Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:01 22.10.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Едро бебе - секцио?нови  
Автор kleo_8O (член)
Публикувано27.11.05 20:20

Майчета, имам въпрос
Някоя от вас раждала ли е секцио заради едро бебе? Моето върви едричко, а баща му е 2 метра и се е родил 4.4кг
Ако се ражда секцио, поради тази причина кога се преценява дали може да се роди нормално или не? На вас планираха ли ви секциото по тази причина?

Тема Re: Едро бебе - секцио?нови [re: kleo_8O]  
Автор Julietta ()
Публикувано27.11.05 20:53

Аз родих по нормален път бебе 4.300 кг. без проблеми, а докторката ми каза, че ако имам второ да очаквам 4.500 и ,че пак мога да го родя по естествен път,така че не се притеснявай. Зависи от твоето телосложение и преценката на доктора и това как ще тръгне раждането, ако решиш да е естественно.Каквото и да решиш ти пожелавам леко раждане,само не трябва да се притесняваш.

Редактирано от Julietta на 27.11.05 22:35.

Автор doritt (c надеждa)
Публикувано27.11.05 21:03

Ами аз не мога да ти отговоря, ама мога да ти кажа, че и ние с таткото не сме били малки при раждането. Аз - 4100, таткото - 4200.
Като гледам сега бебката върви една - две седмици напред, така че нищо чудно и тя да е над 4 кг.
Твоето бебе колко беше голямо на последното измерване?
Моето в 30 г.с. беше 1900 и 42 см.

Автор coccinella (мама на Калоян)
Публикувано27.11.05 22:14

Сега ще ти кажа как беше при мен.
Последните месеци гинеколога ми казваше, че бебето върви едро. Преносих 8 дена и влязох в родилния дом без никакви признаци за наближаващо раждане.
Прегледаха ме на видеозон и доктора каза, че бебето изобщо не е толкова голямо. Вика на сестрата - диаметър на главата 10,8, а не може да бъде, пиши го 9,8.Сложиха ми вагинална таблетка за предизвикване на раждане. След 8 часа ми падна запушалката и почнаха болките. Това в 22ч. До 5 сутринта контракции, напъни. Дежурната лекарка вика - напъвай, ще мине. Акушерките викат - не напъвай, няма да мине. Аз напъвам, щото докторката така казва, а и като напъваш не боли толкова много. В 5,30 вече всички бяхме гроги, а бебето не беше помръднало. Хайде секцио по спешност, поради ненапредване на раждането. Коко се роди 4,650кг и 55см. След операцията ми обесниха, че при едрите бебета матката е преразтеглена, без тонус и за това контракциите са неефективни. Така че изобщо не зависи от личното ти желание да родиш нормално или със секцио. Зависи от това как ще тръгнат нещата. Повечето доктори се застраховат и планират секцио, за да не се получат големи разкъсвания при нормално раждане.
Съседка роди нормално бебе 4,350, но имаше толкова големи вътрешни и вътшни разкъсвания, че стоя 20 дена в родилното и се наложи да я шият отново, защото не зараствало нормално.
Моят съвет е да се довериш на лекаря си и да не се страхуваш от евентуално секцио, не е толкова страшно.

Автор biskara (новак)
Публикувано27.11.05 22:20

Да , аз съм раждала секцио заради едро бебе.Решението беше взето от лекаря след консултация с друг лекар от родилно отделение в деня на раждането.

До тогава не сме говорили за секцио.
не се притеснявай, всичко ще е ОК.

Автор jana (бебе Ния)
Публикувано27.11.05 23:34

По-добре е и за бебето и за теб ако е много едро и се наложи секцио Пък и самото секцио не е толкова страшно

Автор Darik (непознат)
Публикувано28.11.05 01:06

Не се страхувай от секциото не е никак страшно .......... докато започне и вече е приключило........... Моите и двамата малчогани са с секцио , не си спомням колко беше голяма главата на баткото но беше по главчо от малкия а той в 35 егестационна седмица беше 10,1, а в 38-ма го писаха че е 42седмица ........ Пальо(батето се роди 4,500кг а малкия Роско 4,650 и двамата са родени две седмици предварително ......... не искам да си помислям дори за големината им при износване
А колкото до нормалното раждане при едро бебе все си мисля че е до физическите данни на майката ....... ако ме питаш мен по-добре планирай секцио отколкото да минаваш и по двата начина за раждане
УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ

Автор вeceлo чaйничe (тиха церемония)
Публикувано28.11.05 06:12

Доколкото знам от тазовото ти разширение също зависи, макар че влагалището според мен ще го закъса. Я си планирай секцио, защо пък не?Лекар винаги може да намери причина да го планира.

Автор mama reni (минаващ)
Публикувано28.11.05 10:34

Аз раждах със секцио, защото бебето беше едро (за моето телосложение, не по принцип) - 3,900. Още от началото на бременността лекарят ми беше казал, че ако бебето наедрее повече от 3 кг., ще се наложи секцио и аз бях донякъде подготвена, въпреки, че до последно се надявах да се размине и да си родя нормално. Въпреки, че теглото на бебето беше приблизително известно, секциото не беше планувано и се изчака тръгването на естествения родов процес.
Не мисля, че имаш основание да се притесняваш по този повод, достатъчно е да си сигурна в лекаря си и да му имаш пълно доверие.
Стискам палци всичко да мине леко и бързо.

Автор ProBily (nP06u|\u)
Публикувано28.11.05 10:47

И аз родих едро бебе 4, 200 доста лесно и бързо. Бях със спинална упойка и не усещах абсолютно нищо от кръста надолу (даже не можех да вървя).
Възстановяването беше доста по-дълго - по-късно успях да стана, неприятни болки и т.н. Най-добре обсъди въпроса с един-двама лекари, на които им имаш доверие. Аз лично, ако можех да се върна назад, бих избрала секцио тогава.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.