|
Тема
|
Ден на Християнското семесйтво
|
|
Автор |
mama_mimi (непознат) |
Публикувано | 21.11.05 09:11 |
|
Здравейте мили майчета!
От скоро се говори за този ден като празник, но пък аз много си го обичам. Не съм някаква фанатична християнка но пък си спазвам основните обичай и празници. Само че днес ми се случи нещо много неприятно сутринта, водя баткото на детска градина и тои казва на г-жата че днес е празник, е то реакция ама нейната беше гадна направо трябваше наи накрая аз да исе извинявам че детето е казало така. Не че си оставих магарето в калта ама карай да върви.
Интересно ми е какво е за Вас този ден, имате ли си някои ритуал или де да знам обичай за празнуване днес?
Целувки от мен
| |
Тема
|
Re: Ден на Християнското семесйтво
[re: mama_mimi]
|
|
Автор |
blizna4e (мартенска мама) |
Публикувано | 21.11.05 10:07 |
|
Браво мамо Мими,добре си се сестила !Хубав ден е днес !
Лично аз не празнувам по някакъв специален начин,само изпращам и получавам поздравления.
Искам да поздравя всички мами от форума и техните семейства и да им пожелая много здраве,щастие и усмивки !
А за учителката...какво да ти кажа,просташки е реагирала !Моята майка е директор на детска градина и днес е организирала тържество по случай празника,за всички дечица и семействата им.Въпрос на желание и култура.
Не се ядосвай,лек ден и хубав празник мамо Мими !
Редактирано от blizna4e на 21.11.05 10:10.
| |
Тема
|
[re: blizna4e]
|
|
Автор |
Nasinda (глезана) |
Публикувано | 21.11.05 10:21 |
|
Честит празник и от мен девойки! Няма нищо по хубаво от празниците за семейството.
Аз също не го чествам по някакъв специален начин, но много ми харесва двамата с мъжат ми да си сготвим нещо хубаво и да го отпразнуваме... Толкова ми е хубав този ден, колкото и Коледа
Весело изкарване
| |
Тема
|
[re: Nasinda]
|
|
Автор |
VlF (непознат
) |
Публикувано | 21.11.05 10:50 |
|
Здравейте и от мен, мами! Честит празник на всички!
Моето семейство е само на 10 дена и все още сме нямали такъв празник, но днес ще се опитам да измисля нещо, което да превърнем в традиция. И искрено се надявам догодина да можем да включим в нея и малкото човече, което расте в мен!
Хубав празник на всички семейства!
| |
Тема
|
Re: Ден на Християнското семейство
|
|
Автор |
roya (кандидат мама) |
Публикувано | 21.11.05 12:02 |
|
Мамо Мими, това си е един хубав празник, който не бива да се пропуска. Като християни е редно на днешния ден да си кажем заедно с любимия човек една молитва пред иконата на Дева Мария (днес е нейния празник въведение Богородично в храма) или на Христос. Да благодарим, че сме заедно, че се разбираме и да молим за бъдещата им подкрепа във всяко начинание. Молитвата не е въпрос на православен фанатизъм, а най-нормалното общение във вярата.
Господ здраве да дава на вашите семейства. Обичайте се, защото и той ни обича
| |
Тема
|
|
|
Автор |
woman (Любяща и любима) |
Публикувано | 21.11.05 13:22 |
|
Честит празник!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
eti (Мама на Борис) |
Публикувано | 21.11.05 16:50 |
|
Какъв по-голям повод за театър, от един църковен празник! Те са в изобилие а и самата Църква си е театър! особено в България! Кой от кой по-голямо представление да изнесе!
Празник за семейството е всяка споделена вечер, а не само тези отредени от Църковния календар.
Един рожден ден на детенце е по-важен празник, поне за мен!
Но иначе, защо да не празнуваме! макар и не църковному!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
nikol78 (мама на София) |
Публикувано | 21.11.05 18:05 |
|
Честито и от мен 
София 16.08.2004г.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Tandoori (veche mama) |
Публикувано | 22.11.05 06:33 |
|
Ние откакто не сме в БГ го празнуваме на датата на Деня на Благодарността в САЩ, но за мен винаги си е бил един хубав празник, който понякога в забързаното ежедневие те кара да преосмислиш дали не обръщаш прекалено много внимание на дребни неща, а забравяш истинските неща до себе си. Вярно е, че всеки ден със семейството е ценен...но си мисля, че е хубаво, че семейството като такова има празник, на който можеш да покажеш на другите, че въпреки всички трудности, с които се сблъсквате през годината вие оставате едно цяло и се държите един за друг. Хората имат нужда от "припомнането" на такива неща именно чрез празниците...иначе никога нищо не бихме празнували, ако разчитахме, че всеки ден трябва да е специален.
Честит празник със закъснение! :-)
| |
|
|
|
|