|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Последствия в поведението след боледувания
|
|
Автор |
kalli (kalinka) |
Публикувано | 20.10.05 16:29 |
|
След множество неприятни случки, сега Калоян се държи направо непоносимо.
За 2 месеца преживяхме следното:
1. Блокира му се ходенето, заради което обиколихме половин София по лекари да установим причината, пи антибиотици, прави 100 изследвания.
2. Тъкмо се оправи и се заля с вряла вода, при което получи 2ра степен изгаряне и бяхме от най-редовните посетители в Пирогов, коет обеше най-гадното изживяване в живота ми (и в неговия).
3.Тъкмо заздравя раната и се разболя от възпалени уши, гърло, течащ нос и кониуктивит, заради което правихме сума ти маниполации, капки навсякъде, пак антибиотици и т.н.
От всичко това, което беше едно след друго, сега не се разделя с биберона, направо се е сраснал с него, което много ме дразни, тъй като е на година и седем месеца. Постоянно мрънка за нещо, тръшка се ужасно и се инати.
Направо не знам какво да правя, особено с биберона.
Дайте съвети как да го накарам да го махне 
| |
|
Съчувствам ти за всички притеснения и болки за детенцето, което ги е преживяло, но не мислиш ли, че за 2 месеца това, което е преживяло /а също и вие покрай него/ е доста за едно малко същество, затова сега е време малко на покой - според мен първо ти трябва да се успокоиш /защото ти идва явно в повече, и е разбираемо, след като те дразни биберона, а след това постепенно и детенцето ще се успокои - нормално е да е раздразнително...голям човек ако прекара някаква "серийка" от лошотии, че се изнервя, а какво остава за малко човече...биберона да ти е последна грижа - важното е сега то да е спокойно - след като по някакъв начин го успокоява, по-добре не му го отнемай точно сега, а след месец-два....
Гери - 27.10.04
| |
Тема
|
Re: Последствия в поведението след боледувания
[re: kalli]
|
|
Автор |
dafna (с посл.буква А) |
Публикувано | 20.10.05 17:06 |
|
Кали, всеки път, като чета и ми се свива сърцето! Дано перипетиите да са ви свършили вече!
За раздялата с бибата нямам опит. Възможно е да е нервени раздразнителен от антибиотика. При мен , като дете, имаше такива изпълнения и съм стигала чак до треперене на ръцете. Попитай лекаря, дали да не му даваш вит. Б комплекс (или Невробекс). Би трябвало да се успокои малко от тях и съответно може и с бибата да се раздели по-лесно.
Поздрави!
стар потребител с прецакан профил
| |
Тема
|
|
|
Автор |
asinka () |
Публикувано | 20.10.05 17:07 |
|
ужас!
много съжалявам за черната серия
за отказването от биберона знам един единствен начин за отказване но не съм сигурна дали трябва да го приложиш точно сега, за да не травматизираш човечето, от друга страна не бива да се променят и да се пристъпват правилата дори и когато детенцето е болно за дане стане то самото нервно и капризно!
поради така изказаните противоречиви мои разсъждения не се наемам да ти кажа дали да махаш биберона!
та аз махнах биберона като първо го махнах през деня, остана само за сън, после махнах шишето с биберона на края от раз махнах биберона за сън и не и го дадох повторно въпреки протеста и сълзите, те продължиха една седмица!
сама прецени дали да ще успееш да издържиш още сълзи и тормоз на дребосъчето!много целувки на слънчицето и дано по-бързо да се успокои!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
woman (Любяща и любима) |
Публикувано | 20.10.05 17:08 |
|
Когато изживяват някакъв стрес децата реагират по подобен начин - биберон или пръст в устата, гризене на нокти, удряне на глава и пр.
Стига да не е много застрашаващо здравето му, по - добре е да се остави да редуцира напрежението по този начин, отколкото да го подтиска и изтласква в себе си.
Когато причините се отстранят или неприятните изживявания се преживеят, вредният навик отпада от само себе си.
За сравнение ще ти кажа, че дъщеря ми, която от както спряха коликите винаги е спяла сама в легълцето си без някой да я приспива, сега на "стари години", тръгвайки на градина спи всяка нощ с нас... Нищо не е в състояние да я откаже от това. И аз се предадох, въпреки дебелите книги и пр., защото явно това й е необходимо в момента.
Радвай се, че сте оздравяли и всичко лошо е минало. Биберонът да ти е проблема вече!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kati_k (член) |
Публикувано | 20.10.05 18:26 |
|
Детето е изживяло много и мисля, 4е така релаксира. Не го травмирай сега, изчакай месец- два и тогава пробвай да го махнеш. Биберона си е негов и затова го използва, поне аз така мисля. Не ти ли се е искало в криза да гушнеш възглавницата си, тя ти дава спокойствие!? А за самото махане на биберона, аз до 6 годинки съм била с биберон, въпреки, 4е съм се хранела с всичко. Един ден бяхме на село и като се прибрахме майка каза, 4е са забравили шишето на село. Беше ми много гадно, но знаех, 4е това е далече и няма как да се върнат. Спъмням си го, защото съм била голяма. Вечерта не спах и цяла нощ ми беше гадно, но на следващия ден ми мина. Сред месец го видях прибрано в един шкаф, но изобщо не ми се искаше пак биберон и така мина. Можеш да опиташ нещо такова, но не сега.
| |
|
Да, права си...
Аз се опитвам да съм спокойна...но не винаги става
| |
Тема
|
[re: asinka]
|
|
Автор |
kalli (kalinka) |
Публикувано | 20.10.05 18:32 |
|
амо, той преди го ползваше само за сън, но вече не.
Лошото е, обаче, че при него не са сълзи, а жеатоко тръшкане, докато не го получи.
Не мога да го оставя да повръща и да се травматизира, наистина
Явно ще трябва да изчакам да се стабилизира и после ще му мисля.
Искам по някакъв начин да го накарам сам да се откаже,ама не знам как
| |
Тема
|
[re: woman]
|
|
Автор |
kalli (kalinka) |
Публикувано | 20.10.05 18:33 |
|
Мили и окуражителни думи, благодаря ти!
И аз се моля да сме здрави! 
| |
Тема
|
[re: kati_k]
|
|
Автор |
kalli (kalinka) |
Публикувано | 20.10.05 18:36 |
|
Да, явно ще чакаме да мине всичко
Много ми помогнахте.
Чудех се дали да пускам тази тема, но сега се радвам.
Защото осъзнавам, че биберонът му нужен в този момент.
Не че не го знаех, но като го чуеш от други хора, дейста успокояващо 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|