|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
какво мислите за ТВ в детската
|
|
| Автор |
V_lady (усмихната) |
| Публикувано | 09.11.05 14:23 |
|
|
Здравейте! Четох една тема за телевизия в детската градина в "Родители и деца" и ми е интересно какво мислите и вие. Ето и самата тема
Знам, че тук четат и пишат повече майки отколкото там и това е причината да пусна тази тема.
| |
|
Тема
|
Re: какво мислите за ТВ в детската
[re: V_lady]
|
|
| Автор |
surfline (veche poznat) |
| Публикувано | 09.11.05 14:45 |
|
|
И после МакДоналдс бил виновен zа това, че децата са с наднормено тегло...неzнам си кой си, че са с гръбначни иzкривявания и очила и т.н... ...ами аz съм zа това детето да бъде колкото се може повече навън_мръсно, мокро, но да е на въzдух и да се движи и играе, а zа "усмиряване" има книжки zа оцветяване, zабавни игри....а бе въобЩе неЩа бол...но като цяло и ние с мъжът ми не сме много големи фенове на ТВ...новините и някой филм, ако е интересно....а zа ДВДто няма да коментирам....на 7 Ще играе на Нинтендо по цял ден и Ще носи лупи -3 диоптера  ...като цяло глупава идея ми се струва.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
new* (непозната) |
| Публикувано | 09.11.05 15:15 |
|
|
Мисля, че е напълно излишно и вредно.
| |
|
|
|
Идеята ми струва ужасно лоша. Все пак там си пращаме децата главно за да научат да общуват с други деца (да се "социализират" както обичам да казвам аз), а чрез зяпане в телевизора човек не се учи да общува, наппротив затваря се в себе си и става саможив. Общуването се учи чрез игрите и заниманията, чрез скарването по между децата, удрянето, дори и поухапването понякога. Това са все неща необходими за нашите деца, за да станат здрави личности.
В нашата градина няма телевизори в групите и аз съм много доволна.
Не отричам тотално телевизията. В къщи дъщеря ми гледа телевизия, но това гледане е съпроводено от хиляди въпроси от нейно страна, на които ние отговаряме и разбира се гледането е силно ограничено и съсредоточено главно в почивните дни, когато имаме повече време. Вечер след работа се стараем да си обръщаме внимание биз ТВ, защото и без друго се прибираме късно и имаме само 1-2 часа време докато си легнем.
| |
|
|
|
телевизорът не е толкова лошо нещо - може да е вреден и полезен, зависи за какво и как се използва. В детската градина от време на време може да се пускат образователни филмчета за деца по които те да задават въпроси. Но в никакъв случай да си бръмчи през цялото време и децата да дзяпат глупости. DVD-то е хубава идея и ако се използва разумно може да е голям плюс, защото родителите често не намират време да обясняват на децата това което виждат по ТВ, да отговарят на въпросите им. А на възпитателката това и е работата.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
bubanka (зла вещица) |
| Публикувано | 09.11.05 17:24 |
|
|
против, не че някой ме пита ...
| |
|
|
|
И не за друго, а защото когато свършат с ученето, играта на двора, спането и т.н., от 16 до 18 часа обикновено става тъмно и уморено, тогава ще им идва супер малко телевизия. Било то видео филми за тях с английски, било то детски филмчета. Т.е. телевизията не е непременно свързана с Юги Йо /егати смотаното нещо/, а с любимите им Цар Лъв, Немо и останалите красиви филми на Дисни. Те са и възпитателни.
Няма начин обаче...
П.П. Сега разчитам само на компютъра за използването на някои програми с образователна цел, което ме ограничава, пък и смятам, че монитора е по-вреден от екрана, да не говорим, че ги разделям на групи по 3 деца, а така се разбива групата - останалите вилнеят с играчките през това време и насред играта трябва да ги викам... Ако имах екран и ДВД или видео щях да използвам с по-голяма част от децата именно такива неща.
Редактирано от вeceлo чaйничe на 10.11.05 08:18.
| |
|
|
|
От 16 до 18 часа на децата в нашата група се четат приказки и се обсъждат. Децата рисуват, играят...след спането точно пък тези 2 часа не виждам как ще са уморени. Както и госпожата която е 2ра смяна и е на работа от обяд...Пък и казваш, че 'вилнеят' с играчките...значи никак не са уморени.:-)))
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
mama reni (минаващ) |
| Публикувано | 10.11.05 11:01 |
|
|
На възпитателките ще им е супер - пускат ТВ -то и си почиват. Не съм съгласна, че една възпитателка може да отговори на въпросите на 20 деца (в нашата група са толкова), при положение че в къщи 2 човека едва успяваме да отговорим на въпросите на 1 дете.
| |
|
|
|
Мисля, че Юги о и Звездните рейнджъри не са никак образователни а учат децата на агресия. За съжаление това гледат децата ни а има по-хубави анимации. Но нищо не може да се направи. Поне в градината при нас е така. 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|