Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:42 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Хипофункция и бременностнови  
Автор svetlana_78 (непознат )
Публикувано15.11.05 16:42

Здравейте!
Доста се чудех дали да поставя този въпрос, за да не взема да наплаша някоя мама която има същия проблем! Но пък така или иначе имам нужда от съвет.
Имам хипофункция на щитовидната жлеза. Наскоро прочетох в бг-мама, че това може да доведе до забавено умствено развитие на плода, както и до вътреутробна смърт. Казах това на гинеколога, който наблюдава бременността ми. А той само каза:"Ами така става като четеш в Интеренет. Ти да не мислиш, че там все дипломирани лекари пишат." И ми даде да разбера, че колкото по-малко чета, толкова по-малко "глупости" ще си внушавам. В същото време личната ми лекарка каза, че има и такава опасност при хипофункция.......
Истината е, че имам това заболяване отпреди да родя първото си дете. При него нямаше проблем. Но това съвесм не ме успокоява достатъчно.
Някоя мама имала ли е такъв проблем? Знае ли какви изследвания трябва да се направят? и евентуално има ли профилактика, която да намали рисковете?
Благодаря!

Тема Re: Хипофункция и бременностнови [re: svetlana_78]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано15.11.05 17:01

Не искам да те плаша,но личната ти лекарка е права.На моята сестра на мъжа й сестра (не знам каква й се пада,зълва май,не ги разбирам много тези) е с таква хипофункция.Първото си дете роди нормално,второто се роди мъртво.Казаха й ,че било от жлезата.Защо не са взели мерки обаче преди това-не знам.Не ми беше удобно да разпитвам.Тя и досега не се лекува,нито пък зет ми,който е със същия проблем.Тяхна си работа,не са малки.Консултирай се с ендокринолог и смени гинеколога си.Успех и не се плаши,това са редки случаи,но ти все пак си вземи мерки,разпитай.

Тема Re: Хипофункция и бременност [re: Blondi]  
Автор Mama Svetla (непознат)
Публикувано15.11.05 18:22

Не се шашкай излишно!
Отиди и се консултирай с ендокринолог, за да се успокоиш.
Аз имам хипофункция на щитовидната жлеза още от пубертета, но това не създаде проблеми през бременността ми.

Тема Re: Хипофункция и бременностнови [re: Mama Svetla]  
Автор belerby (непознат)
Публикувано15.11.05 18:54

Личната ти лекарка е права и това, което си прочела в Интернет също. Но хипофункцията на жлезата може да бъде констатирана само с хормонални изследвания. Аз например имам някакво увеличение на щитовидната жлеза, но досега колкото пъти са ми пускали изследвания винаги са в норма, така че спокойно, како ти бяха написали отиди на ендокринолог и си направи тези контроли, дори и да имаш изменения лекарствата, които ще ти изпишат не преминават в плода, но реголират неговото развитие.
Успех!

Тема Re: Хипофункция и бременностнови [re: belerby]  
Автор svetlana_78 (непознат )
Публикувано15.11.05 19:54

Благодаря ви много! Знаех си, че тук ще намеря помощ! Наистина благодаря!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.