|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Едро бебе - секцио?
|
|
Автор |
kleo_8O (член) |
Публикувано | 27.11.05 20:20 |
|
Майчета, имам въпрос
Някоя от вас раждала ли е секцио заради едро бебе? Моето върви едричко, а баща му е 2 метра и се е родил 4.4кг
Ако се ражда секцио, поради тази причина кога се преценява дали може да се роди нормално или не? На вас планираха ли ви секциото по тази причина?
| |
|
Аз родих по нормален път бебе 4.300 кг. без проблеми, а докторката ми каза, че ако имам второ да очаквам 4.500 и ,че пак мога да го родя по естествен път,така че не се притеснявай. Зависи от твоето телосложение и преценката на доктора и това как ще тръгне раждането, ако решиш да е естественно.Каквото и да решиш ти пожелавам леко раждане,само не трябва да се притесняваш.
Редактирано от Julietta на 27.11.05 22:35.
| |
Тема
|
Re: Едро бебе - секцио?
[re: kleo_8O]
|
|
Автор |
doritt (c надеждa) |
Публикувано | 27.11.05 21:03 |
|
Ами аз не мога да ти отговоря, ама мога да ти кажа, че и ние с таткото не сме били малки при раждането. Аз - 4100, таткото - 4200.
Като гледам сега бебката върви една - две седмици напред, така че нищо чудно и тя да е над 4 кг.
Твоето бебе колко беше голямо на последното измерване?
Моето в 30 г.с. беше 1900 и 42 см.
| |
|
Сега ще ти кажа как беше при мен.
Последните месеци гинеколога ми казваше, че бебето върви едро. Преносих 8 дена и влязох в родилния дом без никакви признаци за наближаващо раждане.
Прегледаха ме на видеозон и доктора каза, че бебето изобщо не е толкова голямо. Вика на сестрата - диаметър на главата 10,8, а не може да бъде, пиши го 9,8.Сложиха ми вагинална таблетка за предизвикване на раждане. След 8 часа ми падна запушалката и почнаха болките. Това в 22ч. До 5 сутринта контракции, напъни. Дежурната лекарка вика - напъвай, ще мине. Акушерките викат - не напъвай, няма да мине. Аз напъвам, щото докторката така казва, а и като напъваш не боли толкова много. В 5,30 вече всички бяхме гроги, а бебето не беше помръднало. Хайде секцио по спешност, поради ненапредване на раждането. Коко се роди 4,650кг и 55см. След операцията ми обесниха, че при едрите бебета матката е преразтеглена, без тонус и за това контракциите са неефективни. Така че изобщо не зависи от личното ти желание да родиш нормално или със секцио. Зависи от това как ще тръгнат нещата. Повечето доктори се застраховат и планират секцио, за да не се получат големи разкъсвания при нормално раждане.
Съседка роди нормално бебе 4,350, но имаше толкова големи вътрешни и вътшни разкъсвания, че стоя 20 дена в родилното и се наложи да я шият отново, защото не зараствало нормално.
Моят съвет е да се довериш на лекаря си и да не се страхуваш от евентуално секцио, не е толкова страшно.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
biskara (новак) |
Публикувано | 27.11.05 22:20 |
|
Да , аз съм раждала секцио заради едро бебе.Решението беше взето от лекаря след консултация с друг лекар от родилно отделение в деня на раждането.
До тогава не сме говорили за секцио.
не се притеснявай, всичко ще е ОК.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jana (бебе Ния) |
Публикувано | 27.11.05 23:34 |
|
По-добре е и за бебето и за теб ако е много едро и се наложи секцио Пък и самото секцио не е толкова страшно 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Darik (непознат) |
Публикувано | 28.11.05 01:06 |
|
Не се страхувай от секциото не е никак страшно .......... докато започне и вече е приключило........... Моите и двамата малчогани са с секцио , не си спомням колко беше голяма главата на баткото но беше по главчо от малкия а той в 35 егестационна седмица беше 10,1, а в 38-ма го писаха че е 42седмица ........ Пальо(батето се роди 4,500кг а малкия Роско 4,650 и двамата са родени две седмици предварително   ......... не искам да си помислям дори за големината им при износване  
А колкото до нормалното раждане при едро бебе все си мисля че е до физическите данни на майката ....... ако ме питаш мен по-добре планирай секцио отколкото да минаваш и по двата начина за раждане  
УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ
| |
|
Доколкото знам от тазовото ти разширение също зависи, макар че влагалището според мен ще го закъса. Я си планирай секцио, защо пък не?Лекар винаги може да намери причина да го планира.
| |
|
Аз раждах със секцио, защото бебето беше едро (за моето телосложение, не по принцип) - 3,900. Още от началото на бременността лекарят ми беше казал, че ако бебето наедрее повече от 3 кг., ще се наложи секцио и аз бях донякъде подготвена, въпреки, че до последно се надявах да се размине и да си родя нормално. Въпреки, че теглото на бебето беше приблизително известно, секциото не беше планувано и се изчака тръгването на естествения родов процес.
Не мисля, че имаш основание да се притесняваш по този повод, достатъчно е да си сигурна в лекаря си и да му имаш пълно доверие.
Стискам палци всичко да мине леко и бързо.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ProBily (nP06u|\u) |
Публикувано | 28.11.05 10:47 |
|
И аз родих едро бебе 4, 200 доста лесно и бързо. Бях със спинална упойка и не усещах абсолютно нищо от кръста надолу (даже не можех да вървя).
Възстановяването беше доста по-дълго - по-късно успях да стана, неприятни болки и т.н. Най-добре обсъди въпроса с един-двама лекари, на които им имаш доверие. Аз лично, ако можех да се върна назад, бих избрала секцио тогава.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|