|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
детска ясла или при бабите в провинцията?
|
|
Автор |
animscho (непознат
) |
Публикувано | 09.12.05 00:44 |
|
Zraveite.
mili maicheta, vie na moe misto kak bihte postapili.
detenze e na godina i dva meseza. Za men bi bilo dobre da se varna na rabota, no.............ne bih iskala da izpriatia deteto pri babite v provinziata. Tati obache e na drugo mnenie i smiata che tova e po dobria variant, zashtoto v iaslite dezata mnogo chesto boleduvat?
Редактирано от Чeтa на 09.12.05 07:57.
| |
Тема
|
Re: detska iasla ili pri babite v provinziata?
[re: animscho]
|
|
Автор |
Ancheto* (на Петър) |
Публикувано | 09.12.05 07:43 |
|
Ako imashe kak - na jasla v provinciata - dalech ot mrysotiata v Sofia.
Ot druga strana drebnia veche 2 sedmici e pri baba si i ujasno mi lipsva i ne bih go ostavila skoro pak (tam e zashtoto beshe bolen). Dobre che dovechera ste si go vzemem.
A naj-dobre e ako imate vyzmojnost da si ostanesh u doma dokato ti izteche majchinstvoto. Togava ste e po-ukrepnal i moje pyk da ne boleduva mnogo.
Uspeh v izbora.
| |
Тема
|
Re: детска ясла или при бабите в провинцията?
|
|
Автор |
Чeтa () |
Публикувано | 09.12.05 08:03 |
|
На ясла.
Наистина боледуват, но контакта с други деца е незаменима среда.
Пък и нищо не пречи да пробвате първо с яслите и ако чак толкова много боледува, тогава да мислите за алтернативи.
чаша бада
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Julietta () |
Публикувано | 09.12.05 09:09 |
|
Пратих детето на ясла на 2,8мес. съсипах му здравето на детето сега е на 4 и ще вадим сливица,защото от се е възпалила.Ако знаех какво ще ми струва никога нямаше да я пусна на ясла и при това е ходила 2 мес.После тръгна на градина и пак същото боледуване.Ако можеш си я гледай поне до 3г. за да тръгне по укрепнала на градина,а и това са най-хубавите години на детето струва ли си да ги пропуснеш?А бабите ако са в провинцията е кофти,да не си виждаш детето и да го възпитава друг човек-труден избор!По-добре да си намериш жена да го гледа до градината. Каквото и да решиш успех!!!
| |
Тема
|
[re: Julietta]
|
|
Автор |
mishe (нетърпеливка) |
Публикувано | 09.12.05 09:35 |
|
Аз дадох по-голямото ми момченце на ясла, кагато навърши десет месеца. Да, изкара веднага един грип, но едно наше съседче, което точно заради болестите не го пуснаха на ясла, не спря да боледува през целия сезон. Нямаш гаранция за вирусите, че като е вкъщи няма да се зарази. Просто трябва да изберете ясла, в която има малко деца, а не тези ОДЗ с по 500 деца.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Grami () |
Публикувано | 09.12.05 10:00 |
|
Аз съм за яслата!
Детето трябва да расте с майка си и баща си. Въпреки болестите. А и това е първата година......Преживява се, не е толкова страшно! 
| |
Тема
|
[re: Grami]
|
|
Автор |
mama_rusalka (mama na momiche) |
Публикувано | 09.12.05 10:46 |
|
Ясла. Не мога да си представя да я изпратя при бабите и да не я виждам с дни, а и контакта с деца от толкова ранна възраст е много важен. За нейно добро е. А че ще боледува, то е ясно-има ли дете което да не е боледувало? Колко често зависи от самия организъм. Но да отделиш детето от майка му е безумие, според мен.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
_sv_ (новак) |
Публикувано | 09.12.05 10:57 |
|
Аз съм против бабите да гледат внуците си за повече от 3-4 дни. Много по-добре си е в яслата или с детегледачка, отколкото при баби в провинцията. За мен е важно синът ни да живее с нас (не с баба си и дядо си), в нашия дом, да си го гледаме и възпитаваме ние.
Допълнителен минус на гледането в друг град е, че ще ви и много неудобно да пътувате всеки уикенд, за да сте при детенцето. Така, че нито ще можете да си почивате, нито ще ви е спокойно без детето.
А и това обяснение за болестите е много неубедително. Детето така или иначе ще боледува повечко при първите си контакти с много деца - независимо дали е на 1 година и тръгва на ясла, или е на 3 и тръгва на градина... Така че проблема с многото болести само го отлагате във времето, а не го решавате, като пратите детето при баба му.
| |
Тема
|
[re: _sv_]
|
|
Автор |
Blondi (hohi) |
Публикувано | 09.12.05 11:02 |
|
Ясла.
Не можеш да си представиш какъв стрес е за детето да го отделиш на тази възраст от майка му,т.е. от тебе.Баби можеше,ако са в същия град,вечер поне да си го взимаш,но далече само при баби...определено на ясла е за предпочитане.Ясла с по-малко деца потърси,болестите така или иначе трябва да се преболедуват,няма да се разминат,ако не ходи на ясла,а и не е задължително много да боледува.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
surfline (veche poznat) |
Публикувано | 09.12.05 11:04 |
|
Оххх аz оЩе не съм станала майка, но Ще споделя моите си чувства понеже съм гледана от баби...На ясла съм била ок.3 месеца и после на градина точно 18 дни...майка понякога zакъсняваШе да ме вzеме и оставах последна, навсякъде гасяха лампите и беШе гадно, тъмно и подтискаЩо...даже един път някаква тъпа хигиенистка ми каzа,че Ще се обадят да ме оставят в полицията(тогава беШе милиция), ако майка не дойде да ме вzеме скоро...спомените ми са меко каzано отвратителни (zа да имам спомени от тия години сама можеШ да си представиШ какво ми е било), рев...и явно това гасене на лампите ме е стреснало zдраво, че и до ден днеШен като съм на тъмно ми става адски неприятно  ...от друга страна като бях при баба ми и дядо ми имах доста приятелчета (бяхме голяма махала 11_15 деца),с които си играех, а като станах на малко по "съzнателна" въzраст дядо ми ясяка сутрин ми правеШе програма_на куклен театър, на басейн, на раzходка, в zоологическата градина...а бе Шоу ...Не мисля,че съм станала по необЩителна или трудно вписваЩа се от това, че ме иzмъкнаха от гадното "детско zаведение"...
А zа това какво и е било на майка_ами явно и е било тежко, но ми се обаждаШе всяка вечер по телефона и идваШе в петък вечер да ме види и си тръгваШе в неделя вечер .
Уффф много дълго стана, но се надявам да не ми се раzсърдиШ, просто исках да споделя моите спомени.
п.п. За 3 месеца(ясла) и 2 седмици(градина_2 години след първата проба в яслата) имам в картона скарлатина, фарингит и ларингит и скарлатина втори път(това беШе в градината)...от двете скарлатини сега си имам бонус_увредени бъбреци...Явно съм нацелила джакпота ...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|