Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:08 04.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Реших за Коледа....нови  
Автор Fighty (член)
Публикувано22.11.05 20:32

Момичета, така ми се къса сърцето като чета непрекъснатите призиви за помощ за разни дечица.Толкова ми е мъчно, че дори напоследък като видя такова заглавие изобщо не го чета.Яд ме е на мен си и че не правя нищо по въпроса- все си казвам, да ще направя това и това и в крайна сметка-нищо. Мисля си- какво значение имат някакви дребни пари , които мога да пратя или, двете дрешки , които ще отделя, и се оставям на инертността си.Много ме е срам.
Четох сега в бг мама пак за няколко деца , които се нуждаят от помощ и ми хрумна следната идея- И без това се чудим какво да купим на близките си за Коледа.Всяка година трошим луди пари за неща, които после не се ползват или се забутват на някой рафт.Тази година с парите , които сме предвидили за подаръци за близките си, ще купим подаръци за деца в нужда.На всеки от роднините ни ще оставим под елхата картичка с пожелание, топли думи и обяснение какво се е случило с парите за неговия подарък.Дори може към това да прикачим и смата история на всяко дете . Ще направим същото и от наше име разбира се.Защото в крайна сметка , за нас големите Коледа не е вече в това какво получаваме, а какво даваме.Поне за мен де.Е, ще приложа под елхата и по нещо сладичко, за подсилване на коледното настроение.
Надявам се близките ми да разберат същността на подаръка ни.Надявам се да няма засегнати.
Ако сред вас също има такива, които се чудят какво да измислят за подарък на близките си , и им е омръзнало да подаряват ненужни неща- ще се радвам да се присъедините :)
П.П- родителите на мъжа ми за всяка Коледа му подаряват автършейв и пяна за бръснене- не би ли било по-добре тези 10 лева да отидат за дрешка или храна за някое детенце?

[image]http://community.webshots.com/photo/259672934/431154140kiDPdD[/image]

Тема Re: Реших за Коледа....нови [re: Fighty]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано22.11.05 21:03

Идеята ти е страхотна.Позрдавления.Как ще го организираш все пак?Ние от чужбина как можем да се вклЮчим?Имам много възможнсоти за дрехи и играчки,но как да ги пратя?

Автор Aминa (пътешественик)
Публикувано22.11.05 21:11

Хрумнала ти е идеята с овцете/козите. Преди доста години някои международни организации за борба с бедността в Африка/ Лат. Америка започнаха да предлагат на хората да купят 1/2 или цяла овца/коза на семейство, което с това животно ще започне бизнес. Преди година-две тия овце и кози бяха хит на Коледа в САЩ и Англия. Аз миналата Коледа получих половин овца за семейство в Чиапас.

Можеш също да помолиш близките си да дарят пари вместо да ти купуват подарък.

Ich bin Auslanderin fast uberall.

Автор lavender (старо куче)
Публикувано22.11.05 21:12

Ideiata ti e strahotna
Mislia,che mnogo hora mogat da te posledvat.

Тема Re: Реших за Коледа....нови [re: lavender]  
Автор Aминa (пътешественик)
Публикувано22.11.05 21:23

Мислиш ли, че може да има популярност в България такава идея? Определено трябва да се разграничи от онези картички по 2 лева, които се продават по улиците.

Ich bin Auslanderin fast uberall.

Автор Mama Svetla ()
Публикувано23.11.05 13:23

Идеята ти е чудесна! Подкрепям я и се присъединявам с удоволствие!

Автор Julietta ()
Публикувано23.11.05 13:33

Наистина идеята е страхотна. Аз никога не давам пари на случайни хора ,но ако знам къде отиват парите и помощите е супер. Винаги пращам SMS по Коледа за децата, ако не мога да направя друго. А за автършейва и пяната - май всички ги получават.

Тема Re: Реших за Коледа....нови [re: Julietta]  
Автор nia72 (vesela)
Публикувано23.11.05 15:27

много добра идея. само кажете как да се организира и аз ще се включа. имам доста останали беб. неща и запазени носени по 3-4 пъти само.

Автор woman (Любяща и любима)
Публикувано23.11.05 15:43

Страхотна е идеята ти! Дано наистина повече хора я споделят.

И аз си мислех за Коледата на дечицата в домовете. Да им организираме празник? Дядо Коледа, Снежанка... Да наемем актьор или някои артистични татковци и мами ще влязат в роля?
А, чувалът ще е пълен, именно благодарение на твоята идея...?!?

Тема Re: Реших за Коледа.... [re: woman]  
Автор lavender (старо куче)
Публикувано23.11.05 17:36

deystvame po vaprosa,shte se znae skoro vsichko

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.