Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:33 07.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема Вардаааа! Пешеходци ЛЯТО 2004 *12*нови  
Автор Keнra (мама)
Публикувано30.09.05 07:50

*************************************************************************************************
Ю Л И 2 0 0 4
*************************************************************************************************
1. 18.06.04 *** момченце Тони *** на njul , 3.25 кг, 50см
2. 19.06.04 *** момченце Йоан *** на Ita , 4.15 кг, 54см
3. 23.06.04 *** момченце Калоян *** на pette , 3.4 кг, 50см, нормално раждане
4. 28.06.04 *** момиченце *** на Silvita , 2.85кг, 48см
5. 03.07.04 *** момиченце Ива *** на dss_ , 3.15кг, 50см, Пловдив
6. 03.07.04 *** момченце Михаил *** на scout , Америка
7. 05.07.04 *** момиченце Лори *** на UV , 3.6кг, 53см, Дания
8. 05.07.04 *** момиченце *** на Ми6ка , 3.1кг, 50см, Хамбург

9. 05.07.04 *** момиченце Рада *** на millinka , 3.5кг, 51см, Варна
10. 08.07.04 *** момиченце Лора *** на Luna , 2.7кг, Англия /Пловдив
11. 12.07.04 *** момиченце Калина *** на NatyD
12. 14.07.04 *** момченце *** на krassy_m , 4.5кг, 52см
13. 14.07.04 *** момченце Адриан *** на Каli_77 , 2.8кг, 48см, Шейново, д-р Велев, нормално раждане

14. 15.07.04 *** момченце Симеон *** на SIANA , 3,1кг, 49см, Пловдив
15. 16.07.04 *** момиченце *** на Кенга ,3.1кг, 49см, Сливен
16. 19.07.04 *** момченце Боян *** на miaou , 4,1кг, 52см, Пловдив
17. 19.07.04 *** момиченце Десислава *** на Vances , 3,1,51
18. 20.07.04 *** момченце Давид ***на matiya , 2.99кг, 51см, Америка, цезарово сечение

19. 22.07.04 *** момченце Берк *** на beria , 3.05кг, 48см, Майчин дом, нормално раждане
20. 28.07.04 *** момченце Петър *** на Duci , 3.65кг, 50см, Св.София,д-р Маленов, цезарово сечение
21. 29.07.04 *** момиченце *** на kopche , 2.7кг,49см
22. 30.07.04 *** момченце Владимир *** на Taya , 3.65кг, 51см,д-р Желязков, ІІ-градска, нормално раждане
23. 31.07.04 *** момченце Явор *** на brigite , 3.3 кг, 52см, Втора Градска,нормално раждане

А В Г У С Т 2 0 0 4
24. 05.08.04 *** момиченце Емилия *** на slanceslance , 3.4кг, 52см, нормално раждане
25. 06.08.04 *** момченце Алекс *** на jonni_to , 3.35кг, 51см, Св.София, д-р Тодорова, цезарово сечение

26. 06.08.04 *** момиченце Дарина *** на Sema , 4кг, 53см, Шейново, д-р Димитров, нормално раждане

27. 07.08.04 *** момченце Димитър *** на billy_wolf , 3.4кг, 50см, Майчин дом, д-р Дяволов, нормално раждане

28. 9.08.04 *** момченце Антон *** на golden , 4.34кг, 53см, ВМА-Пловдив, проф.Милчев, д-р Канатова, секцио

29. 9.08.04 *** момченце Галин *** на mametoO4 , 5.45кг, 51см, нормално раждане
30. 10.08.04 *** момченце Кристиян *** на Малко_коте , 3кг, 50см, Св.София, цезарово сечение

31. 10.08.04 *** момиченце Карина *** на barbaron , 3.22кг, 50см, Майчин дом, Варна, секцио
32. 11.08.04 *** момиченце Елена *** на Collibri , 4.1кг, 52см, Св.София, д-р Ковачева, секцио

33. 11.08.04 *** момченце Мартин *** на Just a girl , 3.16кг, 49см, Габрово, д-р Митев, нормално раждане

34. 12.08.04 *** момиченце Ирина - Богдана *** на Redrose , 4.16кг, 54см, Париж, секцио

35. 12.08.04 *** момченце Йоан *** на nuneva , 3.54кг, 50см
36. 14.08.04 *** момиченце Йоана *** на titi_78
37. 14.08.04 *** момченце Александър *** на mam4eto_082 , 2.96кг, 49см
38. 15.08.04 *** момченце Александър *** на desy_kv , 2.85кг, 51см, Втора градска, нормално раждане

39. 15.08.04 *** момченце Красимир *** на коте.коте , 3.8кг, 53см, нормално раждане

40. 16.08.04 *** момиченце София *** на nikol78 , 3.55кг, 52см, болница Лозенец, секцио

41. 16.08.04 *** момиченце Елица *** на bony , 3.35кг, 50см, МБСАЛ, Бургас, д-р Шик, ак. Младенова, нормално раждане
42. 16.08.04 *** момиченце Магдалена *** на juna , 3.8кг, 52см, нормално раждане
43. 16.08.04 *** момченце Павел *** на vodolej4e , 3.15кг, 49см, Майчин дом, секцио, д-р Хранов
44. 16.08.04 *** момченце Адриан *** на Lady01 , 3.54кг, 50см, нормално раждане в Окръжна болница
45. 17.08.04 *** момиченце Виктория *** на dalala , 3.55кг, 51см, секцио

46. 19.08.04 *** момиченце Елпида *** на Айез Седай , 3.65кг, 52см, Солун, нормално раждане

47. 22.08.04 *** момиченце Дария *** на toledo , нормално раждане
48. 24.08.04 *** момиченце Анджи *** на mariely

49. 26.08.04 *** момченце Иван *** на Mama_Zo , 3.65кг, 51см, нормално раждане

50. 26.08.04 *** момиченце Карина *** на Faith77 , 3.7кг, 52см, нормално раждане
51. 27.08.04 *** момиченце Калина *** на vajrater , 3.15кг, 50см, нормално раждане
52. 28.08.04 *** момченце Валентин *** на Sesi , 3.25кг, 50см
53. 30.08.04 *** момиченце Цвета *** на redhat , 3.45кг, 51см, МБСАЛ, Майчин дом, д-р Диков, нормално раждане
54. 31.08.04 *** момченце Мартин *** на ivata , 3.25кг, 51см, Шейново, нормално раждане

Тема Re: Вардаааа! Пешеходци ЛЯТО 2004 *12*нови [re: Keнra]  
Автор Keнra (мама)
Публикувано30.09.05 09:26

Сега да разкажа и за нашето пешеходче.
Беше ми дотегнало всички да ме питат - "Колко е голяма? Аууу! На година и два месеца и още не ходи?"
Върха беше, когато една много добронамерена и симпатична леличка умря от учудване как е възможно още да не е проходило детето и накрая заключи - "Ами той моя син проходи на година и шест месеца..." Само дето не разбрах що се чудеше тогава, ама нейсе.
Та значи аз бях решила да оставя детето да проходи самички. Без водене за ръце, без проходилки, каишки и всякакви подобни. Преди месец и нещо майка ми не издържа и ме обвини, че спъвам развитието на детето и въобще и изобщо. Съответно започна да я води за ръчички и Дени свикна така. 40 дни изнудваше всеки, който й попадне да я разхожда. Съответно тя искаше задължително за двете ръчички да я държим и макар отдавна да си личеше, че може да се пусне, по никакъв начин не се съгласяваше дори и само за едната ръка. Аз обвиних майка ми, че ако не бяхме започнали да я държим до сега отдавна да се е престрашила да се пусне, а тя ми заяви, че тъкмо така на детето крачетата са заякнали и иначе кой знае кога... Абе не можем да се разберем кой е прав.
Преди две седмици Дени подлъгана от едни цветя в градината на свекърва ми (умира за цветенца!!!) несъзнателно направи три крачици, но после се насъбраха една камара зрители и тя предпочете да продължи с лазене. Преди два дни хареса бастунчето на другарчето по разходка. Сигурно и вие ги имате - бастунчета с дрънкаща топка на края, дето малките пешеходци ги бутат. Стана луд скандал между двете деца на сред центъра. Чудех се да се смея ли, да се ядосвам ли. Дени пищеше с цяло гърло, посягаше да ме удря, биеше ми главички. Обещах да й купя същото веднага щом се успокои, но по пътя към магазина на няколко пъти имахме изблици. И после - О! ЧУДО! Решението било в бастунчето. Като се влюби в него, веднага се съгласи да я държим само за една ръка и започна едно обикаляне... Вчера на обяд вземането на кухната ни костваше 40 минути, при все, че ако съм сама се справям за не повече от 5.
Само че горкия ни тати стоеше изолиран от цялата еуфория. Всеки път, когато тя направи някоя самостоятелна крачица него или го нямаше или бе обърнат на другата страна. Накрая я издебнах и я снимах с камерата на малко клипче, че да я види и той. И... (Тук започва интересното. Дано не съм ви писнала с моите обяснения, ама много чаках и много се вълнувам! ) Излизаме снощи на разходка и те двамцата и бастунчето се водят за ръчичка. Обикаляха, обикаляха и в един момент не знам какво ме бутна, поглеждам ги - татито седи като вцепенен, а нашия мъничък Чарли Чаплин стиска бастунчето и се поклаща в посока бъдещето. И като се почнаха едни обиколки... Няма спиране. Първо прави няколко минути тигели , но после взе да се уморява и започна да пада. А ние седим и не смеем да гъкнем. Е, радвам се, че в цялата еуфория успях да извадя камерата и имаме документирани първите стъпки.
Много е хубаво! Спомням си, че през последния месец на бременността слушах една песен, в която се разказваше, колко се радва майката на раждането на детето си, на прохождането, тръгване на детска градина, училище, първа любов и как всяко едно ново нещо все повече и повече отдалечава детето й от нея. Докато накрая тя си остава сама, синът е в големия град и тя се радва, че той не се обажда, защото майчиното рамо се търси когато имаш някакъв проблем. Хем красиво, хем тъжно, хем много истинско. Голям рев ревах тогава (нали се сещате, че и хормоните помогнаха). Вчера се сетих за тази песен. Ето, че и моето детенце се отдалечава от мен. Крачка по крачка... И от мен се иска да съм там, когато тя има нужда от помощ и да стоя тихо от страни и дас е радвам, когато тя е щастлива.
Безоблачен и лек път ти желая, моя мъничка Деничка!

Автор kasmet4e (Мама на ИВКА)
Публикувано30.09.05 11:25

честито прохождане, да сте живи и здрави.... много късмет и успехи.
направо ме разплака с този разказ.. много мило и наистина малко тъжно

Автор LadyO1 (и малкия Ади)
Публикувано30.09.05 11:30

Честити ходещи крачета на малката Дени!!!!!!!!!!!!!!!

Желаем и лек и безавариен път, изпълнен с много цветя

Автор geminarius (скомина)
Публикувано30.09.05 11:35

Сладка Деничка иzнудвачка Да я нацука6 много, на теб и мъжлето ного поzдрави и ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН (ей сега ми просветна, че ти е минал )

На Деничка пожелавам пътят й винаги да я иzвежда при цветя.

Редактирано от geminarius на 30.09.05 12:02.

Тема Супер тема си пуснала!!!нови [re: Keнra]  
Автор desykv (*веселячката*)
Публикувано30.09.05 17:42

А пък аз пустата му магарица се разревах на разказа ти за малката Деничка... Наистина е така с майката...
Обичам ви, милички, и до утре с някои от вас!!!

Честито на ходещите крачета и малко да падат, и само във верни посоки да ходят!!! А на мама и тати бързоходни настигащи спасяващи крака!

Редактирано от desykv на 30.09.05 17:44.

Тема Кенга, засрами се!нови [re: Keнra]  
Автор Duci (Angel)
Публикувано30.09.05 22:31

Рева си тук като някое старо магаре, каква е тая дарба за писане от вас с Мишка???

Честити ходещи крачета!!! Да прави големи крачки момата, да пада много малко и да се научи как да се изправя бързо!

Тема Re: Супер тема си пуснала!!!нови [re: desykv]  
Автор Keнra (мама)
Публикувано30.09.05 22:46

Благодаря ви момичета за хубавите пожелания! И Дени ви благодари! Дано наистина е светло, щастливо и пълно с цветя бъдещето на дечицата ни!
Аз... Абе не съм искала да ви разревавам, ама май от вътре ми дойде. Всъщност днес цял ден нищо не можах да свърша в къщи. Само ходя като гламава и току си целуна детенцето и очите ми се напълнят със сълзи. Не очаквах, че толкова ще се разнежа от прохождането. Пък и не стана изненадващо, личеше си, че всеки момент ще се случи ама на - хълцам си и аз.

Дуцка, това за дарбата вземи го кажи на учителката ми по литература, моля те! В гимназията все с четворки се мъдрех по нейния предмет. Ей така някак хубаво ще ми дойде да я натрия носа, макар и 15 години по-късно.

Geminarius, както винаги си страхотна!!! Благодаря ти!!!! Пътечката ни е като от приказките. Да ви се връща, като й дойде времето на Сара. И за рождения ден благодаря! Не пропускаш никога!!! (Може да забавяш, но не забравяш! )

Целувки на всички ви и на мъничките, вече спящи слънчица.

Тема Re: Супер тема си пуснала!!!нови [re: Keнra]  
Автор kopche (добро)
Публикувано01.10.05 16:13

Е, Кенга, и мен ме насълзи!
Честити ви ходещи краченца!

И Лори така с това търкало проходи. И тя много си го обичаше, докато преди 2 седмици не го загубихме/забравихме в парка. Наистина тези бастунчета са голям хит при всички прохождащи бебета.
Аз знаех това от баткото и предвидливо бях взела за 1-ви юни и на Лори такова.

Тема Re: Супер тема си пуснала!!!нови [re: kopche]  
Автор Silvita (лежерна)
Публикувано01.10.05 22:11

Честити ходещи краченца на Дени и Хана!
Кенга, и мен разрева, ей! Като се сетя как преди вече повече от година седяхме и мъдрехме списъци за родилното, а колко път сме изминали и ние благодарение на тези мънички краченца, които ни подритваха по тумбаците и които сега гоним...

Да бъдеш родител е най-невероятното нещо на света и ми иде да се напердаша, че не винаги съм успявала да оценя колко вълшебен е всеки миг, прекаран с малкото ми слънчице... Питайте ме сега как го оценявам, като понякога се прибирам след като е заспала, сутрин като излизам докато тя спи, като говоря с гледачката и я чувам как весело крещи около нея... Хем ми иде да зарежа всичко и да си седя вкъщи с нея, хем знам колко се бях побъркала и как не се чувствах пълноценен човек, докато не работя... Странно нещо е живота.

Не съм влизала в клуба от седмици и толкова ми липсва понякога общуването на бебешки теми. Много смешна случка ми се случи миналата седмица, бяха ни поканили клиенти на бизнес обяд, шефката им с бебе на 6 м, другите момичета с деца на 3 и 6 г, моя шеф чака бебе след 2 м, като се отплеснахме, говорили сме близо час и нещо за деца Никаква работа не свършихме, поне да се бяхме прибрали да си видим децата за това време :)))

Иначе Рая е пораснала страшно много. Не на кг де, 9300 беше преди месец, но не изглежда слабичка. Ядем си купешките пюрета на Хип и Несле, но сега пробвам да я захраня с фризолак (първия опит преди 2 м беше неуспешен). И моето магаренце на година и три месеца пак придоби колики, но се борим упорито с глупавата алергия и вече като че ли се вижда светлина в тунела, чук-чук. Разбира страшно много и като се прибера вечер от работа започва да ми показва какво е научила през деня. Все още заспиваме на ръце на музика, но това вече не ми тежи - тази прегръдка ме кара да се чувствам истински успял човек и не знам за нея, но без това приспиване аз вече не бих могла да заспя

Целувки на всички от нас и обещавам скоро да пусна снимки :)

Рая

Редактирано от Silvita на 01.10.05 22:12.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.