Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:44 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Някой минал ли е по моя път?нови  
Автор svetleto (непознат)
Публикувано15.12.05 17:17

Здравейте мили мами!
Желанието ми да бъда една от вас е огромно, но нали знаете, че не винаги нещата се случват така както ги искаш...

От почти година с мъжлето ми се опитваме да си направим бебе, но все не става и не става... След няколко месеца неуспешни опити аз, като всяка порядъчно паникьосана жена тръгнах по доктори, но резултата беше, че се ужасих още повече... Една лекарка ми намери анаеробни бактерии и ми назначи лечение. Като отидох да проверя дали са се изчистили се оказа, че имам кандидоза, а след кандидозата изведнъж се появиха Ешерехия Коли. Просто не знам как е станало след като си правя тоалета по всички правила и с мъжа ми сме съвсем наясно с хигиенните особености на различните видове секс (сещате се какво искам да кажа ). Всичките микробиологични изследвания съм си ги плащала, защото докторката имала много бременни и все не и оставали талони за здравната каса. При последното ми ходене при тази лекарка - ново двайсе - 4см. фоликулна киста, която слава богу се спука от самосебе си, обаче никой тогава не ми обясни, че тези кисти се образуват, когато не се отделя яйцеклетка...
Няма да ви казвам, че мъжа ми откачи от всичките тия лечения и притеснения. Аз непрекъснато питах дали няма да ми направят някакви изследвания за този стерилитет и накрая ми беше казано, че касата не ги покрива и трябва всичко да си платя, но било още рано и т.н. и т.н.
По едно време бях готова на всичко само да се разбере къде е проблема. Поразрових се тук-там и научих, че при съмнения за стерилитет първо се прави спермограма на мъжа. Направихме я в една частна лаборатория и като я занесох на лекарката тя ми се развика защо сме я правили на своя глава и освен това трябвало да бъде в лабораторята на болницата в която тя работи. Дори не погледна резултатите...
Това беше последнто ми посещение при нея

Вчера ходих при друга лекарка в друга болница. Веднага ми пусна директен тест за хламидии и микробиология. През януари ми предстои хормонално изследване. Интересно, как така тази лекарка въпреки многото си пациенти дава талони за повечето изследвания
Днес си взех резултатите - нормална влагалищна флора и отрицателен тест за хламидии.
А, също така разчете и спермограмата на мъжа ми и каза, че бил отличник (гордея се с него )

И след като избълвах всичките тези редове искам да попитам правила ли си е някоя от вас такива изследвания, каква е процедурата и лечението и т.н.

P.S. Два месца подред си правя тестове за овулация и се оказа, че такава няма От началото на този цикъл започнах да меря и базалната температура.
Знам, че ще кажете да се успокоя ида не го мисля толкова, но това хич не е лесно... Добре че половинката ми е сладурче и ми търпи сълзите като ми дойде.

Предварително благодаря на всички и се извинявам ако съм досадила на някого

Тема Re: Някой минал ли е по моя път?нови [re: svetleto]  
Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано15.12.05 17:27

Здрасти!

При нас бебето не стана 11 месеца. Вече бях започнала да се отчайвам, когато се получи в най-неочаквания момент. Когато аз се питах какво ми е и защо не става ми казваха, че обикновено ако в рамките на 2 години опити не стане, тогава се налага търсене на причината.
Моят съвет е да си вземете почивка със любимия и да заминете за няколко дни в провинцията. При нас така се получи

Исках да ти кажа в краяна сметка да не се отчайваш и да не се самонавиваш.
В клуба има много момичета дошли от съседния - Проблемно забременяване.

Успех и стискам палци следващия път да видиш двете чертички!

чаша бада

Тема сметам, че си пропиляланови [re: svetleto]  
Автор NikiFin (videnie)
Публикувано15.12.05 17:36

достатъчно пари и нерви за изследвания. Време е да се успокоиш и да оставиш нещата в Божийте ръце.

Автор mishlentze ()
Публикувано15.12.05 17:47

Светле, няма да се отчайваш! Аз също се прехвърлих тук от клуба `проблемно забременяване`. Година и 3 месеца опитвахме да си направим бебе с мъжа ми. Последните 3 месеца бях под наблюдение с ехограф, като от 3-те последните 2 бях на стимулация, за да стане добре овулацията. Колко сълзи съм изревала и колко надежди съм имала няма да ти казвам. От двата месеца стимулация, втория беше с по-голяма доза лекарства, плюс инжекция, за да имам овулация със сигурност и после дуфастон за одебеляване на стените на матката, който го пих до края на 2-ри, 3-ти месец от бременността ми. Сега съм бременна с близначета, за огромна радост на таткото, който цял живот си е мечтал за близнаци. Така се получи благодарение на стимулацията. Искам да ти кажа, че ако не беше станало точно в този месец ми предстоеше цветна снимка и то през главата на мъжа ми, защото той вече беше решл да си опитваме докато стане по нормален път и ми беше казал, че не иска да ме гледа как плача повече. Та едвам го убедих за втората стимулация. Но откакто разбра, че са близначета и рева от радост, каза че ако правим втори опит вече само със стимулация ще действаме, този път за тризнаци
Така че горе главата, оказва се, че нещата не стават толкова лесно.
А, и друго се сетих... Майка ми преди да забременее с мен ме е чакала 4 години. Оказало се впоследствие, че като се омъжила на 19 не й била достатъчно развита матката, за да забременее, но това го разбрала след 4 години тичане и ходене по мъките и какви ли не манипулации. Накрая след поредната манипулация едвам се добрала до дома си и дядо ми й казал, че ако я види още веднъж да се тероризира така, ще й дръпне як бой. Казал й, че ще вземат детенци от дом `майка и дете`, ако иска негърче, ако иска китайче, само да спре да се тормози. Така с баща ми решили ако не стане бебе до края на годината, ще си взимат от дома. Е, отишли в Родопита на почивка и точно същия месец майка ми се оказала бременна с мен.
по тази причина и аз винаги съм си мислела, че ще имам проблем със забременяването и може при мен да е имало и психически момент.
Но ето че сега ще си имам близначета, живот и здраве
Тъй че, споко и щом имаш доверие на тази лекарка действайте заедно и много успех ти желая!
Ако имаш въпроси - питай.
Стана малко дълъг постинга, но предполагам, че ще ти е интересно

Автор nikol78 (мама на София)
Публикувано15.12.05 17:48

В отговор на:

....изведнъж се появиха Ешерехия Коли. Просто не знам как е станало след като си правя тоалета по всички правила и с мъжа ми сме съвсем наясно с хигиенните особености на различните видове секс (сещате се какво искам да кажа )...

Ентерококи ли имаш предвид?

Автор Pipito (непознат)
Публикувано15.12.05 18:00

Здравей,аз също съм минала по-този път!!!Сега се радвам на едно прекрасно моми4енце!
При мен проблема беше 4е нямах овулация..Правила съм си хормонални изследвания на 4 хормона-прогестерон,естрадиол.LH,FSH,не бяха в нормите си,мерила съм и базална температура,резултата от вси4ко това-няма овулация!!!
Проведох ле4ение с хормоните клостилбегит,те стимулират овулацията 2 курса и на третия бях бременна!!Така 4е не губи кураж,вси4ко ще е наред важното е да си спокойна!УСПЕХ!!!!

Тема Re: Някой минал ли е по моя път?нови [re: Pipito]  
Автор mishlentze ()
Публикувано15.12.05 18:17

При мен също лечението беше с клостилбегит и после прегнил - инжекция като е нарастнал вече фоликула, за да има овулация със сигурност. След като се установи овулацията започнах да пия дуфастон за стените на матката.

Автор gabi32 (борбена)
Публикувано15.12.05 18:33

Здравей,

аз само преди седмица се преместих тук от проблемно забременяване, но при мен проблема се оказа полип. За хормоналните проблеми мога да ти кажа, че се смятат за едни от най-леките от всички, причиняващи стерилитет. Виждаш колко много момичета са успели.
Щом по тестове не можеш да отчетеш овулация, следващата стъпка е проследяване на овулацията чрез фоликуметрия и хормонални изследвания. Ако се окаже, че действително нямаш ще ти направят стимулация, но преди това задължително се прави проверка на проходимостта на тръбите. Ако вече не си го намерила можеш да погледнеш сайта на www.zachatie.com където ще намериш много полезна информация.
Искрено ти желая успех!

Тема Re: Някой минал ли е по моя път?нови [re: gabi32]  
Автор mishlentze ()
Публикувано15.12.05 18:47

Искам да спомена, че на мен ми беше направена стимулацията без преглед на тръбите, но аз при моята гинеколожка си ходя от 7 години и тя ми знае и кътните зъби.

Тема Re: Някой минал ли е по моя път?нови [re: nikol78]  
Автор svetleto (непознат)
Публикувано15.12.05 19:14

Ешерехия Коли са бактерии, които нормално се срещат в стомашно-чревния тракт, но са недопустими във влагалището. Могат да се поселят там вследствие на лоша хигиена, ако тоалета се прави отзад - напред или ако след анален секс веднага се премине на вагинален... При нас тези предпоставки са напълно изключени!

Иначе не знам дали са от групата на Ентерококите, защото както казах не ми беше обяснено почти нищо, но важното е, че вече ги нямаааа

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.