|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Противогрипна ваксина?
|
|
Автор |
V_lady (усмихната) |
Публикувано | 14.10.05 09:37 |
|
Здравейте! Искам да ви питам мислите ли да сложите на децата си противогрипна ваксина имайки в предвид опасността от птичи грип. Изобщо какво мислите да предприемете за да се предпазите от подобно заболяване, да не дава Господ!
Слушам по телевизията, че съветват да се ваксинираме, но в същото време обясняват, че тази ваксина няма да ни предпази, а по - скоро ще ни помогне да прекараме по - леко евентуално заболяване.
Да ви кажа честно малко съм притеснена
| |
Тема
|
Re: Противогрипна ваксина?
[re: V_lady]
|
|
Автор |
shnapy () |
Публикувано | 14.10.05 10:05 |
|
Ами то си е zа притеснение .Аz смятам да zаведа сина ми (3г.) да му сложат противогрипна ваксина.НиЩо че не сме в БГ.Така или иначе му я биеме всяка година.Първата я направихме когато беШе на 6 месеца.
А zа предпаzването...неzнам.Никаква консумация на пилеШко,патеШко и т.н.,това маи не е кои zнае какъв проблем,но да не се консумират яйца ми се струва по трудно .
| |
Тема
|
[re: shnapy]
|
|
Автор |
V_lady (усмихната) |
Публикувано | 14.10.05 10:16 |
|
По принцип са много храните, които няма да се консумират, но ако това ще помогне веднага ги спирам. Чудя се обаче дали в градините ще бъдат спряни тези храни и дали в колбасите, които купуваме не за птичи няма да има и птиче месо. Те нали всичко мелят на едно.
Аз при всички положения ще се консултирам и с джипито, но все пак искам да чуя и мнението на майките.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
shnapy () |
Публикувано | 14.10.05 10:24 |
|
След като написах горното мнение и аz се сетих zа градините.Малко ме съмнява контрола върху храната там.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
V_lady (усмихната) |
Публикувано | 14.10.05 10:28 |
|
Не го подлагам под съмнение, ако ще се решава от директорката на нашата градина. Но до колкото знам, седмичното меню трябва да бъде съобразено с разни си други фактори е от директорката на съответната градина общо взето не зависи нищо. Малко объркано го написах, но се надявам да си ме разбрала.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mama reni (минаващ) |
Публикувано | 14.10.05 10:34 |
|
Няма разработена ваксина против птичия грип, за съжаление.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
shnapy () |
Публикувано | 14.10.05 10:40 |
|
Раzбрах те. .По телевиzията каzаха,че комбинацията от обикновен грип и от птичи грип е опасна.За това препоръчват масово да се ваксинират хората.А ако се консумира пилеШко,просто трябва хубаво да се пече,вари..ит.н.Това убивало (топлинната обработка) вируса.
Но теzи неЩа сигурни ги въртят и по БГ телевиzии,така че предполагам ги zнаеШ.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Tedulina (мама на Хриси) |
Публикувано | 14.10.05 10:56 |
|
Птичият грип умира при термична обработка ( над 70 градуса). Доколкото четох заразно били екскрементите на питиците. Аз също си мислех да пускам подобна тема, много кофти ситуация . Мисля си обаче, че ако имаше нещо сериозно и не трябва да се консумира пилешко щяха да го изтеглят от магазините и да предупредят хората. Не ми се вярва да поемат излишни рискове при подобна опасност. Иначе за ваксина и аз се чудя. Досега никога не съм си поставяла противогрипна ваксина, и се чудя дали на бебета слагат такива.
Лично аз смятам да продължа да купувам пилешко, то с какво пък да правя и бебешките пюрета, просто ще си го варя(както винаги съм правила). Пък и нали бебетата и желтък трябва да ядът. То като се замислим в телешкото - луда крава, в свинското - трихинелоза(ако не се лъжа), в рибата - нефт, няма какво да ядем  . Трябва вегетарианци да станем, ама не в зеленчуците - нитрати. Е, тогава какво да ядем   . Ако кажат обаче да се спре консумацията - спирам, но до тогава мисля да продължа, само сигурно ще си мия по-старателно ръцете след разфасоването на пилешко.
Май много объркано стана, съжалявам!
| |
Тема
|
[re: Tedulina]
|
|
Автор |
Чeтa () |
Публикувано | 14.10.05 13:21 |
|
Миналото термична обработка пилешко не е опасно, стига да не е алангле. До колкото разбрах, заразата се предава директно от птица на човек и то ако човекът е болен от грип. Ставало някакво съчетание на вирусите и мутирали (сори за лаишкото обяснение). Това е и целта на пропагандирането, хората да се имунизират. Аз обаче на Борис не мога да сложа противогрипна, защото той е алергичен, та за радост или за беда, дилемата не стои пред мен.
чаша бада
| |
Тема
|
|
|
Автор |
eti (Мама на Борис) |
Публикувано | 14.10.05 13:28 |
|
Консултирах се с лекар, и акто мислех, ваксина няма да слагам на Борис.
Прекалено са малки, нямат собствен имунен отговор все оше, за да ги товарим. По-скор ще предизвика отриц. реакция на самата ваксина.
Започвам с Имунобор от Понеделник.
Пт. грип се заразява след пряк контакт с болни птици. От човек на човек може да се предаде само ако човек е бил в контакт с болни птици, боледува и ти го предаде!
за сега опасността за БГ е главно от прелетни, а прелета над Бг още не е започнал, ловджиите - да му мислят; и от нелегален внос.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|