Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:20 03.12.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема кашлицанови  
Автор ralilusi (мама на людмил)
Публикувано25.10.05 16:52

Здравейте мами! моят юнак, който е на 2и7м. от две седмици не спира да кашля.Първо запо4на със сополи от яслата разбира се и така се вла4и втора седмица пиеме само Бронхикум и Стодал и промиваме нослето, но той продължава да кашля яко. Вие какво давате на вашите мал4угани в подобно състояние?

Тема Re: кашлица [re: ralilusi]  
Автор Pipito (непознат )
Публикувано25.10.05 17:42

За кашлица може да се дава и ПРОСПАН.

Тема Re: кашлицанови [re: ralilusi]  
Автор tani4ka (mama na Boris)
Публикувано25.10.05 18:23

Здравей! и при нас всичко започна по същия начин - хрема от яслата. Уж я лекувахме, но явно не беше достатъчно сериозно. В резултат Боби влачи сополи 2 седмици, ние слагахме какви ли не капки, появи се отвратителна кашлица, от която Боби повръщаше...През нощта въобще не можеше да спи...А бе, много тежко
И аз реших да го заведа на лекар - уши, нос, гърло. Човекът го прегледа и каза, че щом за 2 седмици с тези капки не е минала хремата, то трябва да се действа по-радикално. И ни изписа Гаразон и Резоксим. В тях имало съвсем малко количество антибиотик, който убивал бактериите в носа и гърлото. Та днес ни е първи ден, но мога да ти кажа, че действат, защото Боби почти не е кашлял. В петък сме на преглед и тогава ще видим.
Така, че моят съвет е да го заведеш при специалист, за да не стане късно и да се влоши състоянието на детето.
Успех!!!

Борис - 03.06.2004

Автор dafna (с посл.буква А)
Публикувано25.10.05 21:59

Незнам. При нас е същото- от две седмици сополи, после кашлица. Изписаха ни Проспан(сироп) и Виброцил (хрема). Положението се оправи за няколко дена до вчера. Кашлицата се влоши, хремата се засили. Направо се дави от кашляне.

Това е някакъв ужасен вирус.

Дано се оправите по-бързо!

стар потребител с прецакан профил

Автор maiche ()
Публикувано26.10.05 00:05

И моят е така (той е на 2 и 5 мес), явно е някакъв "дълъг" вирус това, защото и сестра му е така... Ту подобряват малко, ту се влошават... Лекарката ни предложи профилактично едно "бисептолче" да им давам, но отказах. Давах Проспан 2 седмици, сега смених с Еуреспал (сироп) + Ксилометазолин за хремата от време на време + чай Бронхо (нещо си) + вит. Ц. Аз лично съм против хомеопатичните миксове от рода на Стодал, имам си едно шише, изписано от докторицата, ама май все по-често забравям да го давам.....

Автор Бeни ()
Публикувано26.10.05 09:27

Скоро и моята дъщеря имаше хрема и кашлица и в тази връзка се поразтърсих за бабини рецепти. Ето на какво попаднах /някои неща са само за възрастни, но пускам всичко/:

Кашлица - алтернативна медицина

Сокът от 3 средно големи печени глави кромид лук се смесва със сока на 1 лимон, 2 супени лъжици коняк и 1 чаена лъжичка мед.
Изпива се на гладен стомах.

В 2 супени лъжици мед прибавете 3 обелени и счукани скилидка чесън.
Оставете сместа за 3 часа.
Тази доза трябва да се приеме за един ден.

Сокът от черна ряпа, смесен със захар в съотношение 2:1, е много добро лекарство срещу кашлица.
Дозата за възрастен е по 2 супени лъжици преди всяко хранене и вечер преди сън, а за дете – по същия начин, но по 2 чаени лъжички.

2 супени лъжици мед смесете с 1 супена лъжица смляно синапено семе, така че медът да стане парлив.
Дозата е за един ден.

1 супена лъжица босилек се залива с 300 мл вряла вода и ври 1 мин.
Сваля се от огъня, прецежда се и се разделя по 150 мл.
Пие се два дни - три пъти по 50мл на ден след хранене.

6 бонбона “Лукче”, 6 парчета обикновен локум, 6 листа индрише, 1 литър вода.
Сместа се вари докато се получи кафява течност и всичко се разтвори.
Прецежда се и се пие сутрин и вечер по 50мл.

Аз си мисля, че задължително лекар трябва да чуе гърдите, ако са чисти и кашлицата е от хремата, може да се приложат някои от горните методи.

При нас, понеже нямаше температура, много добре подейства разгряването на краката вечер в много топла вода и морска сол, с непрекъснато доливане на гореща вода /колкото може да търпи/, така че после крачетата да са зачервени. После се обуват чорапки и се спи с тях.

Бързо оздравяване!

Автор V_lady (усмихната)
Публикувано26.10.05 10:06

Сиропа, който аз давам за суха кашлица е Сиракол. Много съм доволна и винаги, когато се налага давам от него. Също така давам на Вики и едни дъвчащи бонбони с ментол и евкалипт. Режа бонбона на две и давам. Тя обаче е малко по - голяма от вашите сладурчета и съм сигурна, че няма да глътне бонбона цял и да се задави.

Тема Re: кашлицанови [re: V_lady]  
Автор maiche ()
Публикувано26.10.05 10:44

Това произвежда ли се още? И ако да, защо ли не го изписват, аз знам от бабите ни, че е много хубав сироп

Автор lorena (щастлива мама)
Публикувано29.10.05 22:15

Да не ви плаша ама от тия сополи и кашлици може да има и усложнения като вирусна пневмония която за съжаление се хваща само със снимка, на слушалка нищо не се чува. И Марти така се влачи почти 3 седмици в последната от която пи Аугментин, но пак покашляше и решихме да направим снимка, на която излезе пневмония в начален стадий, Сега сме на Клацид, пък ще видим.

Автор hrissi (непознат )
Публикувано30.10.05 14:56

Здравейте,мами сладурани !
Алекс е на 2 год., от 3 месеца е на ясла.Кашлицата започна почти веднага съпроводена със или без сополи.Водех го през ден на преглед при GP-то, гърдичките всеки път бяха чисти. Лекувахме хреми , настинки, вируси какво ли още не, въпреки че съм абсолютно против сменихме три антибиотика,всички изброени по горе сиропи за кашлица и капки и мазила за нос. ВСИЧКО имаше краткотраен ефект.Кашлицата се появяваше отново предимно повреме на сън на обед щом заспеше започваше да кашли по 40 мин. до час, често повръщаше обяда, а аз изпадах в паника същото се повтаряше и нощем , после всичко се успокояваше до следващото спане.По мое настояване направихме микробиологично изследване изолираха някакъв вид бактерия в гърлото и сега отново сме на антибиотик-zinnat.Моля се този път да помегне защото не желая да тъпча малкото съкровище с повече отрови. Не си мислете че прди да давам антибиотик не съм опитвала и с бабини лекове - синапено семе/много внимавайте /, чай - небешикер, орехи с черупките, кори от лук,индрише,локум всичко се вари докато водата остане на половина пие се по всяко време топло или студено.Опитахме и с мазане на цялато тяло със спирт, компреси на вратлето и какво ли още не, вече не си спомням вичко.Мисля че всяка майка трябва да започне да се опитва да разпознава кашлицата на своето дете дали идва от гърдичките, дали е някъкъв секрет в носоглътката , бактери или др. за да помогне по успешно при лечението.За суха кашлица определено помага Студал, за влажна д-р Тайс, Еуресрала подтиска кашлицата и ако тя няма бактериален произход е доста ефикасен, Нустагила и Проспана Аз лично не виждам никакъв ефект от тях.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.