|
|
|
Тема
|
случвало ли ви се е...
|
|
| Автор |
bubole4o (непознат) |
| Публикувано | 11.10.05 17:49 |
|
|
Здравейте мили мами,малката ми дъщеричка Дарина(1г.3м.) от вчера е като изстискана.По цял ден лежи,спи почти не иска да яде,вдигна към 17ч. темперетура 37,5 после я свали,спа си спокойно цяла нощ,но на сутринта отново беше умърлушена.Междувременно и се появиха някакви сополчета и от време на време прокашля.Днес пак вдигна същата тем.,и аз естествено я заведох на лекар.Та случвало ли ви се е (на мен до сега не -имам и по голямо дете)доктора да ви каже:настинка,вирус ще давате сироп хустагил,вит.Ц,и 5 пъти на ден по половин чаена лъж,панадол+нурофен4ри пъти дневно и ако вдигне висока тем. да и дам аналгин 5-6 капки.Не знам за вас но на мен ми се струва че това не е нормално и ми е интересно дали някой друг педиатар е преписеал нещо подобно.Прегледа я гърлото и е нормално има само силно издути венци . Ох вече незнам .Бъдете здрави мили мами.
| |
|
Тема
|
Re: случвало ли ви се е...
[re: bubole4o]
|
|
| Автор |
Fighty (член) |
| Публикувано | 11.10.05 19:09 |
|
|
Миличка, аз не мога да ти кажа нищо от опит- не ми се е случвало такова нещо, но ми се струва ,че това са много лекарства за такова състояние.Пък и щом венците са надути- може би са зъбки.
Не искам да ти влияя обаче, ако имаш пълно доверие на педито-давай си и лекарствата.
Моята до сега ни е предписвала само хомеопатични.И веднъж панадол.
Хайде скорошно оздравяване.
Иначе Кайа е имала дни , в които спи непрекъснато, но обикновено е или след ден , в който не е спала много, или след силни вълнения.Спи по много също след като е била в планината и когато е лошо времето:)
[image]http://community.webshots.com/photo/259672934/431154140kiDPdD[/image]
| |
|
Тема
|
Re: случвало ли ви се е...
[re: bubole4o]
|
|
| Автор |
tani4ka (mama na Boris) |
| Публикувано | 11.10.05 19:19 |
|
|
Ако питаш дали ми се е случвало Боби да е с такива симптоми - да. И то когато му растат зъби. Ако питаш дали педито му е предписвала такова "лечение" - не. Тя определено не бърза с лекарствата. Не знам, аз не бих го тъпкала излишно.
Борис - 03.06.2004
| |
|
|
|
За диагнозата нищо не мога да коментирам, но ако правилно съм разчела изписаните лекарства, т.е. 5 пъти на ден панадол И 4 пъти доза Нурофен/че и аналгин!/ - е това е свръх и не бих дала, още по-малко пък за Т по-ниска от 38-38,5С.
Съвета ми е да оставиш детенце да си почива, не го насилвай да яде, наблягайте на течностите. Бързо оздравяване желая!
| |
|
|
|
Спокойно не се притеснявай, на моя син от 1 1/2 год му е такава терапията като се разболее. Редуваме Калпол, Нурофен и течен аналгин на равни интервали и педиатърката ми написа схема в зависимост от температурата на какъв интервал. Тя ми обясни, че така ефикасността на лекарствата е по-голяма и не се получава предозиране на лекарства, защото всяко от тия трите има различен състав. При нас всъщност Калпола никога не ни е действал, а максимално се дават по 4 лъжички на денонощие и за да не се предозира се дава по тоя начин. Важно е да знаеш, че при течния аналгин максималната доза за денонощие е брой капки колкото е теглото на детето, напр. моя син е 16 кг = мах. 16 капки течен аналгин на денонощие. Аз лично се родих с тази терапия, защото сина ми вдига високи температури над 38,5-39 и само по този начин го оправям. Принципно аз редувам Калпол и Нурофен, а аналгина го пазя за температура над 39 градуса.
Не се притеснявай и дано детето да се оправи бързо.
| |
|
|
|
|