Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:46 08.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема бебе алкохол цигаринови  
Автор kakalina ()
Публикувано07.10.05 15:10

Здравейте! Доста се рових тук, но не намерих отговор на тревогата си. Вчера разбрах със сигурност, че съм бременна. Докторката каза, че съм в 5-6 г.с. Подозренията ми бяха съвсем от скоро (2-3 дни). Та въпросът ми е: до оня ден съм пушила по 10-тина цигари. Пила съм и алкохол - 50 гр. средно на ден. Дали съм навредила вече на бебето? Предполагам, че вече няма как да поправя каквото и да било, т. е. въпросът ми е глупав, но ми се иска да прочета някой отговор, който да ме успокои. Затова се обръщам към вас.

Тема Re: бебе алкохол цигаринови [re: kakalina]  
Автор Джинджъp (червенокоска)
Публикувано07.10.05 16:16

Ми то с повечето от нас така е било. Слава Богу на моята беба нищо и няма. То ако ще става беля и в светица да се превърнеш все тая. Но съветът ми е - никакъв алкохол от тук нататък, защото той уврежда централната нервна система на бебето /е, не става въпрос за нещо лекичко и то мнооого рядко/.
Ако имаш воля спирай и цигарите. Те пък могат да ти докарат преждевременно раждане или бебе с по-ниско тегло. Аз съм пушач от 13-12 години и не можах напълно да ги спра. Но пуших по една на ден, колкото да си начеша крастата. Бебата ми се роди само един ден по-рано и тежеше 3 100 кг. Сигурно сега ще ме порицаят много мами, ама и аз не се гордея със себе си. Като родих и взех да кърмя обаче спрях и тази една цигара. Защото когато бебето е в корема то е защитено по някакъв начин, макар и не много сигурен, а чрез кърмата никотина и другите гадости отиват директно в него.

Когато обувката е тясна, каква полза, че светът е широк?!

Автор surfline (veche poznat)
Публикувано07.10.05 16:16

Честито...НиЩо ти няма не се притеснявай...от всички бременности, едава ли повече от една трета са планирани......леко бременеене.

Автор nikol78 (мама на София)
Публикувано07.10.05 16:32

Нищо няма, аз също бях така, докато не разбрах, че съм бременна

София 16.08.2004г.

Автор solar (:))
Публикувано07.10.05 16:44

Не се притеснявай, и при мен така беше, но на детето ми му няма нищо. Като разбрах естествено се спрях. Е, пийвала съм чаша вино на някой празник, а цигари не ми се пушиха. По принцип уврежданията са по-често наследствени, така че няма страшно.

Тема МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ!нови [re: kakalina]  
Автор kakalina ()
Публикувано07.10.05 17:05

!

Тема Re: бебе алкохол цигари [re: kakalina]  
Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано07.10.05 18:07

Стига да не продължаваш в същия ритъм, няма проблеми.

чаша бада

Автор Blondi (hohi)
Публикувано07.10.05 19:01

Аз никога не съм пушила,но забременях точно около коледните празници,а аз разбрах след това,та прекарах първтите 2 седмици сред облаци дим и всеки ден си пийвах по нещо,а бебчо сега си е ок,няма страшно.Просто отсега нататък се въздържай.Лека бременност.

Автор snich (Renina mama)
Публикувано09.10.05 08:49

Другите са ти казали вече,че не е необходимо да се притесняваш.
Аз ще добавя,че по принцип не пия,но пък пушех по кутия и само ги намалих като разбрах,че съм бременна.Дъщеря ми се роди само 2 седмици преди термина и тежеше 3,850 кг Според гинеколога ми е по-добре да ги намалиш(цигарите) постепенно,отколкото да ги спреш изведнъж.
Леко бременеене

1.fevruari.2004

Автор Dafna (с посл.буква А)
Публикувано09.10.05 12:17

Спокойно Нищо страшно не се е случило. Ти едва сега си разбрала, че си бременна. По-рано от това няма как да се предпазиш. Важното е от тук нататък как ще действаш
И аз преди да забременея пушех по кутия(поне) на ден и често пиех по повече от 50г на ден . Бебенцето ми е вече на 5месеца.
Има и още нещо. Организмът сам си показва от кое му идва повече и от кое по-малко. От едно ще ти се гади, а пък от друго ще ти се иска неистово.
Лека и успешна бременност!

Четливостта на написаното е обратнопропорционална на важността му

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.