|
Тема
|
Почистване на зъбки
|
|
Автор |
Slanchezara (щастлива мама) |
Публикувано | 02.01.06 09:31 |
|
Здравейте,
Първо - Честита Нова година на всички! Да сте живи и здрави, щастливи и обичани и вие и вашите семейства!
Имам следния проблем - зъбките на дъщеря ми (1г7м) са доста почернели към венците и тя упорито не ми дава да ги измия. Някакви идеи как мога да й ги почистя и с какво? Някой знае ли дали на зъболекар ги чистят и как? А м/у другото приемам и всякакви идеи как да я накарам да ги измием (очевидно тя сама няма да може) и приемам и всякакви хитринки как да я науча да си мие зъбите. Знам че е малка, ама ме е страх да не започнем с кариесите още от сега.
Предварително благодаря! Предварително благодаря!
| |
|
Като за начало вземи хубава и сладка паста (тази на колгейт е страхотна според мен) Малко по-скъпичка е, но си заслужава. Купи й и хубава шарена четка за зъби. С мек косъм, а не тези от левче. После вземи своята четка и започни звучно да си търкаш зъбите пред нея, прави всякакви смешни физиономии, дай й нейната четка в ръчичка. Любопитството й само ще я накара да вкуси от сладката паста. Така се започва. Ние вече всеки ден търкаме зъбките. Успех!
| |
|
Здравей,
Честита Нова 2006г и на вас :-) от наборчето Катеринка
За зъбките - когато Катеринка стана на 1годинка говорих с един зъболекар /неговите близнаци са на 17.06.2004/ и той отсече - които има зъби трябвада ги мие :-) ние тогава имахме само 8зъба и започнах с едно като напръстник и с един гел-паста на Орал Би, след това минахме на четка на Орал Би - има ги в големите магазини. Сега ползваме паста на Колгейт, не е толкова хубава като предната - има леко ментов вкус и тя и се мръщи, но сутрин и вечер задължително търкаме зъби - къде тя сама, къде с моя помощ.
Успех в миенето на зъби :-)
| |
|
|
|
|