Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:07 12.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Кашлица+темп. а преди 5 дена свършихме антибиотиканови  
Автор kalli (kalinka)
Публикувано28.12.05 17:30

Калоян боледува доста често и то все от червено гърло и никога не ни се разминава антибиотика.
Обаче преди седмица някъде свърши с приема на поредния антибиотик, а от 3 дена кашля доста.
Водих го на лекар вчера, ама тя каза, че нищо му няма на гърлото и гърдите са чисти.
Да съм давала сироп и понеже аз я попитах дали не е възможно да е някаква алергична кашлица (тъй като от време на време покашля по 2-3 дена и после спира, а и доста си търка носа..) тя каза да съм давала и противоалергичен сироп.
Хубаво,де,ама днес започна да вдига темп. и вече за втори път му давам панадол.
Обадих й се: каза, че било нормално-било от инфекцията! Ама каква инфекция, нали уж нищо му нямало

Сега ми се въртят едни мисли в главата: пневмония? коклюш?(чувам за много случаи напоследък...)

Д-рката каза да го заведа утре следобед, ама аз не мога да чакам и мисля още сутринта да го заведа да го снимат на рентген.

Не знам и аз какъв съвет да искам, ама на вас случвало ли се е нещо подобно?

П.С. Калоян не ходи на ясла, на 1,9 год. е ...

Тема Re: Кашлица+темп. а преди 5 дена свършихме антибиотиканови [re: kalli]  
Автор tinta (мама)
Публикувано28.12.05 17:38

ами и при нас имаше такива ужасии но в началото на декември, почна се с кашлица, после тръгна температура, гърди чисти, пък детето кашля много зле,
направиха снимка - на снимката нищо, на гъролто нищо, температурата се поддържа и кашлицата се увеличава, лекуваха бронхит - израза беше на доктора "Бронхит със доста силни фантазии, но температурата била притеснителна" почна се антибиотика - зинат, и както си пиеше антибиотик, на 4-5 ден от антибиотика всъщност направи отит, направо се бях втресла, тръгнаха сополи, зачерви гърлото та аз си мислех че антибиотика свършва а то отит тръгна;(((((((((((, още 1 шишенце антибиотик та 10 дена го пи
тогава много се бях притеснила, какво да ти кажа води го и да направят каквото е нужно, и кръвни изследвания му правиха - бяха ок, уж и снимката ок, пък то..............лоша работа

Тема Re: Кашлица+темп. а преди 5 дена свършихме антибионови [re: kalli]  
Автор Andrea$ (Andy)
Публикувано28.12.05 18:08

Антибиотикът на око ли беше изписан или с взет гърлен секрет и антибиограма? Изглежда сякаш е бил излишен и вирусът продължава да действа. Моят съвет е да дадеш време на организма да се справи с него - не сваляй Т под 38.5, тя е приятел в борбата с вирусите. А щом и лекарката не е чула нищо притеснително в гърдите, може да си спокойна. Прилагай и стандартните средства в такива ситуации:
-откашлячни средства: сок от лук с мед, отвара от смокини, чай от живовлек, подбел, мащерка, борови връхчета.
-витамин C - чай от шипки, цитруси
-затоплящи компреси на гърлото и гърдите
-много течности и гушкане

Ще се оправи Калоянчо, не се притеснявай! :)

Тема Re: Кашлица+темп. а преди 5 дена свършихме антибионови [re: Andrea$]  
Автор kalli (kalinka)
Публикувано28.12.05 18:13

Колко са д-рите, които изписват антибиотик с взет гърлен секрет и антибиограма...Знаеш как е...Педиатърката и УНГ бяха единодушни за антибиотика, защото поддържаше много висока темп. 2 дена и беше много зачервено гърлото.
Иначе съветите ще гледам да ги спазя.
Това за не свалянето на темп. ...и аз се чудя, според д-рката трябва да се сваля.

Тема Re: Кашлица+темп. а преди 5 дена свършихме антибиотиканови [re: kalli]  
Автор tani4ka (mama na Boris)
Публикувано29.12.05 11:32

Здравей. За съжаление - позната история И Борис в момента е така. Всичко започна с хрема преди 3 седмици. После премина в кашлица. И на Бъдни вечер вдигна 39 градуса. Ходихме при дежурен педиатър - чисти гърдички, леко зачервено гърло. Не ни даде антибиотик, каза само като вдигне над 38.5 градуса да му дам панадол или нурофен за смъкване на температура.
Два дена нямаше температура и в понеделник пак вдигна 39.2 градуса. Хайде - този път в ИСУЛ, на детски УНГ. Преглежда го дълго и накрая - ЗИНАТ. Пие го втори ден, вдига пак температура вечер......

Направо вече не знам на кого да вярвам и какво да правя....За три месеца изпи три антибиотика.....Е, Борис ходи на ясла, на 1г. и 6мес.

Борис - 03.06.2004

Тема Re: Кашлица+темп. а преди 5 дена свършихме антибионови [re: tani4ka]  
Автор kalli (kalinka)
Публикувано29.12.05 21:48

Съжалявам...знам как е
Калоян пие абсолютно всеки месец антибиотик-зачервено гърло, лека хрема и висока темп. ВСЕКИ МЕСЕЦ!
НЕ ходи на ясла, яде много плодове, качествена храна, излиза всеки ден и го пазим в рамките на нормалното.Да не говорим, че 7-8 месеца е кърмен.
Ама явно това не е от значение
Иначе той днес няма темп. Ама яко кашля, може би по-скоро отхрачва.
Днес не го водих на лекар-там много плаче и му го спестих, тъй като не е вдигал темп.
Дано се оправи

Тема Тованови [re: kalli]  
Автор Smile (мълчалива)
Публикувано30.12.05 10:57

сеслучва при моите, но е в резултат на задна хрема, която се отича по гърлото и дразни бронхите.
Тук във форума всеки ще ти каже какво е било при него с тези симптоми, но най-добре е лекар да реши. След като педиатърката не ви обръща внимание, идете при някой на платен прием.
Също се замисли дали не е подходящо да се консултира с хомеопат след като всеки месец сте болни - някои ги отричат, други - не, но те много добре знаят как да помогнат на организма да се справи и да не се разболява.
Накрая, за да те успокоя, ще кажа, че и при двете ми дъщери имаше период от 6 месеца, през който боледуваха през седмица. Явно организма трябва да се адаптира и сам да си изгради щит за болестите и това е периода му на "учене".

Тема Re: Кашлица+темп. а преди 5 дена свършихме антибио [re: kalli]  
Автор River_ (Eliniki)
Публикувано30.12.05 17:55

Не мисля, че е нормално "всеки месец да пие антибиотик". Още повече за дете, което не ходи на градина. Така се получава един затворен кръг - антибиотиците отслабват имунната система, при следващо забоиляване се налага да се дава по-силен и т.н.
И освен това аз ли нещо бъркам , но при вирусни инфекции е нормално 2-3 дена да е с висока температура. За какво е необходим антибиотик? Разбира се, ако само това са оплакванията.
Не искам да се натрапвам с мнения, но аз бих ти препоръчала класическа хомеопатия. Без комбинация с антибиотици. И за да не бъда голословна - синът ми на 4г не е пил антибиотици въобще, от 1г9м е тръгнал по ясли и градини. А, и не кусва пресни плодове и зеленчуци, магарето му с магаре.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.