|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Плащате ли за изследванията?
|
|
Автор |
Cocolina (непознат) |
Публикувано | 10.12.05 20:36 |
|
Здравейте бъдещи мами!
Наскоро си направих първите изследвания - кръвна картина, урина, кръвна група и въпреки че съм здравноосигурявана и гинеколожката работи със здравната каса, се оказа, че за кръвната група отпусканите пари не достигали и трябваше да я платя - 12 лв + 2 лв за такса в лабораторията. Дотук добре, обаче лекарката ми казва, че скоро трябвало да ми се направят още две изследвания - влагалищен секрет и цитонамазка, съответно 10 и 17 лв. Те също били задължителни, но тъй като касата на месец отпускала 100 лв, а тя имала 13 бременни записани и парите не стигали.
Вие плащахте ли за вашите изследвания или всичко се пое от здравната каса? А някой може ли да ми даде телефон или линк, където да направя справка за правата си? Не ми харесва мисълта, че ме изнудват или не получавам нещо, което ми се полага, а и от различни места чувам различни версии, дори и такива, че точно тези изследвания - секрет и цитонамазка не били задължителни. Според лекарката ми изследването за СПИН вече не било задължително, на вас правиха ли ви?
| |
Тема
|
Re: Плащате ли за изследванията?
[re: Cocolina]
|
|
Автор |
jana (бебе Ния) |
Публикувано | 10.12.05 22:20 |
|
Плащах си всичко Единственото, което поема здравната каса е 3 прегледа на УЗ и един или два пъти изследване на кръв и урина Останолото си плащаш ти.  .
| |
Тема
|
[re: jana]
|
|
Автор |
milamia () |
Публикувано | 10.12.05 22:36 |
|
Плащах всичко. Спин, хепатит и кр. група са задължителни- поне за Шейново ми ги искаха. Давах два пъти кръв за пълна кр.картина - през 2 и 8 месеци, друго не са ми правили тъй като д-ра, който ми водеше бремеността, прецени ,че не са необходими. До влагалищен секрет не се стигна, тъй като родих 14 дни преди термина, а трябваше да ми го вземат седмицата преди него.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Tedulina (мама на Хриси) |
Публикувано | 10.12.05 22:52 |
|
Аз не плащах нищо освен някакви мижави левчета, но за сметка на това гинеколожката ми не ми назначи почти никакви изследвания . В последствие разбрах, че е скатавала . Слава Богу, че аз и бебето сме добре и без тия изследвания! Ох.... по-добре да замълча за отношението на държавата към жените, които са решили да раждат .
| |
|
Плащах по 2 лв. За всичко. С направление от доктора де.
Ванко - 13.09.1990
Васко - 01.10.1995
Преслава - 07.09-2005
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Чeтa () |
Публикувано | 11.12.05 09:32 |
|
Инфо по въпроса
чаша бада
| |
Тема
|
[re: Чeтa]
|
|
Автор |
dineva (минаващ) |
Публикувано | 11.12.05 10:25 |
|
Плащах си до 5я месец и после се поскарахме с АГ по този повод и ела да видиш......само ехографа си платих 2 пъти.
| |
Тема
|
[re: dineva]
|
|
Автор |
savv (новак) |
Публикувано | 11.12.05 10:55 |
|
Нищо не плащам освен кръвната група - 6 лв. Има и потребителска такса или нещо такова го водят там където вземат кръв и урина - общо 2 лв. за всичко. Ехографа също не го плащам, а постоянно го карам да ме гледа.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
hope_bg (мама на Марти) |
Публикувано | 11.12.05 14:08 |
|
Аз съм плащала само за кръвна група 10 лева. Отначало бях в 26 поликлиника.След това се прехвърлих при генеколог от военна поликлиника и не съм плащала нищо.Отново там ми изследваха кръвната група и то без пари на три пъти ми правиха изследвания за атнитела тъй, като съм с отрицателен резус фактор. На всеки преглед ме гледаше с УЗ и пак без пари.Прати ме на изследваме в Майчин дом и пак без пари, като имах талон.И нито веднъж не съм плащала за изследване на кръв и урина.Смени си гинеколога.
| |
Тема
|
[re: hope_bg]
|
|
Автор |
Bianka12 (непознат
) |
Публикувано | 11.12.05 18:40 |
|
На мен само ми взеха за кр.група 8лв. и някаква такса за кр.картина за 1,50лв. и толкова за сега.Всички други като Спин, Васерман не съм плащала нищо.
Незнам какви други изследвания ще ми назначат за по нататък, сега съм в 4 месец???
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|