Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:55 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Ново 20 - за Внезапната Смъртнови  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано27.11.05 11:39

Почти като име на индианец,но става въпрос за друго.Поради неизвестни за мен причини,тук в Белгия,след 2-ия месец подлагат децата на някакви тестове през нощта и от 10 на 8 бебета дават апарат,към който майката ги прикрепя всяка нощ, докато навършат 8 месеца.С цел избягването на тази внезапна смърт.Порових се из моите книжки,но нямам подробности.Там е спомената като задавяне и задушаване при повърщане,тук обаче го водят дълбоко заспиване.Направо ме ошашавиха.Не е задължително да го правиш,но аз сега не знам - да взимаме ли тоя пуст апарат или да си караме както досега?Трябва родителите да си решат,те си носят отговорност.Ако стане нещо,трябва да се побъркам от ужас и самообвинения.От друга страна, цели 6 месеца всяка нощ да се овързваме с кабели и датчици...В България какво се казва по тези въпроси?Има ли някъде инфо из нета?Някой нещо да знае по-подробно?Направо ме психясаха и сега ставам нощем да видя диша ли,не диша ли.Дайте съвети и мерси.

Тема Re: Ново 20 - за Внезапната Смъртнови [re: Blondi]  
Автор Meme lndiankata ()
Публикувано27.11.05 11:49

Питай Дрийми - тя беше писала някъде за бебефона - мнго хубава работа им вършел, да чуват дишането ( в техния случай май беше похъркване)

Тема Re: Ново 20 - за Внезапната Смъртнови [re: Meme lndiankata]  
Автор Mama_Vili (нетърпелива)
Публикувано27.11.05 12:18

Абе остави ги тия неща и не мисли лошо. Те ни занимават с какво ли не още докато сме бременни, та само се страхуваме. И го правят тогава, когато сме най-уязвими. В крайна сметка си родихме живи и здрави деца. Едно време нашите майки само апарати са ни слагали, хранели са ни с Хумана и т. под. неща............. пък са раждали и отглеждали по 10 деца. Чудят се вече какво да измислят само за пари.

Редактирано от Mama_Vili на 27.11.05 12:22.

Тема Re: Ново 20 - за Внезапната Смъртнови [re: Meme lndiankata]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано27.11.05 12:23

Ние имаме бебефон,хубав,а и бебето спи до нас,но тук става въпрос,е то така дълбоко заспивало,че спира да диша,а ти като спиш не можеш да чуеш,че то е спряло да диша,нали?И тогава въпросния апарат започвал да пищи,за да те събуди и да го разтърсиш.Абе,Вили,сигурно си права,и аз не знам вече.Толкова ли често се случва това,че чак такива предпазни мерки?Хич не ми се ще да го правя.

Автор Mama_Vili (нетърпелива)
Публикувано27.11.05 12:29

Аз преди да забременея гледах деца в Холандия. Най-малкото беше на 5 месеца, когато отидох и не помня да са му слагали такъв апарат, даже си спеше в отделна стая. Изобщо отглеждането на деца в чужбина е коренно различно от нашите разбирания................. отклоних се от темата малко.

Автор Keнra (мама)
Публикувано27.11.05 12:43

Да и аз си спомням, че Mi6ka (от летните мами на 2004та година) беше писала за техния бебефон, че имал някакви датчици, които се слагали под дюшечето. И ако случайно дишането спре за повече от определено време, бебефонът сигнализирал, че нещо не е на ред.
В България изобщо не се говори по въпроса. Или поне около мен никое медицинско лице не е говорило. Аз знам за внезапната смърт от този клуб.
И също се бях наплашила от нея. Пази Боже да се случи някому! По спомени беше нещо от рода, че бебчето така дълбоко заспивало, че забрая да диша. От това, което съм чела знам, че е много, много рядко срещано явление и ако не живеехме във века на информацията надали някой от нас изобщо щеше да е чувал за нея.
Според мен е прекалено да се омотава детето с жички и сензорчета, но е факт, че го казвам това, когато Дени е на година и 4 месеца и опасността е отминала. Не зная аз как бих постъпила, ако трябва да правя твоя избор преди година. При всички положения решението и отговорността остават за теб. Ние можем само мнение да дадем.

Автор doritt (c надеждa)
Публикувано27.11.05 15:06

Тук в Германия е много популярно Angelcare

Това са точно тези постелки, които се слагат под матрачето.
Има една независима немска организация, която постоянно прави тестове на различни продукти. Теста на най-новия продукт от серията е с оценка 1 (най-високата).
Ние смятаме да го купим.

Тема Re: Ново 20 - за Внезапната Смъртнови [re: doritt]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано27.11.05 15:12

Супер,така ще ви е спокойно.Тук обаче нямат такива.Купуваш апарат (който после се поема от здравната застраховка),но е голям,с жици и диоди,които закачаш по бебето.Не ми се вижда хич удобно и приятно.

Тема Re: Ново 20 - за Внезапната Смъртнови [re: doritt]  
Автор surfline (veche poznat)
Публикувано27.11.05 15:21

Да и ние Ще сме с такова апаратче...аz лично го намирам zа малко прекалено, но пък zнае ли човек....в такъв случай винаги съм zа 1 повече от едно по_малко...та Блонди аz давам един глас zа жиците, но пък ако ваШЕто бебче се буди често или спи леко може да го пропуснеШ спокойно...а бе неzнам и аz, дето се вика от къде Ще иzкочи zаека.

Тема Re: Ново 20 - за Внезапната Смъртнови [re: surfline]  
Автор mishlentze ()
Публикувано27.11.05 16:05

Ама вие ме убихте А в България продават ли се такива апарати? За сефте чувам

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.