Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:12 13.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Тетанус  
Автор belerby (непознат)
Публикувано23.11.05 01:11

Редно ли е да се бие ваксина против тетанус на бременна жена и в кой месец от бременността? И не е ли по-добре да се постави такава до 7 дни след раждането, както по-принцип се практикува при наранявания?

Тема Re: Тетануснови [re: belerby]  
Автор Julietta ()
Публикувано23.11.05 09:25

И на мен ми беше ред за ваксина докато бях бременна, но не ми я сложиха точно по тази причина, а и после забравих и така и не я сложих.

Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано23.11.05 10:30

Ако е тази, която се слага на 25, 35 и т.н. според мен не е редно да се слага на бременна жена. Когато аз бях за тази ваксина на 25, личната специално ме пита дали съм бременна и понеже още не бях ми я сложиха.

чаша бада

Автор Tedulina (мама на Хриси)
Публикувано23.11.05 11:36

Аз също бях бременна по време на преваксинацията и не ми сложиха.

Автор malka s4et-ka (вече мама)
Публикувано23.11.05 16:05

и при мене беше така и аз я пропуснах даже и сега мисля да я пропусна пък защото кърмя,не е фатално да ти я поставят по-късно

Автор milena* (Варна)
Публикувано23.11.05 16:38

Все още има женски консултации където слагат ваксината по време на бремеността. Миналият път когато бях бременна/2003 г/ ми сложиха такава ваксина. Тогава разпитвах много лекари,повечето бяха на мнение ,че това е останало от старо и вече не е необходимо да се прилага. Но няма и да ми навреди по някакъв начин. Става въпрос за тетаничен анатоксин- това което се слага и при наранявания,ухапвания...
Втората бременност не са ми слагали.

[imаgе]http://b3.lilypie.com/TZyfm8/.png[/imаgе]
[imаgе]http://b1.lilypie.com/bcJom8/.png[/imаgе]

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.