|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Дано въпроса ме не ви се стори смешен
|
|
Автор |
3лaBeщицa (член) |
Публикувано | 27.10.05 22:52 |
|
Момичета, солите ли бебетата си? Слагате ли сол във водата?
| |
Тема
|
Re: Дано въпроса ме не ви се стори смешен
[re: 3лaBeщицa]
|
|
Автор |
Mapчeтo (дразнеща) |
Публикувано | 27.10.05 23:08 |
|
Не и ако питаш мен тия бабини деветини са супер смешни.
Нито ще се поти по-малко, нито нищо....най-много да навреди на бебенцето.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jana (бебе Ния) |
Публикувано | 27.10.05 23:11 |
|
Точно тази тема скоро коментирах с майка. Тя ми каза за тази "бабина девитиня" и мисля ако Ния има проблем с потенето да я ползвам, тя мен в началото не е искала да ме къпе в сол и съм почнала много да се потя. Една баба й казала да го направи и до тази година не знаех какво е това (изключвам нормалните ситуации в сауна, плаж и т.н.). Е сега килата ми са в повече и може би на това се дължи, но въпроса ти хич не е от смешните
| |
Тема
|
|
|
Автор |
blizna4e (мартенска мама) |
Публикувано | 27.10.05 23:11 |
|
Въпроса ти никак не е глупав ! Днес смятах и аз да го задам ! Моята майка ни е солила и тримата.Всички мои приятели и познати също като малки са къпани със сол във водата.Моя приятелка козметичка твърди,че клиентките и солени като малки,и тези които не са ,се различават по......миризмата.Т.е.,смята се ,че като се слага сол във водата детето няма да мирише като порасне.Поне в нашия край този ритуал се спазва и до ден днешен от всички майки.Аз също в началото слагах сол,но тъй като Калинче е с атопичен дерматит,не се препоръчва.И все пак и слагам по една лъжичка.Така че ако искаш слагай сол,аз мисля че 1-2 лъжици във водата няма да навредят,поне още не е доказано.
Това си е мое мнение де,с което не задължавам никой.
Редактирано от blizna4e на 27.10.05 23:15.
| |
Тема
|
[re: blizna4e]
|
|
Автор |
3лaBeщицa (член) |
Публикувано | 27.10.05 23:19 |
|
Да, ама аз си я къпя във ваната с телефонния душ 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Acя () |
Публикувано | 27.10.05 23:23 |
|
аз не съм осолявала Ели!в мита че осоляваните деца не се потят няма нищо вярно!аз не съм солена и до преди раждането не знаех какво е да се поти човек, мъжа ми същевремено е осоляван и си се поти!
виж и тук
| |
Тема
|
[re: Acя]
|
|
Автор |
blizna4e (мартенска мама) |
Публикувано | 27.10.05 23:39 |
|
Даа,тъжно.....Наистина и аз съм против втриването на сол в кожата,това е ужасно !Лично аз говоря за слагане на една-две лъжички сол в 15-20 литра вода,а това е съвсем различно.Пък и нали като се разболеем си топим краката в солена вода,значи вероятно има някакъв лечебен ефект.На нас майка ни е слагала по една шепичка във водата.Но да втриваш в кожата.....Господи,това е безумие !
[URL=http://metric.rodim.ru][img]http://metric.rodim.ru/9_20_7_3_2005_1_Кalina.gif[/img][/url]
| |
Тема
|
[re: blizna4e]
|
|
Автор |
Acя () |
Публикувано | 27.10.05 23:54 |
|
ами това за потапянето на краката във солена вода при болест ефекта е същия и без солта , освен това си слагаме сол във водата не за да не се потим
да разбрах за какво говориш, но аз не вярвам в лечебния ефект на осоляването и смятам че има вероятност наистина да раздразни нежната бебешка кожа!между другото има такава забележка в самата статия, в която не става дума само за обилно солене, помне доколкото разбирам аз
| |
Тема
|
|
|
Автор |
3лaBeщицa (член) |
Публикувано | 27.10.05 23:58 |
|
Ами има случаи на друго осоляване. На хавлиена кърпа се насипва едра сол. Детето се завива с нея и престоява не помня колко време 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Acя () |
Публикувано | 28.10.05 00:00 |
|

луд народ!
Редактирано от Acя на 28.10.05 00:00.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|