|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
До мамите на момиченца
|
|
Автор |
Meme lndiankata () |
Публикувано | 19.12.05 02:22 |
|
Може ли някой да ми каже, защото се притеснявам. Между големите и малките срмни устни, в гънчицата се събира едно бяло, което не се маха. Страх ме е да натисна повече като я бърша, за да не я разраня нещо. Кажете как се чисти това? всеки ден става все повече и повече и много се притеснявам. Утре вечер сме за пръв път на доктор, ама съм сигурна, че някой е запознат и може да ми помогне. Мерси предварително
| |
|
Не се и опитвай да го махаш. Това е, доколкото си спомням, защитна мазнина, за да не се разрани кожата при пишкането. Мисля, че до края на първия месец стоеше това нещо и после като от само себе си се "отлепваше" /ама и аз го обясних/. При всички положения бърши внимателно и не натискай. Не се притеснявай, няма да се възпали или да й направи проблем.
А няма ли и да поспиш малко?
| |
|
При мен е 8:20 вечерта. спах следобяд 2 часа. Мерси за отговора- много ме успокои. Поне няма да изпадам в лудост всеки път като сменям памперса. 
| |
|
нека и аз те успокоя!абсолютно нормално е!аз и го почиствах всяка вечер но много внимателно с памуче с преварена вода!изчезна с течение на времето!!
| |
Тема
|
Re: До мамите на момиченца
[re: Acя]
|
|
Автор |
Pipito (непознат) |
Публикувано | 19.12.05 09:39 |
|
Здравей,дъщеря ми имаше същите налепи,докторката ми обясни тогава,4е това е от хормоните които маиката предава на детето.Аз също я 4истех с паму4е и преварена вода за 1 месец из4езна!!!!!4аоо
| |
|
Аз го чистех - с памук и преварен зехтин
Хубаво е да го чистиш, защото може да се възпали
| |
|
Нашата педиатърка каза да го почиствам внимателно с памуче с преварена вода 2-3 пъти дневно. Не се притеснявай!
Редактирано от rady_s на 19.12.05 11:11.
| |
Тема
|
Re: До мамите на момиченца
[re: rady_s]
|
|
Автор |
kasmet4e (Мама на ИВКА) |
Публикувано | 19.12.05 12:22 |
|
само да добавя, защото е много важно, посоката при почистване, а по късно и при бързане след пишкане е към отпред назад към дупето, за да не се разнасят бактерии към влагалището. Иначе и аз я почиствам с топла преварена водичка
| |
|
Аз почиствам с влажна кърпичка на Pampers(или каквито Вие ползвате). Внимателно разтваряш и почистваш. И мен в началото ме беше страх, ама видях че детето не го боли, а пък така се избягва и риска от възпаление. И сега действам смело. Както са ти написали и другите мами това "бялото налепче" изчезва някъде след първия месец. Аз почиствам там и след като се е наакала, защото обикновено се омазва до ушите.
| |
|
извинете за идиотския въпрос, ама топла ли да е водата????
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|