанче)
Публикувано09.01.06 10:59

Питай специалист, защото мненията са различни.

Тема Re: проходилката за или противнови [re: chibopis]  
Автор Mama Svetla ()
Публикувано09.01.06 12:29

Аз съм противник на крайностите. Проходилката си има и недостатъци, но чак пък много вредна ...
Нашата педиатърка не ни я забрани, просто ме посъветва да започнем да я ползваме, когато детето вече се е научило да седи.
Сложих сина си в проходилка щом навърши 6 мес. Е, гледам да не го държа в нея повече от 10 мин., но той много се забавлява.

Редактирано от Mama Svetla на 09.01.06 12:31.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.