Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:26 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Дано въпроса ме не ви се стори смешеннови  
Автор 3лaBeщицa (член)
Публикувано27.10.05 22:52

Момичета, солите ли бебетата си? Слагате ли сол във водата?

Тема Re: Дано въпроса ме не ви се стори смешеннови [re: 3лaBeщицa]  
Автор Mapчeтo (дразнеща)
Публикувано27.10.05 23:08

Не и ако питаш мен тия бабини деветини са супер смешни.
Нито ще се поти по-малко, нито нищо....най-много да навреди на бебенцето.

Автор jana (бебе Ния)
Публикувано27.10.05 23:11

Точно тази тема скоро коментирах с майка. Тя ми каза за тази "бабина девитиня" и мисля ако Ния има проблем с потенето да я ползвам, тя мен в началото не е искала да ме къпе в сол и съм почнала много да се потя. Една баба й казала да го направи и до тази година не знаех какво е това (изключвам нормалните ситуации в сауна, плаж и т.н.). Е сега килата ми са в повече и може би на това се дължи, но въпроса ти хич не е от смешните

Автор blizna4e (мартенска мама)
Публикувано27.10.05 23:11

Въпроса ти никак не е глупав ! Днес смятах и аз да го задам ! Моята майка ни е солила и тримата.Всички мои приятели и познати също като малки са къпани със сол във водата.Моя приятелка козметичка твърди,че клиентките и солени като малки,и тези които не са ,се различават по......миризмата.Т.е.,смята се ,че като се слага сол във водата детето няма да мирише като порасне.Поне в нашия край този ритуал се спазва и до ден днешен от всички майки.Аз също в началото слагах сол,но тъй като Калинче е с атопичен дерматит,не се препоръчва.И все пак и слагам по една лъжичка.Така че ако искаш слагай сол,аз мисля че 1-2 лъжици във водата няма да навредят,поне още не е доказано.
Това си е мое мнение де,с което не задължавам никой.

Редактирано от blizna4e на 27.10.05 23:15.

Тема Re: Дано въпроса ме не ви се стори смешеннови [re: blizna4e]  
Автор 3лaBeщицa (член)
Публикувано27.10.05 23:19

Да, ама аз си я къпя във ваната с телефонния душ

Автор Acя ()
Публикувано27.10.05 23:23

аз не съм осолявала Ели!в мита че осоляваните деца не се потят няма нищо вярно!аз не съм солена и до преди раждането не знаех какво е да се поти човек, мъжа ми същевремено е осоляван и си се поти!
виж и тук

Тема Re: Дано въпроса ме не ви се стори смешеннови [re: Acя]  
Автор blizna4e (мартенска мама)
Публикувано27.10.05 23:39

Даа,тъжно.....Наистина и аз съм против втриването на сол в кожата,това е ужасно !Лично аз говоря за слагане на една-две лъжички сол в 15-20 литра вода,а това е съвсем различно.Пък и нали като се разболеем си топим краката в солена вода,значи вероятно има някакъв лечебен ефект.На нас майка ни е слагала по една шепичка във водата.Но да втриваш в кожата.....Господи,това е безумие !

[URL=http://metric.rodim.ru][img]http://metric.rodim.ru/9_20_7_3_2005_1_Кalina.gif[/img][/url]

Тема Re: Дано въпроса ме не ви се стори смешеннови [re: blizna4e]  
Автор Acя ()
Публикувано27.10.05 23:54

ами това за потапянето на краката във солена вода при болест ефекта е същия и без солта , освен това си слагаме сол във водата не за да не се потим
да разбрах за какво говориш, но аз не вярвам в лечебния ефект на осоляването и смятам че има вероятност наистина да раздразни нежната бебешка кожа!между другото има такава забележка в самата статия, в която не става дума само за обилно солене, помне доколкото разбирам аз

Автор 3лaBeщицa (член)
Публикувано27.10.05 23:58

Ами има случаи на друго осоляване. На хавлиена кърпа се насипва едра сол. Детето се завива с нея и престоява не помня колко време

Автор Acя ()
Публикувано28.10.05 00:00

луд народ!

Редактирано от Acя на 28.10.05 00:00.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.