Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:42 08.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема С Октомврийчета в ръце радваме се от сърце!нови  
Автор Lss (blue)
Публикувано08.11.05 10:46

Октомври ни дари с най-скъпите подаръци - нашите бебета, и отмина! Количките замениха големите кореми Ето и списъка на нашите съкровища:

17.09. (термин 01.10.) - mam4e_mia -

Бебе Биляна, 3.150 кг, 51 см
27.09. (термин 03.10.) - rastamaster - Бебе Йоан, 3.800 кг, 52 см
28.09. (термин 07.10.) - lss - Бебе Емил, 3.500 кг, 49 см
28.09. (термин 20.10.) - pmdown - Бебе Михаела, 2.800 кг, 49 см
02.10. (термин 09.10.) - klamerche - Бебе Кристина, 3.850 кг, 52 см
02.10. (термин 22.10.) - dineva - Бебе Тереза, 2.550 кг, 46 см
06.10. (термин 05.10.) - pipi_67 - Бебе Теодора, 3.450 кг, 50 см
06.10. (термин 17.10.) - ® - Бебе Красимир, 3.550 кг, 50 см
13.10. (термин 07.10.) - dessy77 - Бебе Николай, 3.650 кг, 51 см
15.10. (термин 16.10.) - voltage - Бебе Самуил, 3.450 кг, 50 см
18.10. (термин 25.10.) - siconik - Бебе момиче, 3.350 кг, 50 см
18.10. (термин 19.10.) - Defi_d - Бебе момче, 3.500 кг, 51 см
25.10. (термин 04.11.) - crazy_chick - Бебе Атина, 3.700 кг, 50 см
02.11. (термин 26.10.) - ma_nda_rinka - Бебе Делян, 3.250 кг, 50 см

Предишни теми:
5.
4.
3.
2.
1.

батко Станимир - 03.05.1997 г.

Редактирано от Lss на 08.11.05 12:50.

Тема Re: С Октомврийчета в ръце радваме се от сърце!нови [re: Lss]  
Автор ® (mama na Krasi)
Публикувано08.11.05 10:58

Честита ни темичка!
Сега нека дам резултати от днешната консултация: 5170 кг (+1620 за 30 дни)
и сме високи 58,5 см(+8,5 см за 30 дни). Добре сме и лекарката много ни се зарадва!

Тема Re: С Октомврийчета в ръце радваме се от сърце!нови [re: ®]  
Автор pipi_67 (momagain)
Публикувано09.11.05 11:13

Айде хубава работа!!! Мъж ли е, чудо ли е? ние сме 4400 и 53.5 см.- за дама на кърма е добре- аз съм доволна- + 1100 гр. и 3.5 см. за 30 дни! Обаче вие сте порастнали като за два, а не като за един месец! Дано растете все така!

[image]http://us.a1.yahoofs.com/users/436def07z56099ea1/317d/__sr_/7445.jpg?phWakbDBiB5nJSgc/[image]

Тема Re: С Октомврийчета в ръце радваме се от сърце!нови [re: pipi_67]  
Автор Lss (blue)
Публикувано09.11.05 16:14

Да, растат децата И аз съм доволна от наддаването на моя мъник - 8 см. и 1.430 кг. за 1 месец. Е, Краси ни е надминал, но пък ние сме само на кърма... Сега сигурно и ние сме над 5 кг. вече - доста ми тежи разбойничето
Миналия ден стана на 40 дена и тъй като по време на ежедневната ни разходка минахме край една църква, отбихме се вътре да запалим свещ за здраве. А малчо през цялото време спа в ръцете ми
®, така и не направих погача... Ние всички се бяхме поразболяли, та не ми беше до това... Обаче малкият още не е съвсем в ред. Не зная при вас как е, но ние все имаме някакви дребни проблеми - първо млечница, която още влачим въпреки 2-те шишета Нистатин и 2-те тубички Дактарин, които изхабихме (вече започвам да се съмнявам дали наистина е млечница или просто езичето му е обложено от кърмата, тъй като няма налепи по бузите, небцето или венците); после се разболя - кихаше, кашляше, имаше сополки (май се зарази от нас - и аз, и таткото, че и баткото кашляхме ужасно); след това му избиха пъпчици по лицето, но бързо ги ликвидирах; сега пък имаме пневмококи в носа и гърлото - остатък от болестта му. Вече съм се видяла в чудо! Аптеката ми е втори дом! Та все лекуваме едно или друго Иначе си расте добре, гука и се смее и надава ужасен вой ако е гладен
А вашите бебоци как са?
Е, пооплаках ви се и ми поолекна... Сега отиваме до педиатърката, за да ми покаже как да му мажа гърлото с лекарството против тези пневмококи...

Автор pipi_67 (momagain)
Публикувано11.11.05 16:48

Леле, какви мъже сте отгледали!!!С по 8 см. на месец- може да кандидатствате за някой известен баскетболен отбор!!!
Момичета, да ви се похваля- вече съм с кабелен интернет, до сега бях по телефона и беше УЖАС!
А за млечницата. от кърмата е не е млечница и на моята бебека й е вечно бял езика, но не докторкта- в която се кълна, защото ми е гледала и трите деца- не каза такова нещо.Давай му след кърмене да си плакне устата с малко вода- най- добре с лъжичка, защото със шише не е същият ефект.

Тема Re: С Октомврийчета в ръце радваме се от сърце!нови [re: pipi_67]  
Автор Lss (blue)
Публикувано11.11.05 23:38

Пипи, и аз така си мисля - никаква млечница не е Зарязах поредната тубичка Дактарин и сега лекуваме с мазане само пневмококите. Ох, хич не му върви на моя малчо, не мога да го видя здрав... Сега пък хвана някакво разстройство, та ревове, писъци, не сме спали цялата нощ Педиатърката дойде чак днес на обяд, та си изгубих ума от притеснение дотогава Обаче каза, че не е нищо сериозно, вероятно съм яла нещо, което е раздразнило стомахчето му... Мислих, мислих ама освен за един Сникерс и един чийзкейк не се сетих... Та сега ги изхвърлям от менюто Лошото е, че има и слуз в акото Та пием Ентерол и се моля да му мине бързо...
А от притеснение и кърмата ми е намаляла Днес се наложи да дохранвам с адаптирано, но се надявам да я възстановя бързо. Сега се поуспокоих, защото бебо най-накрая започна да спи, макар и да се стряска от време на време и пак плаче. Но все пак не се дере непрекъснато както до обяд... Явно лекарството действа. Стискайте ми палци да се оправи бързо...

Автор rastamaster (непознат)
Публикувано13.11.05 21:13

kak ste mami?
az zapo4nah da svikvam....izvejdate li beb4ovtsite i kak se obli4ate,za6toto na nqkolko puti pretoplih moeto bebe?!

Автор pipi_67 (momagain)
Публикувано13.11.05 22:49

А как реши, че ти е намаляла кърмата?!
А и за акото- едва ли е от кърмата, по-скоро е някое ентеровирусче, дето ги има в изобилие наоколо в този сезон! Успокой се, това е най- важно за бебо, защото колкото ти си по- нервна, толкова бебечо се разстройва повече. Общо взето освен чесън, шоколад- в големи количества - и агнешко- няма нещо друго, което ТОЛКОВА да повлияе, че чак да получи бебо разстройство!

Тема Преварена вода??до кога??нови [re: pipi_67]  
Автор cveti_3 (член)
Публикувано14.11.05 09:46

Давай му след кърмене да си плакне устата с малко вода- най- добре с лъжичка, защото със шише не е същият ефект.

Мамо пипи, моля те кажи до кога да преваряваме водата на бебо??? Хващам се за твоя израз, защото и аз давам водичка за изплакване "на зъбките"след кърмене. Пътьом започнах да се чудя не е ли време да спра да преварявам водата....

Тема Re: С Октомврийчета в ръце радваме се от сърце! [re: pipi_67]  
Автор Lss (blue)
Публикувано14.11.05 13:35

Не знам от какво беше разстройството, но - слава богу - отмина! Само че гласът на малкия сега е като на стар пушач - горкото предрезгавя от рев Но и това ще мине...
А относно кърмата - изцеждах се преди да му дам да яде, за да видя какво е положението. За съжаление изцеждах около 80 мл от двете гърди А помпата ми е чудесна, на Авент, и съм изцеждала и над 120 мл от едната гърда когато имах повече кърма... Та затова зная, че ми беше намаляла много кърмата... Обаче сега положението е значително по-добро, макар и да не съм я възстановила напълно и да давам все още малко адаптирано от време на време... Но аз съм упорита и ще минем пак изцяло на кърма

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.