|
Тема
|
за новородените бебоци
|
|
Автор |
delphin (минаващ) |
Публикувано | 21.12.05 15:14 |
|
Momi4eta,
kazaha mi,4e pri novorodenite be4eta mozelo da se polu4i problem s gardi4kite im,poduvali se i moze da izti4a te4nost ot tiah. 4uvali li ste za takova ne6to? kazaha mi da se masazirat po-vreme na kapane s prevantivna cel. kakvo znaete vie za tova?
Iskam sa6to da popitam dali va6ite beboci halcat 4esto,za6toto moeto na den po niakolko pati i mi e mnogo zal, ima li lek?
Mnogo 6tastie za vsi4ki!!!
Редактирано от Чeтa на 21.12.05 18:12.
| |
Тема
|
Re: za novorodenite beboci
[re: delphin]
|
|
Автор |
nikol78 (мама на София) |
Публикувано | 21.12.05 15:19 |
|
Да, има такова нещо, както и влагалищно кървене при момиченцата. Свързано е с изчистването на бебешкия организъм от майчините хормони.
Не съм чула съвет за масажиране на гърдичките, знам, че НИКОГА не се притискат и въобще пипат, поне това беше съвета на лекарите около нас.
София 1г.4м.
| |
|
Не се притеснявай - моята бебка също хълцаше - това си отминава Бебчетата хълцат още в коремчето на мама и това не им предизвиква нито болки, нито неудобства, както ни изглежда на нас. Колкото за подуването на гърдичките - не е задължително да стане. За масаж обаче не съм чувала и не бих масажирала....както и не съм масажирала и не са й били подути гърдичките...
Гери - 27.10.04
| |
Тема
|
|
|
Автор |
cchery () |
Публикувано | 21.12.05 15:51 |
|
Здравей! Подуването на гърдичките при някои бебчета се нарича мастит при новородени. Наистина той се предизвиква от майчините хормони, които са попаднали в бебо. Това е нормално състояние и не бива да се тревожиш ако ви се случи, обикновено преминава за 2-3 седмици до края на първия месец. Може и да изтича гъста белезникава течност. Забраняват се всякакви манипулации на гърдите от сорта на изтискване, мачкане или пък пристягане. Всичко това си отминава само.
За хълцука съм давала повечко вода да пие и съм го държала бебо изправен в мен. И моят син доста хълцаше първите месеци. Имало е случаи над 10 минути и не може да заспи от това хълцане. Но не мисля, че го е боляло.
Весели празници на цялото ви семейство !
| |
Тема
|
|
|
Автор |
_sv_ (новак) |
Публикувано | 21.12.05 16:35 |
|
При сина ми имаше подуване на гърдичките около 15-20ия ден. По съвет на педиатърката правих компреси с риванол и вода (май 1:1 беше съотнешението) - слагахме марличка с тази смес върху гърдичките и над марличката - найлонче. Отоците минаха за 2-3 дни. Не помня да е изтичала течност, обаче.
В началото бебето ми хълцаше много. Донякъде успявах да намаля това хълцане като му затоплях водичката за пиене до 36 градуса, а не му давах вода със стайна температура (пак по съвет на педиатърката).
| |
Тема
|
[re: _sv_]
|
|
Автор |
aterg (наобратно) |
Публикувано | 21.12.05 18:59 |
|
Моята дъщеричка беше с подути гърдички. Казвали са ми, че се среща по-често при момиченцата, отколкото при момченцата. Нашата педиатърка ми каза само компреси с риванол, В НИКАКЪВ СЛУЧ!АЙ каквито и да е други манипулации. На нас ни минаха за около 3 седмици.
А за хълцането по няколко пъти на ден, тя още в корема ми си хълцаше по половин час. На нас нищо не помага. Минава от самосебе си. Не е толкова лошо, колкото изглежда.
| |
|
Това за подуването на гардичките го четох снощи на доктор Спок в книгата. преписвам тиго, за да не се тревожиш. За халцането - остави бебето да си хълца. нищо му няма ( точно преди малко си говорих с педито на тази тема-каза че малките бебета общо взето много хълцат, и няма мужда да се местят в разни пози- минава си им от самосебе си) Аз лично и давам малко водичка- мисля си че помага, ама педито по-принцип е на мнение, че не трябва да им се дава вода. Сега за д-р Спок:
ПОДУВАНЕ НА МЛЕЧНТЕ ЖЛЕЗИ. Много бебета- и момчета, и момичета имат подути гърдички за известен период след раждането. В някои случаи от тях дори потича малко мляко.Причината за това също са хормоните на майката, които по пъпната връв са достигнали до бебето в утробата. Не е необходимо да вземате никакви мерки по този въпрос, защото подуванет ще изчезне с течение на времето. Гърдите не трябва да се разтриват или стискат, тъй като това може да ги раздразни и инфектира.
| |
|
Blagodaria vi mnogo za saveti!
Vesela Koleda i 6tastliva Nova godina za vsi4ki vas!
| |
|
|
|
|