Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:13 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Не ака!нови  
Автор pipi_67 (momagain)
Публикувано14.11.05 22:41

Не че не ми се е случвало и с другите ми деца, ама как е при вас?!
Малката яде добре, наддава добре, но не се изхожда редовно- вярно, че по книгите пише, че често естествено хранените кърмачета се изхождат по- рядко, но моята педиатърка е на мнение, че ако не се изходи веднъж на два дни, трябва да й помагам с термометър.
Имаше ли/има ли такова нещо при вашите бебета?

Тема Re: Не ака!нови [re: pipi_67]  
Автор 3лaBeщицa (член)
Публикувано15.11.05 00:38

И аз имам същия проблем. От месец някъде. До тогава си акаше дори повече отколкото трябва - по 5-6-7 пъти на ден. И изведнъж не ака три дена. Отидохме на консултация и естествено казахме и за това. Педито каза, ако не ака до вечерта да пробвам с термометъра - и така и направих. Оттогава понякога ака всеки ден, понякога през ден, понякога през два. Не знам защо е така . Почнах да си мисля, че е гладна - за двата месеца е наддала само по 600 грама на месец и е пораснала само 4 см. Но не знам, от друга страна си е спокойна и вечер спи минимум 8 часа без прекъсване, което направо си е рекорд за нейната 2 месечна възраст (всъщност тя си спи така още от първата седмица). Да не казвам, че в повечето случаи докарва до 10 часа сън, а от време на време и по 12-13

А, в клубовете на бг-мамма препоръчват водичка с кафява захар - действала разхлабващо - на 80 гр. вода - една чаена лъжичка кафява захар.

И ако още веднъж ми се загуби без да се отпечатам излизам и започвам да вия срещу луната - пиша го за 3 път вече(но тоя път го копирах)

Ванко - 13.09.1990
Васко - 01.10.1995
Преслава - 07.09-2005

Тема Re: Не ака!нови [re: 3лaBeщицa]  
Автор pak.vessela (непознат )
Публикувано15.11.05 08:31

Pipi, ЗлаВещице, доста има изписано в Клуба по повод бебешкото акане, от което става ясно, че универсално правило няма. Струва ми се, че повечето ни лекари са доста невежи по отношение на кърменето и кърмените бебета, така че не се предоверявайте. Много е важно дали милите бебчета акат леко и каква е консистенцията на произведението. Случвало се е ние да пропуснем 2-3 дни, но ака след това без усилие и доста редичко. Мисля, че наистина майчината кърма се усвоява доста по-пълно. Има, разбира се, и случаи на истински запек дори у кърмаче, но тогава и майката е запечена. Промяна на хранителния режим на кърмачката дава изключително добри резултати и е доста по-безопасно от неприятните за бебето и майката манипулации с термометри. Хапнете си повечко плодчета, овесени ядки, нещо, което вас ви разхлабва. Помага и поставяне на бебето по корем, масаж и гимнастика с присвиване на крачетата към коремчето.
Що се отнася до наддаването, ЗлаВещице, също не изглежда като повод за притеснение. Едва ли 2 см на месец са малко, а и 600 гр са си в нормата. Ти сама даваш най-вероятното обяснение - Приси е кротушка и нощем доста си поспива. Ние не спехме по цели нощи и наддавахме по 1.200 кг. Ама, ако те попитам дали си съгласна да се сменим? Чела съм, че до известна възраст нощните хранения играят голяма роля за наддаването на бебчетата. Ти си прецени дали има нужда да я будиш. Успех!

Тема Re: Не ака!нови [re: pak.vessela]  
Автор cveti_3 (член)
Публикувано15.11.05 10:11

Mama pak.vesela е съвсем права!! Да и на мен са ми казвали, че ако кърмачето не ака или ака много малко е , защото може да усвоява кърмата на 100%.
При мен бебо както акаше по 7 пъти така изведнъж само 1- 2. Много се притесних и започнах да ям круши. Освен , че бебо започна да ака 3 пъти (това ме успокои) и аз се разхлабих ктай него Упс!!

Опитайте и вие, може и при вас да помогне!

Тема Да, с моето Алексче и аз се поизмъчих...нови [re: pipi_67]  
Автор desykv (*веселячката*)
Публикувано15.11.05 10:31

психически, а не трябвало да се безпокоя изобщо...
Споко, Пипке!
Нормата за аканията е мноооооого широка, както се информирах след проблема с Алекс - от 7 пъти на ден до 1 път на 7 дена! Една седмица е крайната точка, след която трябва да се предизвика изхождане, ако бебето не е акало, но си пишка редовно, храни си се, изглежда добре /жизнено/ и ако е на кърма... Да видиш Алекс как почна да ака от веднъж на 3-4-5 дена на 2-3 пъти дневно, щом почнах с плодовите пюрета.
И аз бях пуснала тема миналата година - и една мама просто ми каза с усмивка да се наслаждавам на тези чисти времена! И важното е да няма запек - тоест акитата да не са твърди таратонки. Ако бебчо се изхожда рядко, но акото му не е запек, всичко с него е наред!
Ако искаш ще издиря моята тема, за да пусна линк тук към нея - същото се интересувах и аз... И бях уплашена да не се натрови и т.н. от това неакане...
Няма такива работи! Бъди спокойна, всичко е наред!!!

Леле, днес Алекс навършва 1 година и 3 месеца - кога ми порасна?!?

Редактирано от desykv на 15.11.05 10:49.

Автор michok (непознат)
Публикувано15.11.05 11:40

И аз се бях притеснила,защото акаше 1-ят месец по няколко пъти на ден,а изведнъж от 2-ят започна на 2 дни веднъж.Ама как само се осираше(до ушите).Забелязах,че ако аз неходя до тоалетна и той неходи.Затова започнах да хапвам по-разхлабващи неща и нещата се пооправиха.

Тема същия случай като при Зла Вещицанови [re: pipi_67]  
Автор DreamsComeTrue (videnie)
Публикувано15.11.05 12:10

първо акаше във всеки памперс. Вече по 1 път на 2-3 дни. Нищо не правя по въпроса понеже бебо не дава признаци да страда поради рядкото изхождане.

Автор nurika (непознат)
Публикувано15.11.05 13:24

аз също съм имала тези проблеми с малкия. ако сте на кърма това е от нея. яж по леки неща. но не се притеснявай нашия рекорт очбикновенно е бил 3-4 дни и тогава му слагах търнометъра. давай му първо в началото в първите 2 - 3 дни с чай, със сок от круши, или с дръжка от мушкато. това ако искаш ми вярвай е най-ефикасното за мене. не се ли изака първите 2-3 дни с разни чаьове и сокове вместо търнометъра късаш една дръжка от мушкато навлажняваш я и я вкарваш в дупето и я завъртваш няколко пъти. има ефект.
но аз докато го кърмех постоянно си имаше запек. но чаках 3 дни и тогава действах. ако имаш въпроси питай. бързо пиша защото съм на работа. но ще ти отговоря ако ме питаш нещо.

Тема Re: Не ака!нови [re: nurika]  
Автор 3лaBeщицa (член)
Публикувано15.11.05 14:33

Благодаря ви момичета, поне мен ме успокоихте. Наистина несъм имала такъв проблем до сега. И двамата ми големи юнака съм ги кърмила доста - първия 1г.3м., втория - 8м. и винаги са пълнели пелените - тогава нямаше памперси - по 5 пъти на ден. Но щом казвате, че е така ви се доверявам

Ванко - 13.09.1990
Васко - 01.10.1995
Преслава - 07.09-2005

Автор 3лaBeщицa (член)
Публикувано15.11.05 19:08

Пипи, не знам дали ти пратиха този линк в бг-мамма

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=14649

Ванко - 13.09.1990
Васко - 01.10.1995
Преслава - 07.09-2005

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.