Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:00 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Повръщаненови  
Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано11.10.05 18:03

От вчера Борис повръща от реме на време през деня. Не знам какво да му давам за такова повръщане. Не повръща често, а само от време на време. Ето днес е повърнал веднъж след като е станал от следобедния сън. За съжаление чак утре ще мога да го заведа на лекар.
Да имате някакви идеи?
Какви по-леки храни мога да му дам за вечеря?
Благодаря!

чаша бада

Тема Re: Повръщаненови [re: Чeтa]  
Автор mama reni (новак)
Публикувано11.10.05 18:37

Ами например сварен ориз, леко подсолен. Можеш да му прибавиш моркови, те действат стабилизиращо на стомаха. Също така добре се понасят сварените картофи, пак само с малко сол.

Тема Re: Повръщаненови [re: mama reni]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано11.10.05 19:08

Най-вероятно е някакъв вирус,иначе той нямаше да иска да яде и щеше да повръща по-често и по повече,ако е натровен от храна.
За ядене се сещам за унивесалното в тези случаи-препечена филийка "нацапана" с малко сиренце.
Стискам палцо всичко да мине бързо.

Автор Tedulina (мама на Хриси)
Публикувано11.10.05 19:19

Ако обича препечени филийки, давай му. Дано скоро се оправи!

Тема Re: Повръщаненови [re: Tedulina]  
Автор Sofi Bo ()
Публикувано11.10.05 21:58

А защо не му дадеш натриев цитрат? На неговата възраст може, давала съм на дъщеря ми (2г. 6м.). Все пак, се консултирай с лекар по телефона, или ако имаш фармацевт на когото можеш да се довериш.
Сега се сещам, че като малка за повръщане ми даваха разреден лимонов сок със захар на лъжички. Дано се оправите бързо.

Тема Re: Повръщаненови [re: Sofi Bo]  
Автор Blondi (hohi)
Публикувано12.10.05 10:23

Лимоновият сок не дразни ли допълнително стомаха?

След като е ял може да му дадеш кока-кола.

Тема Re: Повръщаненови [re: Sofi Bo]  
Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано12.10.05 10:51

Давам му от вчера Натриев цитрат. Пуснали са и сироп вече, обаче много гаден. То да ти се доповръща само от него. Както и да е...надявам се да действа.
От вчера не е повръщал, но пък не е и ял кой знае какво. За това пък е с разстройство
Днес ходихме на лекар...вирус пак някакъв. Добре, че няма температура поне. Сега 2 дни поне на диета лечебна Хумана, чай от шипки, Ентерол, Натриев цитрат, сухари....а банани мога ли да му давам? Педиатърката каза никакви плодове и зеленчуци, но пък нали лечебната каша е с банан...

чаша бада

Автор kati_k (минаващ)
Публикувано12.10.05 10:58

Нали знаеш, 4е всички цитрусови плодове се облъчват, по-добре дай хумана, все пак детенце е с раздразнен стомах. Моята лекарка ми препоръчва сок от ябълка изцеден, защото е пектин и възстановява баланса в стомаха, но това е ако не пие течности, за да не се обезводни. За повръщане изпитан метод от лекарката ми, която е и хомеопат, и е специализирала в Индия - кърпа носта напоена с оцет и вода или лимон и вода и се слага на слънчевия сплит. Пробвала съм го вече няколко пъти и наистина има ефект детенце заспива веднага и не повръща.

Автор Blondi (hohi)
Публикувано12.10.05 11:04

от бананите се дриска...

не му давай

Тема Re: Повръщаненови [re: Blondi]  
Автор Raboteshtata (вещер)
Публикувано12.10.05 11:11

Когато Ивана ми е била с такъв вирус съм и давала банани. Нашия педиатър винаги ни ги е препоръчвал при диетата + варени картофи и хумана. Иначе лекарствата са същите които и на вас са изписали. Не се притесняваи минава бързо. Само следи дали поема достатъчно течности. Бързо и лесно оправяне

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.