Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:27 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Вальо се бори да му помогнемнови  
Автор lenny (дразнител)
Публикувано06.10.05 10:53

Приятели,
обръщам се към Вас защото разчитам, че бихте приели присърце тази молба.
Молбата е от едно семейство чийто син е претърпял преди по-малко от месец костно-мозъчна трансплантация в клиника в Израел.
Сега се чакат резултатите то ДНК тестовете, които да покажат дали трансплантацията е сполучлива и дали организма на Вальо ще успее да се пребори!
Парите които бяха събрани преди заминаването на Вальо свършиха, тъй като с тях се плати престоя в клиниката и самата трансплантация. В момента тези хора са останали почти без никакви средства и се намират все още в клиниката.
Молбата им е ако някой от Вас има желанието и възможността да помогне да преведе сума, която прецени по банковите сметки :

Банкова сметка в ОББ
Банков код:20080023
BGN 4046123713
USD 4104449114
EURO 4408571815

сметката в БГ лв е на името на майката на детето Ангелина Александрова Захариева-Маринова

имам контакти с нея на мейла и за жалост в момента тя е в Израел и няма български телефон за връзка с нея.

информация по случая при първоначанот набиране на средства имаше и в БГ Мамма, така че ако някой иска да види документите и да разбере повече подробности може да го направи

п.с Можете да препратите писмото на ваши приятели и познати, както и на колеги които имат желанието да окажат помощ!

Тема Re: Новинитенови [re: lenny]  
Автор lenny (дразнител)
Публикувано14.10.05 09:44

Здравейте момичета,
Последните новини от майката на Вальо ще ви ги копирам дословно от мейла който получих от нея в сряда.
Za syjalenie novinite pri nas ne sa dobri... Malkiq othvyrli napylno donorskiq kosten mozyk i dnes mu vyrnaha stariq s nova transplantaciq... Sega alternativata e toi da se vyzstanovi kakto si beshe predi i da se napravi nova transplantaciq, no tozi pyt s drug donor, koeto oznachava, che nqma vryshtane nazad... Pone imame shans pri vtorata intervenciq vsichko da e nared i sega samo za tova se molime..
Това е както сами разбирате нуждата от финансова подкрепа съвсем не е излишна.
Щеше ми се да мога да Ви кажа нещо повече и нещо по различно от това, но както знаете действителността не винаги ни поднася най-желаното.
Нека бъдем до Вальо и родители те му и с мислите и със сърцата си и нека им помогнем.

Тема Re: Новинитенови [re: lenny]  
Автор aлбeнaди (take it easy)
Публикувано14.10.05 17:05

Оххх, колко жалко....

Ще се моля родителите да имат сили, да не се предават и краят да бъде щастлив за детенцето....

Анна 8.12.2004

Тема Re: Новинитенови [re: aлбeнaди]  
Автор jana (бебе Ния)
Публикувано17.11.05 21:57

До кога ще се случват такива неща на децата ни.

Тема Re: Вальо се бори да му помогнемнови [re: lenny]  
Автор sweetkids_mama (мислеща)
Публикувано22.11.05 18:29

В днешния "24 часа" имаше голяма статия за Вальо и семейството му. Те са още в Израел, лекарите категорично не разрешават на малкия да пътува до България, а има още доста време, докато се възстанови и бъде готов за следваща операция. Родителите му са наистина в отчайващо положение, без необходимите средства, за да преживяват там по време на престоя и чакането. Така че все още имат голяма нужда от финансова помощ.

Константин, 16.06.1998
Зорница, 6.09. 2002

Автор mama_zajka (непознат )
Публикувано18.12.05 22:08

Видях постинга без все още да съм прочела другите мнения, така че ако се повтарям, моля да ме извините. Четох в пресата, че семейството са свършили парите, защото първата трансплантация е била безуспешна и сега чакат за втора, но нямат пари нито да се върнат, нито да останат. Аз се включих в акцията и мисля, че всички можем да се лишим от някое парцалче за празниците и да помогнем на детенцето! Не трябва да забравяме, че е въпрос на късмет нашите деца да не бъдат сполетяни от подобна съдба!
Весели празници на всички!

Тема Re: Вальо се бори да му помогнемнови [re: mama_zajka]  
Автор lenny (дразнител)
Публикувано21.12.05 15:36

Макар и с голямо закъснение исках да ви информирам, че в момента Вальо е в България заедно със семейството си.
Трябва да минат поне 8 месеца /ако не бъркам/, за да бъде подложен на нова трансплантация и в момента майка му е заета отново да набира средства за нея!
Така молбата е отново актуална!
Идат празници и всички ние ще се опитаме да дарим топлина и обич на хората около нас - сетете се и за Вальо - ако всеки прочел тези редове участва макар и с най-малката сума може би все пак доброто ще победи и Вальо отново ще тича и ще се радва на безметежното си детство!!!

Автор lavender (старо куче)
Публикувано07.01.06 14:56

Лени,нещо нава покрай детето?

Тема Re: Вальо се бори да му помогнем [re: lavender]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано07.01.06 15:12

Непрекъснато,за жалост,има подобни молби за деца,жени,мъже,възрастни хора.И колко е жалко всъщност колко малко откликваме,а само си викаме:"Ох,слава Богу,че не се е случило на нас".А е съвсем достатъчно всички да дадем по един мизерен лев И ЩЕ СЕ СЪБЕРАТ МИЛИОНИ.Лев,който ни най-малко няма да ни ощети,но даден от всеки нас струва много.И пак - само си разсъждаваме и пак нищо.И основният проблем според мен е инертността!!!При нас в чужбина-бюрокрацията и таксите.За да преведа пари в страна,която не е членка на ЕС,има умопомрачаващи такси,които ги гълтат БГ-банките и направо ме отказват-взимат ми 2 пъти повече,отколкото самата сума,което е абсурдно.И кой ще се вдигне от дома си да иде до банката,да чака на опашката и да попълва формуляри,за да преведе 1 лев някъде си,на хора,които не познава и няма и да види,а за които всеки лев е безценен и таи надежда.Жалко е колко гаден,труден и тежък е животът за някои хора,а за други е песен.Вярно е,и че са много всякакви такива случаи и не е възможно да се помогне на всеки.Просто мисля,че ако можеше да се организира едно лесно събиране на този никакъв лев от много хора,винаги щеше да има разрешение и шанс за всички тежко болни хора.Но не знам как и кой....

Тема Re: Вальо се бори да му помогнемнови [re: Blondi]  
Автор mama_ra4e (непознат )
Публикувано15.01.06 16:48

Да Блонди,абсолютно си права!аз сьщо сьм живяла в чужбина и знам какви са банковите такси.Но може би все пак има разрешение вьпросьт.Защото таксата е една за сума до 10000 евро(така е поне в Германия),т.е. по евтино излиза да се прати голяма сума.Но кои може да отдели голяма сума от семеиния бюджет за дарения?Но пьк сьм сигурна,че познаваш достатьчно мами там,бьлгарски и чуждестранни и да организираш едно такова сьбиране.Мисля,че доста хора ще откликнат.А за сьбирането тук в Бьлгария,сьбират хората,знам сьс сигурност,защото и на мен ведньж ми позвьни на вратата една жена от социални грижи,те се ангажирали редовно с такива случаи.Аз понеже сьм нова в града,не бях я виждала,но тями обясни за какво става дума.Дадох и последните си пари и искрено сьжалих,че са само 5 лева,но тя така се зарадва и ми каза,че в сьседния блок всички се правили на ударени и не давали.Просто някои не мислят,че и на тях може да им доиде до главата

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.