Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:16 07.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Кисти в мозъка на плода  
Автор savv (новак)
Публикувано07.12.05 10:55

Здравейте момичета,
малко се притеснявам така предновогодишно да повдигам тази лоша тема, но за съжаление ми се случи и нямам много информация.
Вчера бях на амниоцинтеза и така се страхувах, но се оказа, че амниоцинтезата е най-малкия ми проблем. По време на манипулацията д-р Димитрова забеляза на ехографа кисти в мозъка на плода. Каза че МОЖЕ БИ ще претърпят обратно развитие, но нищо повече не може да се каже за момента, да отида след 1 месец на преглед. Тогава ще съм в края на 5-ти месец. Някой да е чувал за подобен случай - изчезват ли такива кисти и в кой месец става това; а ако не изчезнат какво ли влияние ще имат върху умственото развитие на детето ако реша да го запазя?
Естествено ще изчакам прегледа след 1 месец, но ми се иска дотогава да прочета нещо по въпроса.

Тема Re: Кисти в мозъка на плоданови [re: savv]  
Автор milamia ()
Публикувано07.12.05 11:16

Мисля, че е редно да се консултираш с поне още един специалист. А като те прегледа, ако има въобще такова нещо, го разпитай по- подробно. Дано всичко да е наред

Тема Re: Кисти в мозъка на плоданови [re: milamia]  
Автор mishe (нетърпеливка)
Публикувано07.12.05 11:55

Наистина звучи много стряскащо това, което ти е казала лекарката. Доколкото си спомням ти се колебаеше дали да не идваш до София за амниоцентезата. Явно си я направила в Пловдив /или греша/, но сега ела до София и задължително отиди при друг лекар на 3D. Искрено се надявам всичко да е наред при вас.

Автор Meli (de profundis)
Публикувано07.12.05 13:06

Кистите в мозъка на бебето са нормален етап от неговото развитие - от тях после произлизат мозъчните структури. Не се стряскай излишно - изчакай си резултата от амниоцентезата.

Тема Re: Кисти в мозъка на плоданови [re: mishe]  
Автор savv (новак)
Публикувано07.12.05 13:13

Да, аз се колебаех и я направих в Майчин дом - София заради експресния тест за Даун, който в Пловдив не се предлага. Падна се на смяна д-р Димитрова:) Все още съм с впечатление, че не е най-милата и любезна докторка на света, но е много добър професионалист. Не мога да се съмнявам в диагнозата - имам снимка с локализирана киста.

Автор mama reni (минаващ)
Публикувано07.12.05 13:47

Как така ще чакаш един месец! Аз лично веднага бих се консултирала и с други лекари. Ако е било нормално тази киста да я има, лекарката няма да е обърнала внимание на това.

Автор Firebird (интернавт)
Публикувано07.12.05 14:02

Отиди на де що има триизмерни ехографи, при Томова, при Мазнейкова и в бившата Тина Киркова.... и не им казвай каква е причната, зада чуеш независимо мнение...
Да не бъркат нещо... щото и в двата случая лошо...

Автор blubenova ()
Публикувано07.12.05 14:08

Savv, с две ръце гласувам за доктор Мазнейкова!!! Няма какво да чакаш още един месец и да живееш в непрекъснато притеснение. Много и хубави, и лоши неща за изписани за Мазнейкова, но съм абсолютно убедена, че в седмиците, в които си хич не е рано да се види точно за какво става въпрос и да се направи каквото е необходимо. Мазнейкова е страшно добра, аз съм супер доволна от нея. В случая парите са много по-маловажни от притеснението, с което вредиш и на себе си, и на бебето. Отиди! Нищо няма да загубиш

Тема Re: Кисти в мозъка на плоданови [re: blubenova]  
Автор kleo_8O (член)
Публикувано07.12.05 14:54

За съжаление и аз нищо не знам по въпроса. Но искха да ти кажа да не се тревожиш излишно, на мен по това време от бременността ми изкараха акъла, а се оказа че няма нищо. гласувам с две ръце за Мазнейкова, за твое собствено успокоение, плус това ако има такова нещо тя ще ти обясни притеснително ли е, от какво се получава и какви последици може да има. тази Димитрова нищо ли не ти каза?. Само гледай да си по-спокойна да не вредиш на малкото човече, сигурна съм че всичко ще е наред

Автор bim_bam (камбанка)
Публикувано07.12.05 16:06

Re: Кисти в мозъка на плода

Това, че имаш снимка с локализирана киста все още нищо не значи. И не пречи да отидеш на допълнителна консултация, дали при Мазнейкова, дали при лекар в Пловдив... Лично аз обаче бих се вслушала в думите на Мели, все пак тя е ембриолог.
Търсачката нещо не ми работи в момента... пробвай да намериш от архива една тема на Мирослава, тя имаше почти същия проблем, а сега се радва на прекрасно бебче!
И да пишеш какъв е резултата от амниото!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.