|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Дайте трикове за яденето!
|
|
Автор |
jana (бебе Ния) |
Публикувано | 11.12.05 12:34 |
|
Сега при нас това е на дневен ред - не иска да яде! Не съм изпаднала в паника или да съм го превърнала във фикс идея, но просто си късам нервите на всяко ядене. Не иска нищо да яде, оставям я гладна на храненията, но пак няма резултат. Единственото нещо, което яде както трябва е намачкан банан. Ама само на плод може ли да се кара? Правиме се на маймуни, даваме и забранените неща, но не, устата и остава стисната. Дори от млякото вечер пие най-много 90-100мл. (аз й правя по 200мл.).
Издайте някакви ваши малки тайни за залъгване  
| |
Тема
|
Re: Дайте трикове за яденето!
[re: jana]
|
|
Автор |
hope_bg (мама на Марти) |
Публикувано | 11.12.05 15:04 |
|
Пробвай лъжичка банан,лъжичка пюре(каша).Може пък да се излъже.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dropul (MishMum) |
Публикувано | 11.12.05 16:20 |
|
И ние сме така. И не "огладнява", ако се забавя във времето.
Ядем с интересен предмет в ръце. Но тези дни май пак я мъчат зъби и дори и това не помага . Снощи също от 240 мл изпи само половината мляко, но спа до сутринта.
Много търпение трябва при нас. Не гълта направо и веднага да отваря уста, а си предъвква - смятам, че е по-добре така. Номера е да не се нервираме!
С две думи - с вас сме! Ще се справите

Don't Imitate, Innovate!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Blondi (hohi) |
Публикувано | 11.12.05 16:30 |
|
Само банан ли обича?Не можеш ли да набараш още нещо,дето да й харесва?Бананова каша?Ами защо не пробваш нищо да не й даваш,докато не се разреве от глад?Не може примерно цял ден да не яде и да не огладнее?Или може?
| |
Тема
|
[re: dropul]
|
|
Автор |
jana (бебе Ния) |
Публикувано | 11.12.05 17:18 |
|
Явно е масово явление. Аз се опитвам да я храня с разни "забранени" през другото време предмети, но тя щом усети лъжицата близо до устата си я стиска, но същевременно продължава да се забавлява с играчката. Общо взето ме прави на луда.
Редактирано от jana на 11.12.05 17:20.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
nikol78 (мама на София) |
Публикувано | 11.12.05 17:22 |
|
През 2-3 месеца имам по един такъв период, отшумява за седмица, до 10 дена. София по принцип е доста лакома и си го обяснявам, че просто й писва в един момент, пренасища ли се, не знам какво е, но не я натискам да яде, имали сме и дни, в които е яла само по един сандвич с кашкавал, половината на обяд, другата половина вечер, а тежи сигурно 12 кила вече. После се оправя, не съм открила какво приичинява тая липса на апетит???
| |
Тема
|
[re: Blondi]
|
|
Автор |
jana (бебе Ния) |
Публикувано | 11.12.05 17:23 |
|
Ами и аз мислех, че не може да стои цял ден гладна, но уви - тя явно може! Каши изобщо отказва вече да яде и пъчти във всичко й слагам банан. Включително днес й давах спанак, картофи, сирен, жълтък, целина (приготвено от мен) смесено с банан. Яде точно 4 лъжички. Друго не съм забелязала да яде с такава охота както банана. 
| |
Тема
|
[re: nikol78]
|
|
Автор |
jana (бебе Ния) |
Публикувано | 11.12.05 17:28 |
|
Да де ама София е на периоди. А ние не сме. Откакто почнахме твърдата храна е така. Само, че преди не можеше така явно да се противопоставя на храната и успявах да й набутвам лъжицата. А сега вече борбата е ожесточена. Дано да отшуми скоро 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bubulina (минаващ) |
Публикувано | 11.12.05 18:42 |
|
Здравей, не искам да те отчайвамч но някои деца (мойте) са страшно злояди! Баткото е на 5 год. и има дни в които нищо не хапва и не огладнява!!! А малката е на 1г6м. и яде само хляб, кренвирши и плодове! От юли месец насам не хапва манджа стиска устата и върти глава и е невъзможно да я накараш да хапне и само да добавя, че в момента е 9кг.   но нищо не мога да направя! та дано при вас нещата се оправят по-скоро!
| |
Тема
|
[re: Blondi]
|
|
Автор |
A_q (непознат
) |
Публикувано | 11.12.05 19:46 |
|
Може, може! Аз затова не мога да обясня на майки с безпроблемни деца, че не може да не даваш насила на детето си като не ще да яде, те си мислят, че само щяло да си огладнее, е да ама не!
Племенницата ми е на 3г и тежи 12 кг! и на 2г тежеше 12 кг и яде изцяло насила. В яслата като не я насилват, се прибира в къщи с побелял език и дъх на ацетон. Затова вече и на ясла не ходи.
Голяма мъка са злоядите деца.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|